Priscilla 09.08.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Bardzo podobaja mi sie "sztuczne akwaria" (nie wiem jak to sie fachowo nazywa ). Chodzi mi o kompozycje z kamyczkow, piasku i roslinek umieszczana w scianie za szyba. Czy ktos z Was moze sie z czyms takim spotkal? Jesli tak - gdzie moge to wykonac? Czy jest to moze hermetycznie zamkniete "akwarium" i sprawdzi sie w lazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 09.08.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Bardzo podobaja mi sie "sztuczne akwaria" (nie wiem jak to sie fachowo nazywa ). Chodzi mi o kompozycje z kamyczkow, piasku i roslinek umieszczana w scianie za szyba. Czy ktos z Was moze sie z czyms takim spotkal? Jesli tak - gdzie moge to wykonac? Czy jest to moze hermetycznie zamkniete "akwarium" i sprawdzi sie w lazience? a ja się dołączam do zapytania bo tez mi się podoba, a widzę to u siebie w łazience. Może na scianie, ale chyba bardziej skłaniamy się z Bastkiem do zrobienia czegoś takiego (wymiaru 4 płytek) na podłodze. Pod spodem kamyczki. Jak to uszczelnić? Czy szyba nie zabrudzi się od wewnątrz- chyba trudno to będzie potem doczyścić. Jaka powinna być szyba (chyba dobrze żaby sie nie rysowała)? ktoś ma coś takiego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 10.08.2005 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Do przygotowania takiej ozdoby (?) trzeba dobrze wypłukać piasek i inne akcesoria aby podczas montażu nie pobrudziła się szyba nakrywowa (poziom) korzem z piasku. Piasek trzeba dobrze przepłukać i dokładnie wysuszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 10.08.2005 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 ok. a jak to sie uszczelnia? chyba nie moze tam dostac sie powietrze? a moze robi sie szklane "pudelko" i albo wypelnia sie je jakims plynem albo zamyka hermetycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 10.08.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Dokładnie nie wiem, ale tak na wyczucie to bym skleił zamknięte akwarium silikonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 10.08.2005 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 oo... niezly pomysl... powinno sie sprawdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-L 16.08.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Szklarz powinien się tego podjąć, najlepiej taki , który klei akwaria. Szczelne oczywiście będzie, można też wybrać kolor silikonu do klejenia, ale nie wiem czy wybór jest duży. W akwariach często stosowany jest czarny ( pasuje do innych elementów). Dobrze by było spytać w dużym sklepie akwarystycznym może coś takiego robią i doradzą.Woda do takiego zbiornika nie powinna być prosto z kranu. Po kilkunastu godzinach zaczną na dno opadać różne związki (metale ciężkie) co będzie widać w postaci rdzawego nalotu. W normalnych akwariach na szybach od wewnątrz pojawiają sie glony. Nie wiem jat by to było w zamkniętym hermetycznie zbiorniku, ale będzie wtedy niemożliwy dostęp do środka i wyczyszczenie (o zmianie po jakimś czasie dekoracji nie mówiąc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts