Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomocy !!!

bendzamin

Recommended Posts

potrzebuje pomocy odnosnie własciceli domu. Tzn. Jestem w trakcie kupna działki z przyszła zoną działka bedzie na 1/2 własnosci jej i moja poniewaz nie jestesmy małzenstwem. Teraz najwazniejsza sprawa chcemy wykorzystac pieniadze na budowe domu z ksiazeczek PKO i tutaj jest tak potrzebne jest pozwolenie na budowe na nazwisko przyszłej zony oraz inne dokumenty. Czy pozwolenie na nazwisko zony jednoznacznie okresla iz dom który chcey zbudowac bedzie tylko na nią czy dom moze byc na mnie w przyszlosci a pozwolenie mozemy wziasc teraz na nią. Prosze o pomoc osoby które sie orientują w temacie

potrzebuje pomocy odnosnie własciceli domu. Tzn. Jestem w trakcie kupna działki z przyszła zoną działka bedzie na 1/2 własnosci jej i moja poniewaz nie jestesmy małzenstwem. Teraz najwazniejsza sprawa chcemy wykorzystac pieniadze na budowe domu z ksiazeczek PKO i tutaj jest tak potrzebne jest pozwolenie na budowe na nazwisko przyszłej zony oraz inne dokumenty. Czy pozwolenie na nazwisko zony jednoznacznie okresla iz dom który chcey zbudowac bedzie tylko na nią czy dom moze byc na mnie w przyszlosci a pozwolenie mozemy wziasc teraz na nią. Prosze o pomoc osoby które sie orientują w temacie

Jaka wielka milosc Was polaczyla. Daj sobie spokoj z tymi murami.

Zbuduj sobie najpierw DOM.

witam,

my mamy podobną sytuację, działkę kupiliśmy jako współwłasność po 1/2, pozwolenie na budowę też mamy wystawione na oboje - tak jest najłatwiej,

własność budynku jest nierozerwalnie związana z własnościa gruntu dlatego jeżeli będziecie mieli współwłasność gruntu to budynek będzie należał do Was obojga,

nie wiem dlaczego chcecie pozwolenie tylko na nazwisko jednego z właścicieli to może rodzić jakieś komplikacje w urzędzi (np. zgoda współwłaściciela itp.)

do velour : nie bądź złośliwy, małżeństwo to jeszcze nie DOM ,a każdy ma swój sposób na życie