Majka 10.08.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 ja mam z odkrytym, brat z ukrytym Żadnej różnicy w uzywaniu. Jedynie wględy estetyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 10.08.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Mam z ukrytym z powodu estetyki. Zdarza mi sie ja otworzyc w trakcie pracy w roznych momentach pracy, czesto leci resztka wody z ramion natryskowych ale nic sie nie wylewa. W zmywarkach chyba nie ma takiej mozliwosci, zeby sie zbierala na dnie woda i wylewala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RolandB 10.08.2005 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 mam zmywarke BOSH z ukrytym panelem ... nie mam do niej żadnych uwag. Woda się nie wylewa, wiem kiedy pracuje bo jest czerwona lampka i lepiej się komponuje z moją kuchnią ... Uważam że tylko i wyłącznie względy estetyczne powinny być brane pod uwagę ... Nie potrafiłbym podać żadnych argumentów do obu opcji poza estetyką ... no może to że na odkrytym widać ile czasu zostało do zakończenia ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 11.08.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Maluszku, co prawda już podjęłaś decyzję, ale dodam swoje "trzy grosze": jako użytkowniczka zmywarki z zakrytym panelem (od ok. 3 lat)potwierdzam to, co powiedziała JoShi Oczywiscie ze moge zatrzymac. Poprosty pociagam za raczke i uchylam. Woda na mnie nie chlapie, para nie bucha. Wogole nie widze problemu. Życzę udanego wyboru zmywarki ! Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 11.08.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Kto ma "stare kości", niech lepiej kupi z zakrytym panelem bo do programowania nie trzeba się schylać- naciskamy przyciski z pozycji wyprostowanej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 11.08.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Maluszku, co prawda już podjęłaś decyzję, ale dodam swoje "trzy grosze": jako użytkowniczka zmywarki z zakrytym panelem (od ok. 3 lat)potwierdzam to, co powiedziała JoShi Oczywiscie ze moge zatrzymac. Poprosty pociagam za raczke i uchylam. Woda na mnie nie chlapie, para nie bucha. Wogole nie widze problemu. Życzę udanego wyboru zmywarki ! Maria Mario - dzięki za Twoje trzy grosze Po Waszych postach nastąpiła zmiana deecyzji i zmywara będzie z zakrytym panelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mantra 11.08.2005 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Maluszku, u mnie dokładnie to samo. Po waszych wypowiedziach zmieniłam decyzję i zmywarka będzie z ukrytym panelem. Co jeszcze bardziej mnie cieszy jest ok.500 zl. tańsza niż pierwszy wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 11.08.2005 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Mantra!Sorki, ale jaką zmywarkę kupujesz? Jak ja wybierałam 3 lata temu to z ukrytym panelem były droższe! Dlatego kupiłam z odkrytym. Jestem zadowalona, choc to tylko AMICA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
botanika 11.08.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Mówiono mi w sklepie dla idiotów,że te z ukrytym panelem są cichsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 11.08.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 A jaki wpływ na głośność pracy zmywarki może mieć miejsce umiejscowienia panelu?? Ja mam z zakrytym. I tak: 1. Nie otwieram zmywarki kiedy pracuje, nie czuję jakoś takiej potrzeby 2. Jakbym nawet poczuła potrzebę, to para (jeśli akurat jest w środku) buchnie mi tak samo ze zmywarki z ukrytym jak i odsłoniętym panelem (przecież zmywarki z panelem na wierzchu nie mają funkcji wciągania natychmiast pary?). 3. Można oczywiście otworzyć zmywarkę w każdym momencie jej pracy i żadna woda nas nie zaleje - przy panelu ukrytymnie ma potrzeby uprzedniego wyłączenia urządzenia, otwarcie drzwiczek automatycznie zatrzymuje pracę. 4. Przy ukrytym panelu nie widać, że te drzwiczki zą do zmywarki - nie rzuca się w oczy w rzędzie innych szafek 5. W instrukcji obsługi podane są czasy pracy w poszczególnych trybach, wiedząc więc o której włączamy zmywarkę, będziemy wiedzieć, kiedy skońćzy bez zgadywania. 6. Moja niestety ma wprawdzie lampkę kontrolną, ale znajduje się ona w panelu, więc jak się zamknie zmywarkę, to widać tylko lekką poświatę, poza tym i tak świeci zawsze jak zmywarka jest włączona, nawet, kiedy skończyła program, więc wiele mi to światełko nie mówi 7. Włączamy zmywarkę zawsze w nocy w tanim prądzie, więc i tak na rano mam naczynia umyte i nie nasłuchuję, czy zmywarka skończyła już, czy jeszcze. 8. Jeszcze jedna rada odnośnie buchającej pary - dobrze jest zaraz po skończeniu cyklu uchylić drzwiczki, żeby para (po suszeniu) wydostała się z urządzenia, bo jeśli będziemy czekać, to skropli nam się na stygnących naczyniach i ściankach - nic mnie tak nie denerwuje jak konieczność wycierania spodów kubków w których gromadzi się woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RolandB 11.08.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 A jaki wpływ na głośność pracy zmywarki może mieć miejsce umiejscowienia panelu?? [...] 6. Moja niestety ma wprawdzie lampkę kontrolną, ale znajduje się ona w panelu, więc jak się zamknie zmywarkę, to widać tylko lekką poświatę, poza tym i tak świeci zawsze jak zmywarka jest włączona, nawet, kiedy skończyła program, więc wiele mi to światełko nie mówi Może mieć wpływ taki że metal panelu lepiej przenosi dźwięki z wewnątrz niż drewno szafki ... W mojej jest to dokładny czerwony punkcik na płytkach, który gaśnie po zakończeniu programu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 15.08.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 mam z zakrytym panelem , bo zawsze taką chciałam miec !!!! im mniej widać tym lepiej .... jakoś też nie mam potrzeby otwierania zmywarki w trakcie pracy , a jeśli najdzie mnie taka niepochamowana chęć - to po prostu otwieram -para buch .... troszke pokapie i po bólu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 15.08.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 U nas za tydzien bedziemy mieli Bosha z zakrytym panelem, tez jestem zdania, ze im mniej widac, tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula73 19.08.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Zdecydowalam sie na ukryty panel Electroluxa z powodow:1) paradoksalne, ale na ukrytym panelu jest wiecej informacji, przede wszystkim czas pozostaly do konca zmywania (typ 4131) 2) byla tansza o pareset zlotych3) sprzedawca przekonal mnie ze w chwili otwarcia przestaje pryskac, a woda bedaca "w powietrznej akcji" splynie natychmiastowo na dol i nic sie nei wyleje.4) nie wiem czy jest lampka na dole ale ponoc lampke z panelu mozna zobaczyc czy sie jeszcze swieci zagladajac w szczeline miedzy blat a zmywarke Anula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 19.08.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 ...4) nie wiem czy jest lampka na dole ale ponoc lampke z panelu mozna zobaczyc czy sie jeszcze swieci zagladajac w szczeline miedzy blat a zmywarke... Niestety,ale to nie jest żadna sygnalizacja końca zmywania. Panel świeci cały czas- nawet po ukończeniu zmywania a można go wyłączyć tylko ręcznie naciskając przycisk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 19.08.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Wiem jedno- zmywarka ELECTROLUX ESL 6251 (taką posiadam) na pewno emituje czerwoną plamkę na podłogę podczas zmywania... http://www.topmarket.com.pl/thumbs/ELECTROLUX%20ESL%206251.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 19.08.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Zdecydowalam sie na ukryty panel Electroluxa z powodow: 1) paradoksalne, ale na ukrytym panelu jest wiecej informacji, przede wszystkim czas pozostaly do konca zmywania (typ 4131) Skoro panel ukryty, to jak odczytasz informację o pozostałym czasie?? 3) sprzedawca przekonal mnie ze w chwili otwarcia przestaje pryskac, a woda bedaca "w powietrznej akcji" splynie natychmiastowo na dol i nic sie nei wyleje. To samo chyba dzieje się w zmywarce z widocznym panelem? 4) nie wiem czy jest lampka na dole ale ponoc lampke z panelu mozna zobaczyc czy sie jeszcze swieci zagladajac w szczeline miedzy blat a zmywarke Anula Ja też mam taką lampkę, którą widać w "szparce" między blatem a drzwiczkami, ale u mnie świeci ona cały czas kiedy zmywarka jest WŁĄCZONA, nawet jak nic nie robi. Aha, ja mam Ariston LI 48A (o ile dobrze pamiętam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula73 19.08.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Magdzia, czas pozostaly do konca pracy odczytam otwierajac zmywarke, jak pisalam wczesniej jest to mozliwe bez wylania sie wody. Anula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 19.08.2005 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Mam Electrolux'a z ukrytym panelem. Jestem bardzo zadowolona. Mogę otworzyć drzwi w każdym momencie jej pracy i wyłączyć - bez żadnych problemów. Para wydostaje się tylko po zakończeniu programu (jak w każdej innej). O pracy zmywarki informuje mnie czerwone światełko na płytkach i sygnał dzwiękowy po zakończeniu mycia, poza tym mogę zobaczyć czas pozostały do końca w szczelinie pomiędzy blatem i drzwiczkami. Wybór zakrytego panela był konieczny ze względu na małą kuchnię (niestety jeszcze nie należę do kręgu "budowniczych", a tylko do "remontujących"). Im mniej na wierzchu i bardziej stonowane wnętrze, tym lepiej w moim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmarcinx 20.08.2005 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2005 Zauważyłem u znajomych, że ich zmywarka z ukrytym panelem ma podniszczoną górną część drzwiczek, a konkretnie obudowę drzwiczek. Spowodowane to było jak sądzę tym, że po zakończeniu zmywania uchylali tylko drzwi zmywarki i para miała pardzo bliski dostęp do okleiny i swym gorącem i wilgocią nadmiernie mu szkodziła przez lata. Tak więc moja rada to jeśli uchylać to szeroko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts