Olkalybowa 09.06.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Mam boscha z panelem ukrytym i jestem zadowolona. Można ustawić, aby zmywarka dźwiękiem sygnalizowała koniec pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 09.06.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Aga, to jest chyba kwestia estetyczna. Mozna ise oczywiscie zaglebiac i wyciagac ze przy panelu zakrytym jak chcesz dolozyc szklanke na poczatku jak zmywarka juz "pierze" to otwierajac przerywasz prace i troche chlapie. Przy panelu na zmywarce wylaczasz przelacznikiem, czekasz az sie smigla przestana krecic i dopiero otwierasz... tak samo jak mozna wyciagnac ze przy malych dzieciakach majacych sklonnosci techniczne ukryty panel jest praktyczniejszy. Ale ogolnie to jak co sie komu podoba i jak pasuje. przy ukrytym panelu na dole pod drzwiami jest czerwone diodowe swiatlo i zapala sie jak zmywarka skonczy prace, do tego pipczy .. tak przynajmniej jest u mojej sasiadki (Siemens) moze w innych jest inne rozwiazanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 09.06.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Stoję przed tym samym dylematem, ale bardziej jestem skłonna na zmywarkę z panelem zabudowanym. Moja znajoma będzie sobie niedługo taką montować, więc jak dowiem się jakie są zalety i wady takiego rozwiązania, to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
znafca 09.06.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 witam ... jeśli będziesz mała z panelem to każdy obcy kto wejdzie do kuchni zauważy że masz zmywarke Aga, jak chcesz dolozyc szklanke na poczatku jak zmywarka juz "pierze" to otwierajac przerywasz prace i troche chlapie. otwierasz tylko ok 1 cm i czekasz aż przestanie lać wodą ... i wówczas dokładasz - nie ochlapie cię przy ukrytym panelu na dole pod drzwiami jest czerwone diodowe swiatlo i zapala sie jak zmywarka skonczy prace, do tego pipczy .. ... niestety światełko jest w zmywarce powyżej kwoty 2200 zł pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 09.06.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Fakt jak sie nie otwiera z rozmachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 09.06.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Ja od niedawna mam AMICE 45 cm za takie właśnie pieniądze z widocznym panelem. Sprawuje się OK - a i ma co jest rzadkością 1/2 wsadu.PozdroJ Znajoma otworzyła kiedyś w trakcie mycia, bo akurat przez dłuższą chwilę było cicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
79mirka 09.06.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Ja mialam Boscha wolnostojaca a do nowego domu kupilam do zabudowy ale z widocznym panelem. Dlaczego-bo lubie wiedziec ile czasu zostalo mi do konca mycia, zwlaszcza ze funkcja Auto albo Variospeed skraca czas mycia i np. gdy myslisz ze dopiero o 14 mozesz oproznic zmywarke, okazuje sie ze juz pol godziny szybciej jest to mozliwe. Panel ma blokade, wiec dzieci mi nie straszne Jesl moge doradzic-Bosch jest super, mam od 5 lat, bezproblemowo. Teraz rzucilam sie na lepszy model SGI58MO5EU i jestem zachwycona skladanymi przegrodkami na gorze i na dole, mozna zaladowac zmywarke na mnostwo sposobow, wstawic duze gary, miski, a nawet blachy do pieczenia. Jest tez bardzo cicha i ekonomiczna. Ja kupilam ja w Niemczech w sklepie internetowym to wyszla 2100 ale w polskich sklepach kosztowala ok. 2800. Goraco polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 10.06.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Większość nowych modeli zmywarek jest z panelem ukrytym, co oznacza, że jest takie zapotrzebowanie, a więc pewnie mają jakieś zalety.Przy okazji :Warto przed montażem zmywarki kupić filc (grub.3-4 mm) o wymiarach 60x130cm (60 - szerokość zmywarki), którym osłonić górę i tył zmywarki. Dodatkowo wycisza.Trudno zmieścić filc po bokach. Nie można także od dołu - bo jak zawilgnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 10.06.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Dziękuję bardzo za Wasze wypowiedzi. Tak się domyślałam, ze zmywarka ze światełkiem jest o wiele droższa. Prosze o więcej opinii Bosch AEG-Electrolux jakie jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 10.06.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Wybrałam Siemensa SE 66T373EU . Jeśli mogę doradzić, to wybierając zmywarkę weź pod uwagę - jej hałas, zużycie wody, dobrze jeśli ma wymiennik ciepła, dobrą sprawą jest połowa załadunku (przed wyjazdem na wakacje lub po imprezie - tzw. resztki do mycia), koniecznie aqua stop. Reszta to funkcje przyjemne - wyświetlacz ile czasu zostało do końca przy panelu odkrytym- super fajna rzecz- lub światełko na podłogę przy panelu zakrytym. Jednak jeśli masz zamiar włączać zmywarkę w taryfie nocnej - przyda Ci się bardziej opóźniony start. Reasumując - wg mnie zmywarki polecane (wśród popularnych) to Siemens, Bosch i ew. Electrolux (ostatnio miał wpadkę ). Miele jest dla mnie poza zasięgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 10.06.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Musi mieć AAA, a co do markowych sprzętów, to póki na gwarancji to OK, ale potem serwis jest niestety drogi. J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 10.06.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 koniecznie aqua stop. co to znaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 10.06.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 To chyba taki specjalny elektrozawór chroniący przed zalaniem mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 11.06.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 ..si, siJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 11.06.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Ja wybrałam panel odkryty - widzę ile czasu pozostało do końca programu i przy opóźnieniu startu - za ile godzin się włączy (oczywiście chodzi tylko w tańszej taryfie). Ja mam Whirpoola - Siemens i Bosch z tą samą liczbą funkcji były kilkaset zł droższe. Na razie jest ok, wadą może być głośność, ale po pierwsze bardziej hałasuje spływająca woda (mam wspólny odpływ razem ze zlewozmywakiem - nie polecam), po drugie mam kuchnię zamkniętą, a po trzecie jak nastawię zmywarkę na 1.00 w nocy to i tak już śpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 13.06.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Ja mam Whirpoola - Siemens i Bosch z tą samą liczbą funkcji były kilkaset zł droższe. telesforek możesz podać symbol tej zmywarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 14.06.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Mam z ukrytym panelem i już nawet nie pamiętam, czy ma pikać jak skończy, czy nie, jeśli nawet ma, to mam to wyłączone. Nic się przecież nie stanie, jak otworzysz, a ona jeszcze suszy, u mnie najwyżej trochę pary na okulary wleci. Parę razy wyjmowałam coś, kiedy jeszcze suszyła (tylko gorące było).Z reguły i tak włącza się ją na wieczór, a wyjmuje rano.Jak bardziej Ci pasuje z ukrytym, to bierz z ukrytym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 15.06.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Ja mam Whirpoola - Siemens i Bosch z tą samą liczbą funkcji były kilkaset zł droższe. telesforek możesz podać symbol tej zmywarki? Aga - sprwadzałam wczoraj - w środku zmywarki jest tyle numerów, że nie wiem, który jest właściwy. Muszę dotrzeć do zamówienia lub faktury - ale już nie dałam rady, bo mnie krew zalała z powodu naszego wykonawcy ogrodzenia (ale to już inna bajka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 18.06.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Zmywarka do zabudowy która lepsza z panelem odkrytym czy ukrytym? To sprawa gustu. Nam bardziej podobało się, kiedy panel jest ukryty. Pełna zabudowa. Kiedy będę wiedziała, że zmywarka z panelem ukrytym skończyła zmywanie? Moja robi "pip". Nawet jeśli nie usłyszę bo np nie mam mnie w tym czasie w kuchni to wiem kiedy skończy bo włączając odpowiedni program (nawiasem mówiąc prawie zawsze myję jednym) wiem ile czasu on trwa. Np program na 60 stopni trwa 180 min, więc wiem kiedy skończy. POza tym najczęściej ustawiam na noc więc i tak rano już są gotowe do użycia. Jakiej firmy są dobre zmywarki (tak do 2.200 zł.)? Ja mam Whirpoola bo miałam niższy budżet niż Ty. Póki co nie narzekam . Sprawuje się i myje dość dokładnie. Zresztąto czy myje dobrze jest głównie zależne od stopnia twardości wody i od środków jakich używasz. Pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 18.06.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Dziękuję Agnieszka! Jak uda mi się kupić fajną zmywarkę za 1600 też będę szczęśliwa. Na razie nie mogę się zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts