Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZMYWARKA do zabudowy: panel sterowania otwarty czy ukryty?

mantra

Recommended Posts

Aga , byłam dziś w Bydgoszczy na wojażach po sklepach. Wynalazłam dośc fajna Candy 2012 w Media za 1599 PLN , poszperałam w necie i znalazłam to http://www.hoopla.pl/product_info.php?products_id=18640&ref=16 . Tez mam dylemat jaka kupić,ale ta wydaje sie całkiem fajna :roll: moze ktoś z forumowiczów taką posiada i sie wypowie :p

Sorki,ze tak sie wcięłam w Twój wątek :oops: :wink:

pzdr cyla 8)

• Odpowiedzi 151
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

13 l a o głosności to nie wiem nic :oops:

szerokość 60 cm

zakryty panel sterujący

pojemność 12 kompletów naczyń

5 programów zmywania

4 temperatury: 45°, 50°, 65°, 75°C

program szybkie zmywanie 32 min.

opóźnienie startu 3/6/9h

przepływowy ogrzewacz wody

regulowany górny kosz

zużycie wody: 13l.

wymiary: 820x600x575 mm

• 8 months później...

no właśnie....muszę się zdecydować do końca tygodnia - czy chcę mieć zmywarkę do zabudowy z widocznym panelem czy zabudowanym

na pewno będzieto 45-tka, proszę doradzcie

i czy jest jakaś zasadnicza różnica w użytkowaniu, jeśli panel jest widoczny lub nie?

P.S. to będzie moja I-a w życiu zmywarka :D

Zdecydowanie uważam, że panel powiniem byc schowany.

Kuchnia angielska jest stylizowana i każde takie "nowoczesne" akcenty powodują, że traci ona swoja "angielskośc" :-) Oczywiście nie wszystko musi być wystylizowane, ale to mozna ukryć, ja bym schowała. W uzywaniu nie ma to zadnego znaczenia, chyba że na korzyśc ukrytego sterowania( dzieci nie maja mozliwości wciskania, przełanczania i wyłanczania guzików pod nieobecnośc dorosłego)

pewnie, że robię :)

po prostu nie byłam pewna czy jest jakaś różnica w użytkowaniu, w trakcie pracy zmywarki,np.:

gdy zmywarka chodzi i możemy np. przestawiać jakieś funkcje, a jak panel jest schowany za drzwiczkami, to nie ma możliwości otwierania całych drzwiczek, bo wtedy przerywany pracę sprzętu :roll:

Szkoda, że 45. Chyba, że mało gotujesz i jest Was dwoje. Ale o tym też już było.

owszem będzie nas narazie dwoje

gotuję dużo i jeszcze więcej piekę ciast :p

a 45-ka zdecydowanie mi wystarczy, bo miało wcale nie być zmywarki, ja należę do pracowitych tradycjonalistek i wygód nie szukam :oops:

to raczej mój przyszły mąż mnie namówił na zmywarkę, żeby w przyszłości mieć więcej czasu dla niego np. jak rodzinka się powiększy :wink:

Także zalecam panel chowany ze względów już wymienionych.

Doradzam także większą zmywarkę. Dla dwóch osób i jedna i druga za duża, a po jakiejkolwiek imprezie rodzinnej 45 - tka jest za mała. Jest problem a to z garnakami, a to z talerzami....