Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZMYWARKA do zabudowy: panel sterowania otwarty czy ukryty?

mantra

Recommended Posts

• Odpowiedzi 151
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No tak tez czytałam pochwały - ogólnie o firmie, ale np. o jakimś konkretnym modelu to tak nie bardzo. Owszem, ale te zmywarki sa juz wycofane (nie pamiętam dokladnie nazwy, a nie zapisałam).

Dodatkowo gdzieś przeczytałam, zeby w srodku nazwy znalazła się literka M nie E, wskazuje to na produkt wykonywany w Niemczech nie w Polsce, są one solidniejsze i bardziej wytrzymałe, całe wykonane ze stali nierdzewnej, nie z plastiku.

Tez jestem na etapie szukania zmywarki. I z tego co sie dowiedzialam, to najlepsza jets z firmy Bosh. Nie pamietam numeru, ale chodzi o ta co ma skladane kosze. Wtedy jesli chcecie umyc cos wiekszego, nie ma problemu...

I poradzono mi rowniez, zeby nie kupowac zmywarki o szer. 45 cm. Bardziej sie przydaje 60tka. To tak do przemyslenia, oprocz halasu podczas mycia i rodzaju panelu.

My raczej nie wybierzemy żadnej zmywarki z takiego przedziału cenowego, trzeba pójść na jakiś kompromis, także coś tańszego będzie... :wink: myśleliśmy najpierw nad Mastercookiem, Beko, potem Candy, ale ostatecznie wybierzemy Boscha lub Simensa.. zastanawiamy się nad takimi modelami, choć nie wiadomo czy przypadkiem znów nam się gusta nie odmienią :lol: Moze ktoś użytkuje? :)

BOSCH SGV 45M53 EU

BOSCH SGI 45M35 EU

BOSCH SGI 55M45 EU

Siemens SE 54M576 EU

• 1 month później...
mam Bosch z panelem schowanym

PLUS: nie widac ze to zmywarka

MINUS - jak pracuje nie widac - czasu do konca ktory jest tam wyswietlany a czasem by sie przydalo wiedziec ile jeszcze to potrwa

rozwiazaniem mogloby byc zamontowanie malego lusterka nad tym panelem - ale nie wiem czy nie lepiej ladny panel

szczegolnie w oddzielnej kuchni

Nie rozumiem, po co ma być widać, kiedy myje? Ja wkładam gary i mam to w nosie. Jak pika, to idę wyciągnąć i tyle. Mam z ukrytym panelem Beko. Chodzi w miarę cicho, 5 lat gwarancji i ogólnie jest ok.

A co myślicie o tej:

http://www.maximedia.pl/?ceny=zmywarki_do_zabudowy&promocja=electrolux_esl66020

Do tej pory rozważałam Boscha, Siemensa, albo Whirpoola, ale po wczorajszym rejsie po sklepach Elektrolux bardzo pozytywnie mnie zaskoczył.

Poziom głośności - 43 db, sygnalizowanie pracy światełkiem na podłogę i sygnał dźwiękowy po, składane elementy w koszach, Fuzzy Logic, a cena nie astronomiczna :wink:

Myślę czy się na nią zdecydować :wink:

A co myślicie o tej:

http://www.maximedia.pl/?ceny=zmywarki_do_zabudowy&promocja=electrolux_esl66020

Do tej pory rozważałam Boscha, Siemensa, albo Whirpoola, ale po wczorajszym rejsie po sklepach Elektrolux bardzo pozytywnie mnie zaskoczył.

Poziom głośności - 43 db, sygnalizowanie pracy światełkiem na podłogę i sygnał dźwiękowy po, składane elementy w koszach, Fuzzy Logic, a cena nie astronomiczna :wink:

Myślę czy się na nią zdecydować :wink:

Duży zakres programów i mycie w 70 stop. jest na plus, ale trzeba by oblukać w necie czy nie szwankuje :)

Pzdr

To ja mam prośbę, jeśli coś wybierzesz to od razu się pochwal :wink:... tez planujemy 60tke, z panelem odkrytym...

A co sadzicie o zmywarkach firmy BEKO? :roll:

Ja zamierzam zamówić właśnie zmywarkę z BEKO, to ten model:

http://www.beko.com.pl/DSN,6835,X,372.html

Początkowo optowałem za Boschem ale ceny zmywarek Boscha są powalające, za Boscha 60cm przy hałasie na poziomie 45-46dB trzeba już zapłacić ponad 2200zł.

Model Beko j/w to praktycznie najbardziej wypasiony model w Beko a jego cena oscyluje w granicach niecałych 1600zł. W/g mojego rozeznania cena zmywarki zmienia się odwotnie proporcjonalnie do emitowanego przez nią hałasu. Bosche powyżej 50dB można kupić za 1500-1600zł ale z 45 dB już za znacznie większą kasę. Nawiasem mówiąc kilku handlowców z którymi rozmawiałem bardzo sobie chwali sprzęt Beko, no i jeszcze jedna kwestia do końca czerwca firma udziela pełnych 5 lat gwarancji na sprzęt, a to już jest niebagatelne przy eksploatacji takiego urządzenia..

Moja zmywarka (już wkrótce mam mieć ) panel zakryty.

Wybieram miedzy Simens SE64M365EU a Bosch SGV43M03EU

W sumie są podobne . Simens ma większy przedział doboru temperatury. Cenowo są identyczne. Nigdy nie miałam zmywarki tak więc nie wiem co jest potrzebne. NP funkcje 1/2 wsadu - tak naprawdę jest przydatna???

Uwazam ze jest to minimum jakie posiadac powinna zmywarka i powinno to zadowolic wiekszosc uzytkownikow.Cenowo i jakosciowo chyba jest bardzo dobra.Ja zastanawiam sie nad tym modelem jednak chyba zdecyduje sie na model drozszy.Chce miec funkcje 1/2 wsadu i przyspieszenie -skrocenie pracy programu przy zachowanej tej samej efektywnosci.1/2 wsadu przyda sie tym ktorzy rzadko korzystaja ze zmywarki a wsadzajac brudne naczynia nie unikna smrodku po dluzszym nieuzywaniu zmywarki.Owszem jesli rodzina jest wieksza to az takiego poblemu nie ma.U nas na razie sa 2 osoby i wiemy ze predzej zasmiergnie srodek niz umyjemy wszystko wiec funkcje ekono-praktyczna chcemy miec a w przyszlosci i tak to sie wylkorzysta.Drozej sporo ale testowalismy to i brakuje nam takowej funkcyjki.

http://www.mediamix.pl/a_p321.html

AEG FAVORIT CONTROL Vi mam ta zmywarkę ponad rok i jesteśmy bardzo zadowoleni, BARDZO CICHA, świetnie myje, niezależnie od środków (polecamy tabletki ROBOT), wady ..... ma za dużo programów, używa sie i tak JEDEN, nie ma funkcji pół wsadu (BEZ SENSU, nawet przy rodzinie 2 osobowej, jest mało miejsca w zmywarce), której z tego co wiem i tak się nie używa, za to ma:

"Sensorlogic to jedna z najnowocześniejszych technologii zastosowanych w naszych zmywarkach. Wykorzystuje ona specjalny sensor wodny, który na bieżąco mierzy stopień zmętnienia wody i decyduje o tym, czy powinna być wymieniona, czy też można ją ponownie wykorzystać. Dzięki temu rozwiązaniu zmywarka oszczędza wodę i energię. "

POLECAM

nie polecam Bosha i siemensa, znajomi którzy mają, byli zadowoleni owszem ale tylko przy zakupie, wydane zrednio 2500 zł a są głośne i niestety awaryjne, szczególnie te nowe, kiedyś to były boshe na 20 lat a teraz szajs....

swietne są mastercooki, ale odkąd tą firmę przejął FAGOR to jakość jest znakomita

p.s. dam prostą radę, wybierajcie zmywarki proste, z małą ilością bajerów, za które się płaci, a potem nigdy się nie używa..., ma mieć aqua-stop i jeden program...., no może drugi do mycia szkła...

• 3 months później...

Obecnie mam Electrolux ESL4131 45cm z ukrytym panelem, jest to fajna cicha dobra zmywareczka dla 2-3 osób, niestety garów duzo się tam nie upcha, więc teraz wybiorę 60cm!

Wziiąłbym znowu Electroluxa, ale niestety nie posiadają funkcji 1/2 wsadu, a umysliłem sobie, że nowa musi to mieć! Tak więc mój wybór składa się ku Boschowi, bo Siemens to w sumie to samo tylko droższe!

Dla mnie liczy się obecnie:

ukryty panel

1/2 wsadu

vario speed - skrócenie czasu pracy

wyswietlacz czasu pracy

sygnal dzwiekowy zakonczenia czasu pracy

składane kosze

cicha praca, małe zużycie wody

..... po prostu ideał 8)