arturo1960 06.09.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 mamy Beko 6532fx ,jak dotąd po 3 miesiacach użytkowania jest super,domywa wszystko,suszy dobrze bez zacieków i jest praktycznie bezgłośna ,ma 5 programów które całkowicie wystarczają w normalnym gospodarstwie domowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 06.09.2008 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 siemens schowany panel..polecam gorąco..nic się nie dzieje nic się nie psuje...przy zabudowie bardziej niż na markę i jakoś zmywarki należy zwracać uwagę na jakoś mebli i oklein, bo niestety po pół roku nieuważnego (to fakt) używania zaczęły mi odchodzić okleiny z płyty czołowej i przyległych szuflad:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 07.09.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 siemens schowany panel..polecam gorąco..nic się nie dzieje nic się nie psuje...przy zabudowie bardziej niż na markę i jakoś zmywarki należy zwracać uwagę na jakoś mebli i oklein, bo niestety po pół roku nieuważnego (to fakt) używania zaczęły mi odchodzić okleiny z płyty czołowej i przyległych szuflad:) co masz na myśli "nieuważne użytkowanie" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 07.09.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 np otwieranie na gorąco i wjmowanie naczyń, a niestety para jest strasznie grożna:)teraz staram się, żeby ostygło albo szybko otwieram i zamykam szczelnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 07.09.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 siemens schowany panel..polecam gorąco..nic się nie dzieje nic się nie psuje...przy zabudowie bardziej niż na markę i jakoś zmywarki należy zwracać uwagę na jakoś mebli i oklein, bo niestety po pół roku nieuważnego (to fakt) używania zaczęły mi odchodzić okleiny z płyty czołowej i przyległych szuflad:) Nie bardzo rozumiem, proszę o wytłumaczenie. Para wydobywa się po otwarciu zmywarki bez względu na to czy drzwiczki są obudowane, czy nie. Otwieram często od razu, szafki obok nie odklejają się (stara kuchnia, oklejona ponownie własnoręcznie okleiną samoprzylepną), zmywarka ma kilkanaście lat. Wynika, że użytkuję też nieostrożnie, ale na szczęście szkód nie ma. W nowym domu będzie zabudowana, czy to znaczy, że coś się zmieni w użytkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 07.09.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 oczywiście nic się dziać nie powinno, ale w moim wypadku niska jakość mebli (pomimo wysokiej ceny) spowodowała zniszczenie... teraz wolę odczekać 30 minut, żeby wszystko ostygło i problem znikł Dlatego piszę, ze ważniejsze od zmywarki mogą okazać się meble:) czy zabudowana czy nie nie ma znaczenie..u mnie jedyna różnica polegała na tym, że miałem jeden dodatkowy panel do wymiany(panel przedni zmywarki) Ale poza tym, w normlanych warunkach zmywarka zabudowana spełnia w 100% swoją rolę a do tego ładnie wygląda:) Także, bez obaw:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 08.09.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 popieram zabudowany panel mam 60 boscha i jakoś nie odczuwam palącej potrzeby zaglądania jej do środka podczas prania i co ważne dla "nie mających za dużo czasu i nie przepadających za sprzątaniem", do których się zdecydowanie zaliczam - odpada mi jeden kawałek do czyszczenia szparek, zagłębień itd. i tak przy okazji spytam - nasza zmywarka z czasem zaczęła coraz dłużej myć gary na tym samym programie (tak więc bez wskaźnika czasu pozostałego do końca prania mam jeszcze większą niespodziankę, bo zupełnie nie wiem, o której skończy mycie ) - czy ktoś z Was też miał taki przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewiwa 08.09.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Nie wiem, czy temat jeszcze aktualny Do powyższych opinii chciałam dodać swoją o panelu odkrytym, praktyczniejszym moim zdaniem. Widać ile czasu jest do końca programu, a to się przydaje jak są np goście i trzeba szybko zmyć jakiś zestaw naczyń i nastawić następne. Widać tez, jaki program chodzi, można się jeszcze zreflektować i zrobić reset, jak stwierdzimy, że jednak chcemy na Auto, a nie Economy. I dla mnie najważniejsze, mam sygnalizację braku soli, czy nabłyszczacza, a używam osobnych produktów. Uważam to za ekonomicznie i racjonalnie uzasadnione, do większych brudów daję więcej proszku. Sól i nabłyszczacz to bardzo sporadyczne akcje, a sypanie proszku z dozownika to tak samo, jak otwieranie tabletki. Nie przekonują mnie też argumenty o estetyce kuchni rustykalnej itp. Też mam taką, ale mam jednocześnie nowoczesny, nie zakryty piekarnik, widoczną maszynę do kawy i co tam jeszcze, na przykład halogeny na suficie, a nie dyndającą naftową lampę. Pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 08.09.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Zmywarki z ukrytym panelem też mają sygnalizację soli i nabłyszczacza - na tym panelu w środku (przynajmniej mój Ariston). Jak również po uchyleniu widać jaki program chodzi. Ja otwieram czasem w trakcie, generalnie niedługo po załączeniu, żeby jeszcze coś dołożyć. Natomiast na ogół nie wyczekuję niecierpliwie, kiedy skończy - i tak sygnalizuje dźwiękiem oraz gaśnie taka strzałka na panelu. Negocjacje kto to rozładuje trwają przeważnie dłużej niż zakończenie cyklu mycia. Mnie się lepiej podobała bez otwartego panelu, aby nie zaburzać ciągu mebli, który jest widoczny z salonu. Poprzednia miała z odkrytym i żadnej różnicy w użytkowaniu nie widzę. Kwestia estetyki - nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 09.09.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 suma sumarum takie zmywarki róznią się tylko i wylącznie wyglądem, zabawne są niektóre argumenty zwolenników zmywarek z otwartym panelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 09.09.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Ale dinozaura ktoś odkopał Ja kiedys mialem z odkrytym panelem(przez chyba z osiem lat), teraz mam z niewidocznym (od miesiąca). Bardziej z wyglądu podoba mi się zakryty panel, przynajmniej dla mnie panel nie jest ozdobą.No chyba że komuś wydaje się że jest lepszy bo wszyscy widzą że ma zmywarkę Mimo ze mam ukryty panel na wyswietlaczu pojawia się informacja o braku soli lub nablyszczacza. Nigdy mi sie nie spieszylo w oczekiwaniu na zakonczenie zmywania ale jesli chcę mogę otworzyc zmywarkę podczas mycia i zobaczyc ile czasu jeszcze pozostalo. Przeciez jak się otworzy zmywarkę podczas mycia to nic się nie dzieje. Jeśli o mnie chodzi to zgadzam się że jedynie chodzi tu o wygląd co sie komu bardziej podoba.[/img][/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 09.09.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 do mojego electroluxa też można w trakcie pracy dołożyć naczynia, widać pod blatem ile czasu zostało do końca. mnie się bardziej podoba front w pełni zabudowany - to był jedyny powód dla którego wybrałam zmywarkę z panelem zintegrowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 09.09.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Bosch: ukryty panel: bez problemu można otworzyć i zobaczyć, ile czasu pozostało do końca, wyłączyć również można. Woda zaś, po otwarciu drzwiczek nie wyleje się, ponieważ jest poniżej poziomu drzwi. A zaleta? Względy estetycznie, w moim przypadku Koniec pracy - czerwone światełko na podłodze znika, a dźwięk można wyłączyć, bo może obudzić w nocy, jak włączy się mycie późnym wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 15.09.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Czerwone światełko??? To fatalnie! - ja chcę śliwkową kuchnię to nie będzie pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewiwa 15.09.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 no dobra, to ja odkopałam ten wątek. Poza względami estetycznymi wzięłam pod uwagę wygodę obsługi. Nieczesto otwieram zmywarke w czasie zmywania, podobnież pralke podczas prania To takie ... brutalne, jeszcze sie cos zawiesi E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorba128 05.12.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Mam pytanie - jak się typowo montuje zmywarkę do zabudowy oraz listwę cokołową pod nią? Przy otwieraniu zmywarki front potrzebuje nieco miejsca - i w tym miejscu listwa cokołowa musi być niższa...Jak to powinno wyglądać? Może - ma ktoś jakieś zdjęcie tych okolic swojej kuchni? pozdrawiam,Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 05.12.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Przez przypadek mam takie zdjecie u mnie cokol jest wyciety na odpowiednia wysokosc i na ten wyciety kawalek przyklejona/przykrecona? jest ala nakladka plastikowa jako zabezpieczenie tej powierzchni. Tylko nie pytaj sie jak to konkretnie jest zrobione i zamocowane, bo stolarz przywiozl juz zrobione wszystko pod wymiar. Na tym zdjeciu, nie wiem dlaczego wyszlo jakby z przesunieciem to wyciecie http://img131.imageshack.us/img131/8469/img5077ot6.th.jpg ale tak nie jest, wyciecie jest tam gdzie powinno byc http://img131.imageshack.us/img131/5199/img5076uv3.th.jpg innych zdjec niestety nie mam... ale chyba wiadomo o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pistolero 16.12.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 na całej szerokości zmywarki cokół musi być niższy o 10 mm od normalnej wys cokołu (przy założeniu, że wszystkie wymiary są standardowe czyli fron o 7 mm niższy niż szafka [np:713/720], dolna krawędź frontów licuje z dolną krawędzią szafek, cokół mniej więcej jest na całą wysokość nóżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gogdi 17.12.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 U mnie stolarz zostawił ten cokół pod zmywarką niezabezpieczony. Po prostu płyta wiórowa, nie zaklejona niczym. Twierdził że to standard, że tak się robi, że tego się nie da niczym zakleic, no chyba, ze silikonem. Mnie to martwi, czy po drzwiczkach nie będzie spływać woda i kapać na tą otwartą krawędź cokołu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pistolero 17.12.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 skoro cokół jest wycięty pod zmywarką to nie da sie na niego nic nakleić (pcv), chyba, że jest składany z elementów i ten element pod zmywarką jest płytszy, to mógł go okleić. Cokół jest cofnięty względem frontu, więc raczej nic na niego bezpośrednio nie kapie, bo przecież nie polewasz wodą frontów aby woda po nich spływała, a z wnętrza zmywarki nie ma prawa nic wypływac.. Jak koniecznie chcesz zabezpieczyć, to estetycznie posmarowany silikon w kolorze zbliżonym do koloru cokołu (paleta mapei) skutecznie załatwi sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts