XGrzesX 09.08.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Czy jest coś takiego jak podwójne rolety ? Chciałbym, żeby rolety spełniały funkcje takie jak tradycyjne firanki i zasłonki. Czyli jedna roleta jakaś prześwitująca a druga nie. Może ktoś zna adres strony gdzie można coś takiego zobaczyć (o ile cos takiego wogóle istnieje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monig 10.08.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Mam inne rozwiązanie. Ekrany na okna z jaśniutkiej tkaniny przyklejane do ramy okna na rzepy. Jedyny monus to nie widać zieleni za oknem - ale sądzę, że można wybrać bardzej prześwitującą niż moja tkaninę. Rzepy są na górze i dole okna ja teraz radzę także zrobić po bokach bo można okno odsłonić częściowo np. podnosząc ekran. Zdejmowanie takich ekranów jest bardzo proste (odkleja się rzepy). Drugi komplet zrobię także z ekranów. Zasłony stanowią rolety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soniq 11.08.2005 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Powiedzialabym - ciekawe rozwiazanie.Czy moglabys wkleic jakies fotki, chce podejrzec jak to wyglada.Mam do zasloniecia 10 okien w domu + 1 duze, nie mam pojecia co zrobic...Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monig 12.08.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Do listopada nie mam internetu w domu (jestem po przeprowadzce) dopiero wtedy mogłabym wkleić zdjęcia.Ekrany zrobili mi w sklepie przy ul. Roentgena 46 lok. 2 (Wa-wa) ale z pewnością można je samemu zrobić, jeśli tylko ktoś ma choć ciut zdolności. Ekrany sprawdzają sie dobrze. Są rozciągnięte na oknie ale nie napięte obrębione a na dole ramy okiennej są rzepy przyklejone do ramy muszę prawdzić czy na całą szerokość ramy czy też węziej. Druga część rzepa (ta miękka) jest na eranie na jego brzegu - nie wiem jak przytwierdzona chyba przyszyta.Ekrany w mojej ocenie stanowią jedną z najtańszych form zasłaniania a wygldają bardzo elegancko. Ponieważ leżą na szybie to bardziej zamazują przedmioty zza okna. Lepiej dać tkaninę prześwitujacą (np. z większymi oczkami - może batik by się sprawdził?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soniq 12.08.2005 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Do listopada nie mam internetu w domu (jestem po przeprowadzce) dopiero wtedy mogłabym wkleić zdjęcia. Szkoda, szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zmijek 28.09.2005 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 czekamy z niecierpliwością na zdjęcia. Masz może jakiś link do innych zdjęć pokazujących jak to wygląda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monig 28.09.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Nie mam takiego linka. Pomysł (wykonawcy) przeniesiono bezpośrednio, a więc sama poznałam wynik po realizacji. Jak tylko będę miała Internet to wstawię zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma1719500095 28.09.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Chyba Ikea proponuje takie ekrany - przesuwają się na specjalnych szynach. Mozna mocować np. po 2 i w zalezności od potrzeb zaslaniac, odslaniac... Chcociaż, jak zauważyłam, słowo Ikea działa na część osób alergicznie Ale pomysł fajny - też jestem zainteresowana nietypowymi i funkcjonalnymi ozdobami okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monig 29.09.2005 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Moje ekrany na okna nie sa ruchome, a te, o których piszesz z Ikei tak- te mają inny rodzaj i funkcję i też dobrze się sprawdzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zmijek 29.09.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 ups - jestem już zakręcony - to z Ikei jest coś takiego ?czy też jest na jakiś innych ? http://www.finezja.pl/foto/salony/images/DSCN8717.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monig 29.09.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 To na zdjęciu to ekrany suwane. Natomiast moje rozwiązanie nazwałam też ekranami tylko że nie suwanymi bo rozpiętymi na szybie i przyczepionymi do okna na rzepy. Tak więc są ekrany suwane i ekrany na rzepy bo oba rozwiązania przypominają właśnie ekrany - inny jest ich sposób mocowania i użytkowania. Oba rodzaje ekranów polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szel 08.10.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 istnieja podwójne plisy.http://www.sunflex.pl/i/foto/pli/22m.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 29.11.2005 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Tak jak w poprzednim poście są to plisy do których można użyć dwóch materiałów zaciemniający i przepuszczający światło. Ja mam takie w swojej ofercie jeżeli cię interesują to zapraszam na priw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts