MeGiGucior 27.02.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Kupiłem właśnie projekt i mam kilka pytań. Jak w sprawdzają się ściany kolankowe o wysokości 85 cm, Nie jest za nisko? Czy ktoś zagospodarował pustkę nad garażem, jeżeli tak, to na jakie pomieszczenie? Interesują mnie możliwe i zrealizowane zmiany w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MeGiGucior 27.02.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam ponownie Dodatkowa łazienka na poddaszu powstanie we wnęce sypialni ,będzie przylegała do łazienki ,, ogólnej ,, chce tam upchnąć natrysk,umywalkę kompakt,wejście tylko z sypialni.zmiany w moim projekcie 1 wysokość ściany fundamentowej, wynikła z wyniesienia budynku + spadku terenu ponad 1 m na długości budynku (ściana fun. z bloczków + wieniec ) 2 strop z Terivy na monolityczny na całości budynku ( w projekcie drewniany nad garażem,monolit moim i nie tylko zdaniem lepszy i tańszy, deski wykorzystam na z pokrycie dachu + papa ,docelowe pokrycie dachówką ceramiczną Roben miedź ( promocja ) Koszt materiałów to 30 - 31 tys 361 m2 ( ceramika ,wszystkie niezbędne dodatki,rynny ,3 okna połaciowe 3 rezygnuję z drzwi wewnętrznych do ogrodu zimowego ( bardzo wysokie koszty drzwi przesuwanych ) w zamian cieplejszy ogód. 4 wczoraj skończyli deskowanie,poziomowanie stropu,dzisiaj będą układać zbrojenie 5 rysunków jeszcze nie mam ,projektant przeliczył strop i uzg. z kierownikiem pręt fi 10 i fi 12, będzie 12 ( tańsza ) Siedzimy z żoną nad projektem i doszliśmy do wielu podobnych pomysłów: większa wysokość parteru, łazienka na górze, solidniejsze ścianki działowe. Pytania dlaczego strop monolityczny, czy nie jest za zimno z powodu otwartego ogrodu zimowego, jak zagospodarowano pustkę nad garażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz turowicz 17.05.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Szukam osób które budują lub budowali dom z kolekcji muratora C20 Dworek.Rozpoczełam budowę jestem na ocieplaniu fundamentów.Chciałam uzyskać jakieś porady czy ktoś robił zmiany co do ścian działowych i podzielił sie doświadczeniem zdobytym podczas budowy tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz turowicz 17.05.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Też zakupiłam projekt Lipińskich ale przez muratora.czy ktoś budował ten dom proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubik 30.08.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Proszę niech się odezwią osoby które budowały lub budują taki dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 30.08.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 My budujemy troche mniejsza wersje C80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubik 31.08.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 WitamTeż na początku wybraliśmy ten projekt ale po długich wieczorach spędząnych przy rzutach zdecydowaliśmy się jednak na C20. Czy dokonaliście jakiś zmian podczas budowy.Czy poszerzaliście wejście do domu?Czy powierzchnię nad garażem wykorzystaliście jako dodatkowe pomieszczenie. Czy pomieszczenia kuchnia jadalnia i salon zdecydowaliście się na przestrzeń otwartą. Sorry że zadaję te pytania ale takie pomysły urodziły się nam teraz na dniach kiedy stawiają mury. My budujemy w Wielkopolsce a wy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 31.08.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Witam Też na początku wybraliśmy ten projekt ale po długich wieczorach spędząnych przy rzutach zdecydowaliśmy się jednak na C20. Czy dokonaliście jakiś zmian podczas budowy. Czy poszerzaliście wejście do domu? Czy powierzchnię nad garażem wykorzystaliście jako dodatkowe pomieszczenie. Czy pomieszczenia kuchnia jadalnia i salon zdecydowaliście się na przestrzeń otwartą. Sorry że zadaję te pytania ale takie pomysły urodziły się nam teraz na dniach kiedy stawiają mury. My budujemy w Wielkopolsce a wy? Tak dokonalismy zmain. Tak wejscie poszerzylismy o otwierany swietlik 30cm. Garaz powiekszony na dwa samochody,a pomieszczenie nad nim przeznaczone na pokoj do pracy-gabinet. Na parterze jest oddzielone tylko wc i pom.techniczne,a salon powiekszony o pokoj+jadalnia+kuchnia to jedna otwarta przestrzen. Budujemy na polnocy,pod Gdynia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIUSZ74 28.10.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Proszę niech się odezwią osoby które budowały lub budują taki dom WITAM!! NIEDAWNO MY TEŻ ROZPOCZĘLIŚMY BUDOWE NASZEGO DOMKU - (NARAZIE MAMY TYLKO FUNDAMENTY) POZDRAWIAM!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek_kronos 11.02.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Witam Też na początku wybraliśmy ten projekt ale po długich wieczorach spędząnych przy rzutach zdecydowaliśmy się jednak na C20. Czy dokonaliście jakiś zmian podczas budowy. Czy poszerzaliście wejście do domu? Czy powierzchnię nad garażem wykorzystaliście jako dodatkowe pomieszczenie. Czy pomieszczenia kuchnia jadalnia i salon zdecydowaliście się na przestrzeń otwartą. Sorry że zadaję te pytania ale takie pomysły urodziły się nam teraz na dniach kiedy stawiają mury. My budujemy w Wielkopolsce a wy? Witam! Cały 2006 szukałem tematu dworek c 20. Już zakończyłem stan surowy. Teraz "idą" wnętrza. Docieplenie itp. Ze zmian: Połączona kuchnia i jadalnia. Poza tym wierna kopia projektu c 20 L. Buduję w Dąbrowie Górniczej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubik 07.08.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 my budujemy c20. robią obecnie szpachlowanie i ocieplają poddasze.Czy mogę liczyć na jakieś fotki waszego dworku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek_kronos 08.08.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 My już powolutku kończymy nasz dworek. Przez 2 lata szukałem na tym forum tego wykonania. Wymienimy się fotkami na P.W? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubik 24.11.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Mam pytanko czy ktoś z grupy budujących w Wielkopolsce buduje dom według projektu z muratora C20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jdd66 03.01.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Witam po 3 latach od ostatniego postu. My już szczęśliwie mieszkamy 8 mcy w naszym Małym Dworku. Czekam na jakieś fotki od Was.pozdrawiamJJDD (proszę zauważyć że nam jedno J w rodzinie przybyło) nasz: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ee23c6c4721c4f4a.html znajomi - coffee82- http://forum.muratordom.pl/maly-dworek-c80-czyli-jak-zbudowac-i-nie-zwariowac,t146945.htm?highlight=dworek znajomi - http://hanrafmat.fotosik.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agkrause 03.05.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 WitamCzy ktos buduje dworek c 20 i moze sie podzielic doswiadczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 03.05.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 O ile pamiettam to c20 jest troszke powiekszona wersja(oranzeria) wersji c80,czyz tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andie24 25.01.2010 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 My mamy budowę naszego dworku za sobą pozdrawiam .[/img][/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja232 02.03.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Czy buduje ktoś w okolicy projekt Dworek C20? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jfilemonowicz 03.03.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 proponowałabym dopisać w jakiej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja232 11.03.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 W Pobiedziskach budujemy. a chodziło mi o Wielkopolskkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts