Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

panel prysznicowy

XGrzesX

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dołączam się do pytania: jakie kabiny prysznicowe/panele wybraliście? A może położyliście zestaw podtynkowy plus np. olbrzymia glowica "deszczowa" (moje marzenie)?

No i jak jest z trwałością paneli "niemarkowych" tj. kupowanych w Leroy Merlin czy inszej Castoramie firmy Zenon Beton i Partnerzy?

Kuba

Osobiście nie jestem zwolenniczką paneli prysznicowych.Mam takowy,firmy TEUCO i chociaż na jakośc nie narzekam(ma 8 lat i nic się nie dzieje)to planuję pozbyc się go.Używam tylko słuchawki,a mąż górnej głowicy,wszystkie pozostałe masaże lędźwiowe,krzyżowe,stóp itd są praktycznie nie używane,a myc go trzeba i miejsce zajmuje.Uważam to za nagorszy(najbardziej kosztowny-4,5 tys.zł)błąd przy wykańczaniu mieszkania :evil: :evil: :evil: .Na przyszłośc żadnych paneli,kabin i brodzików,tylko glazura,terakota,podtykowa bateria ze słuchawką i ew.szklane drzwi bez profili,ramek czy jak tam to się nazywa.

Życzę trafionego zakupu Dorota

Dołączam się do pytania: jakie kabiny prysznicowe/panele wybraliście? A może położyliście zestaw podtynkowy plus np. olbrzymia glowica "deszczowa" (moje marzenie)?

W łazience dla gości nie mam kabiny:) Nie mam też brodzika- będzie jedynie spadek w posadzce w kierunku odpływu, a umowne ściany kabiny wyznaczać będzie mozaika Kasandry Paradyża. Zamiast panelu lub zestawu prysznicowego mam właśnie baterię podtynkową omnires Oz 108/T2, a do tego "deszczownicę" Kiruna :) I tyle:)

Rozważam postawienie jedynie jednego parawanu szklanego robionego na zamówienie, ale bez żadnych profili.

W łazience dla gości nie mam kabiny:) Nie mam też brodzika- będzie jedynie spadek w posadzce w kierunku odpływu, a umowne ściany kabiny wyznaczać będzie mozaika Kasandry Paradyża. Zamiast panelu lub zestawu prysznicowego mam właśnie baterię podtynkową omnires Oz 108/T2, a do tego "deszczownicę" Kiruna I tyle:)

Rozważam postawienie jedynie jednego parawanu szklanego robionego na zamówienie, ale bez żadnych profili.

To tak jak ja bym chciała,tylko potrzebuję reg.wys prysznica

• 3 weeks później...
Osobiście nie jestem zwolenniczką paneli prysznicowych.Mam takowy,firmy TEUCO i chociaż na jakośc nie narzekam(ma 8 lat i nic się nie dzieje)to planuję pozbyc się go.Używam tylko słuchawki,a mąż górnej głowicy,wszystkie pozostałe masaże lędźwiowe,krzyżowe,stóp itd są praktycznie nie używane,a myc go trzeba i miejsce zajmuje.Uważam to za nagorszy(najbardziej kosztowny-4,5 tys.zł)błąd przy wykańczaniu mieszkania :evil: :evil: :evil: .Na przyszłośc żadnych paneli,kabin i brodzików,tylko glazura,terakota,podtykowa bateria ze słuchawką i ew.szklane drzwi bez profili,ramek czy jak tam to się nazywa.

Życzę trafionego zakupu Dorota

W opisie swoich doświadczeń pominęłaś jedno...patrzysz na panel w kontekście jego czyszczenia, mycia a wiadomo, że nie po to się to kupuje..a co powiesz o jego walorach użytkowych??

Też słyszałem już tu opisaną opinię, że nie sprawdzi sie to tam, gdzie jest ciśnienie dość niskie...a takie pewnie jest w większości sieci...

W opisie swoich doświadczeń pominęłaś jedno...patrzysz na panel w kontekście jego czyszczenia, mycia a wiadomo, że nie po to się to kupuje..a co powiesz o jego walorach użytkowych??

.

Przy projektowaniu lazienki dla pewnego fizykoterapeuty uslyszalem takie zdanie "To zwyczajny pic te panele , hydromasaz to ja chce miec jedynie w wannie, tylko on spelnia swoje zadanie"

Od tej pory tez traktuje to jako gadzet. Moze sie zasugerowalem?

• 2 years później...
ma ktos? warto kupic? czy raczej podtynk?

pozdr

Piotr

Od 2 m-cy uzywamy panela Deante Toscano. Wyglada porzadnie, dziala bez zarzutow.

Pozdrawiam,

Grzesiek

Panel Deante Toscano ma niestety stałą deszczownicę - trzeba stac blisko panelu by strumień wody skierowac na siebie - to jedyna jego wada.

• 7 months później...

Zastanawiam się nad panelem prysznicowym .Oba wyglądają podobnie. Na jakiś firmowy drogi nie bardzo mogę sobie pozwolic.

Podobają mi się te dwa:

http://www.allegro.pl/item551988552_panel_prysznicowy_ze_stali_nierdzewnej_cp2100.html

lub

http://www.allegro.pl/item543338289_panel_natryskowy_deante_toscano_not_051k_promocja.html

Są do siebie bardzo podobne. Który wybrać, który ma lepszą jakość?

Może ktoś zna te modele,albo oglądał w realu.

• 1 month później...

Witam,

zastanawiamy się nad kupnem panela prysznicowego - takiego z różnymi masujacymi końcówkami. Jako, ze słyszałam totalnie różne opinie na ten temat, chciałabym poradzic się Was;-) Czy ktoś z Was ma coś takiego u siebie? Jak to się sprawdza? Jakie firmy i modele polecacie?

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi;-)

No to masz pierwszego, który użytkuje od 2,5 roku

Daruj sobie!!!!!!!!!!!!!!!!

Dysze których mam chyba z 12 służą do okresowego czyszczenia, mycia i higieny

Zrób se normalny natrysk i odpuść sobie siedzisko, dysze............

Fajnie wygląda, ale dla emeryta potrzebne może.....

To napisałem ja, użytkownik hiszpańskiego panela prysznicowego, kupionego 4 lata temu za jedyne 3.800zeta... :cry:

my uzytkujemy od 6 miesiecy panel prysznicowy za okolo 600 zl i jestesmy bardzo zadowoleni nic nam sie nie zapycha jego utrzymanie tez nie jest jakies czaosochlonne normalne przemycie raz na tydzien jak sprzatam cala lazienke

jak ma sie dobra wode to nie ma strachu ze dysze beda sie zapychaly akurat my mamy takie szczescie i jestesmy zadowoleni

ja ze swojej strony polecam