Aprill 25.11.2002 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Stoję prze problemem wyboru materiału do wykonania instalacji wodociągowej w domku. Jedni radzą miedź, bo lepiej reaguje z ciepłą wodą, a plastik wariuje pod posadzką. Inni mówią, że miedź reaguje ze związkami żelaza i będę potem pił jakieś świństwo. Jakie macie doświadczenia? Bo przecież cena jest zbliżona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 25.11.2002 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Swego czasu naprawiałem instalacje w domku,bo gościu zapomniał spuścić wodę a jeszcze nie mieszkał,i tak CO w miedzi-mróz "porozsuwał"na lutach,a plastyk CWU pękł z gory na dół wzdłóż rurki,dlatego u siebie zakładam instalacje miedziane.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 25.11.2002 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Poszukaj - była niedawno dosyć długa i burzliwa dyskusja o wyższości.... również o miedzi i plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.11.2002 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2002 WITAjMoi znajomi maja wszystkie instalacje z systemu Hepworth..rewelacja..ja tez takie załoze..ma juz wycene na wszystko łacznie z kotłem i grzejnikami..odbiorami technicznymi..Zdecyddowałam sie na to bo u nich nic sie nie dzieje ..a przezyli juz 4 lata w domku..Teska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 03.12.2002 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2002 Ja także wybierałem instalację (materiały) i doszedłem do jednego wnioski Każdy "FACHOWIEC" chwali to z czego umie robić i jeśli proponuje robotę z jego materiałem to oczywiście taki który ma aktualnie u siebie.Ja wybrałem instalację CO w miedzi miękkiej z rozdzielaczami na każdej kondygnacji.Bez lutowania w betonie to bardzo ważne wszystkie połączenia muszą być ograniczone do minimum tzn lutowanie w szafce rozdzielacza i nigdzie więcej.Wodę zrobiłem w plastiku gdyż gdzieś przecytałem że najmniej reaguje z wodą. W Skandynawi natomiast wszystkie instalacje są robione w miedzi. Wybór pozostawiam Tobie Pamientaj jednak aby wziąć sprawdzonego wykonawcę To 50 % sukcesu. i 50% mniej nerwów. Ci z pozoru tańsi w czasie pracy potrafią wyciągać pieniądze o których na poczatku nikt nie mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 03.12.2002 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2002 z tworzyw sztucznych najlepsza jest miedź )) poważnie - zalewać w posadzce radziłbym tylko tworzywo sztuczne, w ścianch - miedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts