remx 09.08.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 No właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 10.08.2005 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Najlepiej jest rurę osłonową od pompy głębinowej zakończyć trochę pod poziomem gruntu, a rurę od pompy po przejściu przez kołnierz z nierdzewki zakręcić i wyprowadzić 2-3 m od samej pompy. Wszystko zasypać ziemią. Jest to dość bezpieczny sposób na opuszczenie budowy na noc, weekend. Dłuższe nieobecności jak urlop czy zima już nie gwarantują że pompa jeszcze będzie na wiosnę.Na etapie, który gwarantuje bezpieczeństwo pompy, odkopuje się rurę i przedłuża tą PCV osłonową do odpowiedniego poziomu i już.Najlepiej, jeżeli pompa jest umieszczona wewnątrz domu, np przy jednej ze ścian kotłowni. Wtedy po wybudowaniu stanu surowgo już pompy nie widać, a jak się dom zamknie jest zupełnie bezpieczna. Poza tym łatwiej jest podłączyć ją do instalacji wewnętrznej. Wad takiego rozwiązania nie ma. W przypadku uszkodzenia pompy po prostu ją wyciągasz (pompa wisi w rurze osłonowej na kołnierzu i niebieskiej rurze PE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 10.08.2005 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Dzięki O takim zakopaniu też myślałem.Mógłbym to miejsce jeszcze (dodatkowo) zawalić różnymi gruzami i bloczkami betonowymi które mi zostały po fundamentach. Z tego co zrozumiałem, to sugerujesz także żeby wiercić studnię gdzieś w obrysie domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts