basieczka 09.04.2003 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Jeżeli chodzi o Tarnave - to oceny narazie są bardzo zróżnicowane i dlatego sobie odpuściliśmy. Co do Dovre - podobno jest nieszczelny - i szybko sie pali...Zresztą znajomi to potwierdzili. Nie jestem długo na forum, ale z tego co się orientuję, to była już dość szczegółowa dyskusja na temat wkładów - sama mam jotula z płaska szybą - rewelacja...Kosztował prawie drugie tyle co Dovre, ale w porównaniu z dobrymi francuzami różnica była mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalif62 09.04.2003 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 To ja byłem tym anonimem. Po prostu zapomniałem hasła.Od dawna czytam forum, chociaż nie brałem udziału w dyskusjach.Tarnawę mam osobiście. Pali się fajnie, chociaż jeszcze z nią nie zimowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taki sobie gośc 10.04.2003 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 a co powiecie o deville?? chce kupic taki wkład panorama ,jaka jest jego cena i czy możecie mi podac jakieś podobne wkłady tego typu .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 10.04.2003 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Jeżeli masz na myśli 7899.2 to bardzo dobry wkład.Warto zauważyć iż jest to jedna z niewielu "panoram" do ciągłego palenia. Mój znajomy (również kominkarz) ma ten wkład tyle że z płaską szybą i gdyby miał drugi raz kupować to bez wachania wybrał by to samo.Cena zeszłoroczna 3950,00 zł. Deville podniósł ceny wkładów (podobnie jak większość firm zachodnich) o ok. 7% przed wojną w Iraku ze względu na wzrost cen paliwa. Teraz ceny spadły (paliwa) ale nie wiem czy odzwierciedli sięto również w cenach wkładów. Narazie nie mam nowego cennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 10.04.2003 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Przepraszam - cena jaką podałem to model 7899.0 (bez złoceń). Model ze złoceniami (7899.2) kosztował 4350 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 11.04.2003 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Bartłomieju!, widziałem Tarnawę wczoraj, na ul. Bartyckiej. W pawilonie 16A na piętrze jest jeden punkt- jest tam ogrzewanie elektryczne i jeden wkład 16W, właśnie taki z otworem. Jeżeli chcesz dokładniej to mogę po niedzieli napisać adres firmy- w domu mam wizytówkę.Wkład wygląda całkiem ładnie i funkcjonalnie.Marek.P.S. Nie jestem w jakikolwiek sposób związany z tą firmą!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taki sobie gośc 11.04.2003 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Forest Natura dzieki właśnie o taki wkład mi chodzi i mam pytanie czy moge zastosowac rozprowadzenie ciepła po całym domu http://www.kominki.turek.lm.pl/dcp.html tak jak tutaj jest przedstawione i czy kupując wkład w latu moge liczyc na znirzki?? bo remont bede miał dopiero gdzieś na jesien.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawa 21.04.2003 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2003 Od roku posiadam panorame jotula 18 kw jest rewelacyjna,mam rozprowadzenie ciepła i teraz czeka mnie tylko obudowa. Mam troche kamienia wapiennego i cegłe klinkierowa.Proszę o porady rady jakich blędów się ustrzec. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 24.06.2003 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 slawa: z tego co mi wiadomo to maksymalna moc Jotula to 15 kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus1 22.07.2003 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 Trnawa to dobry wkład za 2000-3000. Napewno lepszy od tych froncuzików Supra , Gabo, Laudel a i od Dovre co to niby z Norwegi . To nie kraj pochodzenia decyduje o jakości wkładu a jego budowa. Njlepsze wkłady powinny być od ruskich bo tam zimy ze ochoo!!! Tarnawy sprzedają w Żabiej Woli k/ Warszawy mają je na wystawie w cenach katalogowych i z dowozem darmowym do odbiorcy mi dowieżli w dwa dni i dokupiłem wszystko do obudowy KAFLE+szmot+termoizolacje[taki materiał zamiast wełny coś jak skała tylko leciutki] Od Jotula są o wiele tańsz a wykonane w jednym odlewie mają kurtyne powietrzną . TEN otwór we wkładzie jest do zawirowania spalin żeby lepiej oddawał ciepło na żebra w środku wkładu i wogóle ten wkład jest inny od tych w marketach Zobaczcie strone kominki.one.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 23.07.2003 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 Kubuś gdzie konkretnie w tej Żabiej Woli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goky 23.07.2003 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 Czy Tarnawa jest przystosowania do doprowadzenia powietrza do spalania z zewnątrz, czy pobiera je z pomieszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus1 29.07.2003 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Tarnawa ma dwa otwory do poboru powietrza i tylko tą drogą może je pobierać . Oczywisci pobiera powietrze zpoza budynku. Ta Żabia Wola k/ Warszawy ul.Wiejska 7 Kominki Bielawski tel.0468578217. Ja trafiłem tam od producenta który plecał ich jako skład fabryczny i dobrych wykonawców całosci. Jestem zadowolony .daja transport gratis i ceny producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.07.2003 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 chcialam kupic jotula panorame 18 td za 5600...ale teraz kupuje wklad godein - pierwsza firma ktora kominki robiła...ten wkład do palenia ciagłego klasy c kosztuje 3900 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 30.07.2003 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Kubuś dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pearl 30.07.2003 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 A ja nie miałem zbyt dużo kasy i wiosną kupiłem wkład KORNAK 11 PANORAMIC - 1800PLN po rabacie. Rzekomo nie jest to szczyt techniki, ale właśnie dlatego ma być bezawaryjny (pierwszy zgrzyt: przy zakupie stwierdziłem, że załadowany już wkład ma minimalne pęknięcie - wkład zdjęto i załadowano nowy). Zobaczymy. Trochę później "zasłyszałem", że KORNAK ma najcięższe wkłady na rynku. Prawda to, czy mit?Nie mam rozprowadzenia (ba...na razie w ogóle nie mam kominka) i nie zamierzam palić w kominku zbyt ostro, raczej okazjonalnie. Zrobiłem więc dobry zakup, średni, czy do d...? Pozdrawiam Pearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 30.07.2003 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Witam.Najtańsza panorama na rynku, co wcale nie oznacza że najgorsza.Mnie osobiście się całkiem podoba i z czystym sumieniem polecił bymgo klientowi. Największy plus to ten że firma polska i w razie jakichkolwiek problemów wszystko na miejscu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomny 02.08.2003 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2003 Moi drodzy ja rozważam Hajduka, potrzebny mi wkład do ogrzania 150 m2 narożny na ogień ciągły na dodatek Hajduk podnoszony jest do góry co bardzo mi odpowiada, czy ktoś ma doświadczenia z tą firmą? Ewentualnie czy możecie polecić inny wkład (nie ozdobny lecz do grzania) narozny z podnoszoną szybą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomny 02.08.2003 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2003 Moi drodzy ja rozważam Hajduka, potrzebny mi wkład do ogrzania 150 m2 narożny na ogień ciągły na dodatek Hajduk podnoszony jest do góry co bardzo mi odpowiada, czy ktoś ma doświadczenia z tą firmą? Ewentualnie czy możecie polecić inny wkład (nie ozdobny lecz do grzania) narozny z podnoszoną szybą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus1 02.08.2003 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2003 Njtańsza na rynku co wcale....itd. Kornaka wkłady mają moi znaiomi i wielu z nich wymieniło kornaki na inne . NIKT niepolecał tych wkładów jako ekonomiczne jako stosunkowo tanie tak . Kornak był pierwszym producentem polskich wkładów i od kilkunastu lat produkuje tesame modele , ma nowe wzory ale konstrukcja jest takasama . Z czystym s umieniem to można polecać wkłady o większej sprawności cieplnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts