Gość DarekB. 02.08.2003 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2003 Hjduk jest bardzo podobny do Spartherma ale z podnoszeniem szyby jest pewna zagwozdka, zupełnie inne prowadnice :w Hajduku rurki a wSparthermie profile . Te z Hajduka sa troche głośne. Jak szyba mabyć podnoszona to powinna miec osłone windy żeby spaliny nieszły do góry po szybie takie oslony maja wkłady stalowoszamotowe i tylko nieliczne żeliwniaki. Po podłączeniu wentylatora bez tej osłony sufity sa natychmiast czarne. Oczywiscie głośniejsza winda to niepowód aby rezygnować z Hajduka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość DarekB. 02.08.2003 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2003 Hjduk jest bardzo podobny do Spartherma ale z podnoszeniem szyby jest pewna zagwozdka, zupełnie inne prowadnice :w Hajduku rurki a wSparthermie profile . Te z Hajduka sa troche głośne. Jak szyba mabyć podnoszona to powinna miec osłone windy żeby spaliny nieszły do góry po szybie takie oslony maja wkłady stalowoszamotowe i tylko nieliczne żeliwniaki. Po podłączeniu wentylatora bez tej osłony sufity sa natychmiast czarne. Oczywiscie głośniejsza winda to niepowód aby rezygnować z Hajduka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 03.08.2003 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 Kubusiu drogi!Poczytaj o czym pisze Darek (i w jaki sposób) a będziesz wiedział na czym polega słowotok jaki wylewasz na łamach Forum, a konkretne i poparte wiedzą informacje techniczne.Pozdrawiam Cię mimo wszystko.Koniec sporów bo nie mają one sensu na łamach Forum.Pax. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arko 31.08.2004 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Mój kolega kupił niedawno TARNAWe 16 KW - cudeńko - dostał 5 % rabatu od cen fabrycznych z przywozem na miejsce podaję nr dla okolic łódź, Konin, Kalisz - 0501-553-441 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 01.09.2004 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 " Kominki Bielawski " AUTORYZOWANY PRZEDSTAWICIEL firmy Tarnava poleca wkłady w cenach producenta transport na terenie całego kraju GRATIS . Z okazji otrzymania autoryzacji firmy Tarnava do końca września PROMOCJA . Aby zamówić zadzwoń : 046 857 82 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarwa 02.09.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 witajcie,ceny producenta? tzn katalogowe?ile placilisci za tarnawy z prosta szyba 14kW? tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 02.09.2004 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 My tez mamy Tarnavę 18 Kw z rozprowadzeniem grawitacyjnycm ciepła i jest super. Nasz kominkarz też ocenia go b. dobrze.Temat wkładów kominkowych badaliśmy przez pół roku i z perspektywy uważam, że dokonaliśmy dobrego wyboru. Kupiliśmy go w firmie Panek w Michałowicach k/W-wy http://www.kominy.wamm.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamils 02.09.2004 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Witajcie forumowicze, dlaczego na forum są tak stare informacje. Gdyby ktoś obeznany mógł mi odpowiedzieć dlaczego utarło się, że dobre wkłady to żeliwo (Tarnawa) a do kitu "francuziki" (Supra - która je wymyśliła)?Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 02.09.2004 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 " ... Z okazji otrzymania autoryzacji firmy Tarnava do końca września PROMOCJA ... A na czym polega ta PROMOCJA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 03.09.2004 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Dostawa gratis plus stosowny rabat. Nasz adres Zabia Wola k/ Warszawy ( za Jankami ) ul.Wiejska 7 046 8578217 http://www.kominki.xip.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 03.09.2004 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Dostawa gratis plus stosowny rabat. Nasz adres Zabia Wola k/ Warszawy ( za Jankami ) ul.Wiejska 7 046 8578217 http://www.kominki.xip.pl Zgadza się. Rabat 8% i transport gratis. Różnica polega jednak na tym (wczoraj dzwoniłem i uzyskałem takie informacje), że w Zabiej Woli trzeba najpierw wpłacić przedpłatę w wysokości 20%, a np w Krakowie płacisz dopiero kurierowi przy dostawie 100% wartości wkładu. Czy na zakup wkładu z montażem można uzyskać 7% VAT. Jesli tak to może wyjdzie jeszcze taniej jesli zamówi sie usługe montażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 03.09.2004 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 mam pytanie z innej beczki: Jak szybko nastepuje zabrudzenie szybki od momentu rozpalenia kominka? Chodzi mi o to, jak dlugo moge sie cieszyc widokiem palacego drewna i po jakim czasie ten piekny widok znikine za czarna szyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 03.09.2004 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 ebi - jak palisz mokrym drewnem to szyba bardzo szybko się brudzi. Natomiast przy suchym drewnie szyba jest praktycznie zawsze czysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 03.09.2004 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 ebi - jak palisz mokrym drewnem to szyba bardzo szybko się brudzi. Natomiast przy suchym drewnie szyba jest praktycznie zawsze czysta. swietnie! Dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iw1719499402 03.09.2004 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 a ja mam LECHMĘ,zapl.3500. czy nikt poza mną nie zna tej firmy? polecacie fr.,czeskie a mamy nasze polskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 03.09.2004 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Zadatek w wysokości 20 % to zabezpieczenie przed przypadkowymi wysyłkami pod fikcyjne adresy . Niestety posiadamy i takie doswiadczenia . Dla kogoś kto zamawia wkład z dostawa w terminie np 2-3 dni wpłata tych 20% to sprawa całkiem oczywista , dowcipnisie odpuszczaja sobie takie żarty. Koszt wysłania i zwrotnego odebrania przsyłki o wadze np 200 kg jest znaczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamils 05.09.2004 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 Czyli w dalszym ciągu gadacie o Tarnavie ale nic o kominkach.Może się znajdzie jakaś chętna dusza, która może ma jakiś prawdziwy kominek i monże coś o nim powiedzieć. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 05.09.2004 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 Prawdziwy kominek czyli jaki ? Otwarte palenisko....prosze bardzo wykonujemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 06.09.2004 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Ja mam Jotula Panoramę - jesteśmy po pierwszym sezonie grzewczym i jestem z niego bardzo zadowolona. Kominkiem ogrzewaliśmy dom codziennie - od grudnia do kwietnia zużyliśmy 6 m przestrzennych drewna (grab). Kominek połączony jest z rekuperatorem (z odzyskiem ciepła) - przez co wszystkie pomieszczenia były dogrzewane. Temperatura w pomieszczeniach 22 - 23 stopnie. Paląc kominkiem zaoszczędziliśmy sporo na gazie (płynnym) - zużywaliśmy tak mniej więcej po 100 m3 gazu/miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arko 06.09.2004 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Kominek połączony jest z rekuperatorem (z odzyskiem ciepła) - przez co wszystkie pomieszczenia były dogrzewane. Temperatura w pomieszczeniach 22 - 23 stopnie. Proszę przedstaw na forum sposób połączenia kominka z rekuperatorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts