Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

14 000 PLN dla dekarza !!!! - Ratunku!!

mackre

Recommended Posts

witaj

niedawno zakonczylem ten etap i moge sie podzielic z toba informacjami na ten temat. Za zrobienie konstrukcji, wiezby, laty, folia, dachowka cementowa zaplacilem 37zl za m2. Dodam tylko, ze dach ma 305m2 i nie jest prosty.

Pozdrawiam

acha jak kogos interesuje mozna zobaczyc projekt:

http://www.wlasny-dom.pl/projekty.php?a=szukaj&rodzaj=1&wlk=100&nazwa=cztery+k%B1ty+II&od=0&do=&ilosc_pieter=&typ=&zabudowa=&garaz=&piwnica=&kominek=&basen=

• 3 weeks później...

Grudzień 2004 r. Marki k. Warszawy

Dach jak na zdjęciu ok 250 mkw. Wieźba 2000 zł. Deskowanie 2000 zł. Położenie dachówki (dwa okna i włas kominiarski) , obróbki blacharskie, rynny - 30 zł za m. kw., czyli 7500 zł. czyli razem 11500 zł. Miałem tańsze oferty ale dekarz był z polecenia i naprawdę dobry a więc i trochę droższy.

Mała poprawka. Wieźbę robiła ekipa sprowadzona przez wykonawcę stanu surowego. Wiem, że zapłacił im 2000 zł.

Straszne macie te ceny. Ja miałam dach połamany 300m. Za całość zapłaciłam robocizne niecałe 12 tyś. W tym orynnowanie więźba 20 kubików, folia, dachówka Ruppa, którą musiał docinać na dole bo za twarda. Same tarcze do niej kosztowały 200zł. Wyszło 40zł za m2.

Cały dach kosztował około 65tyś.

• 2 weeks później...
Grudzień 2004 r. Marki k. Warszawy

Dach jak na zdjęciu ok 250 mkw. Wieźba 2000 zł. Deskowanie 2000 zł. Położenie dachówki (dwa okna i włas kominiarski) , obróbki blacharskie, rynny - 30 zł za m. kw., czyli 7500 zł. czyli razem 11500 zł. Miałem tańsze oferty ale dekarz był z polecenia i naprawdę dobry a więc i trochę droższy.

Mała poprawka. Wieźbę robiła ekipa sprowadzona przez wykonawcę stanu surowego. Wiem, że zapłacił im 2000 zł.

Witaj!

Przeczytałam Pana post.

Ponieważ jestem na etapie szukania dekarza chciałam zapytać czy jest Pan zadowolony z dachu(czytaj roboty) swojego dekarza?

Czy jeśli tak, mógłby Pan podzielić się kontaktem do tego fachowca?

Z góry dziękuję

Kinga