Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Podzielcie się swoją wiedzą - co można dać na ścianę elewacyjną oprócz klinkieru? Chodzi mi o nietypowe rozwiązania może nawet ciut tańsze a równie efektowne.

W moim domu planuję połączyć ścianę 2w i 3w. Pod każdym oknem chcę zrobić wnękę 10-12cm na grzejnik aby nie odstawał od ściany i tam planuję zrobić ścianę 2w, pozostałe to 3w. Na zewnątrz domu będą widoczne dwa materiały - pod oknem inny i pozostałej ściany inny. O ile w miejscu 2w będę na pewno kładł tynk cienkowarstwowy o tyle na pozostałą część szukam odpowiedniego materiału.

Liczę na Waszą pomysłowość

https://forum.murator.pl/topic/38467-z-czego-%C5%9Bciana-elewacyjna/

W moim domu planuję połączyć ścianę 2w i 3w. Pod każdym oknem chcę zrobić wnękę 10-12cm na grzejnik aby nie odstawał od ściany i tam planuję zrobić ścianę 2w, pozostałe to 3w. Na zewnątrz domu będą widoczne dwa materiały - pod oknem inny i pozostałej ściany inny. O ile w miejscu 2w będę na pewno kładł tynk cienkowarstwowy o tyle na pozostałą część szukam odpowiedniego materiału.

Liczę na Waszą pomysłowość

Nie bardzo rozumiem dlaczego. Przecież wykonanie wnęki na grzejnik w niczym nie przeszkadza zachowaniu ciągłości materiału na elewacji... :roll:

Osobiście właśnie tak mam.

A na elewację prócz klinkieru możesz dać cegły silikatowe - różne kolory i faktury, cegły betonowe łupane lub beton fakturowany wylewany w specjalnych szalunkach.

https://forum.murator.pl/topic/38467-z-czego-%C5%9Bciana-elewacyjna/#findComment-773760