sonal 10.08.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Krótka piłka: po co smarować dysperbitem część fundamentu wystającą zazwyczaj około 50 cm ponad grunt? Przejrzałem sporo topików o stosowaniu D. lecz nikt jakoś nie poruszał tej kwestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 10.08.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Bo jak np. deszcz zacina, to ci będą fundamenty podmakać, a przecież chodzi właśnie o to, żeby fundamenty były maksymalnie suche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 10.08.2005 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 podmakać? niby jak? przecież na wystającej czesci f. jest styropian a na nim siatka, zaprawa/klej i płytki elewacyjne 1 post przeedytowałem gdyż mam wrażenie ze po prostu zle mnie zrozumiałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 10.08.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Jak zimą nawieje ci sie troche zasp pod scianami i zacznie to topnieć to gdy nie będzie miało odpływu od sciany znajdzie dojście pod styropianem do niezabezpieczonego dysperbitem fundamentu - a tego juz tak łatwo nie wysuszysz. Chyba ,że będziesz odczyszczał wszystko od domu - a to moze byc uciążliwe i nie zawsze skuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 10.08.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Ja zobaczyłem, że moja ekipa też smaruje do poziomu gruntu. Ale kazałem im posmarować do końca (dysperbit nie jest aż tak drogi, aby tak oszczędzać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 10.08.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 No to moje pytanie: jak reaguje klej na który idą płytki klinkierowe na podłoże wydysperbitowane? Ja nie smarowałem dysperbitem, zawsze mogę to zrobić, a nie testowałem przyklejania płytek na dysperbit... pozdrawiamGerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 10.08.2005 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Słyszałem o kleju,którego można użyć na dysperbit/abizol.Może ktoś wie coś na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkus 10.08.2005 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Tak! również słyszałem ...zresztą często widziałem dysperbit czy abizol a na to klejony styropian przy styropianie ważne tylko by ten abizol czy tez "lepik" były bez wypełniaczy organicznych ..i tak jak już ktoś tu wspomniał, bywają sytuacje kiedy naprawdę ta izol. pionowa wyciągnięta ponad teren uratuje ścianę przed zamoknięciem .fakt faktem ja słyszałem o 30 cm ponad poziom jako zalecaną wysokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 10.08.2005 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 izolacja pionowa ścian fundamentowych powinna się łaczyć z izolacją poziomą fundament-ściany, a ta powinna być ok 30cm nad poziomem terenu i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 10.08.2005 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 to może ja odpowiem na to pytanie.dlatego, ponieważ para wodna skrapla się pod styropianem, w zależności od temperatury na zew. i w ten sposób scieka sobie do dołu po scianie fundamentowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts