aveflorek 10.08.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Witam Chcialbym wiedziec jakie podkladki dystansowe stosuja Wasi robotnicy przy budowie domkow tzn - z czego sa zrobione (slyszalem ze niektorzy szklo podkladaja ) - co ile mniejwiecej je rozkladaja (np w belce ,płyta żelbetowa, słup, ława fundamentowa Bo patrzac na wiele zdjec z budowy Waszych domkow to czesto jakos ich nie widac ,a są one bardzo istotne tj grubosci otuliny chroniace miedzyinnymi stal przed korozja (szczegolnie ciekaw jestem jaka odleglosc stosuja w ławach fundamentowych) - tak przynajmniej ucza, a jak w praktyce sie dzieje to mam nadzieje podzielicie sie informacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 10.08.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Mój wykonawca na polecenie kierownika na zbrojenie stropu przywiózł worek gotowych plastikowych nóżek. Wiem że je robią o określonych wymiarach bo się mnie pytał jakie duże. Wystarczyło 2,5cm. Nie były drogie - worek kilkuset sztuk kosztował 70zł. Co do ław - robiłem sam - nie podkładki tylko podwiesiłem całe zbrojenie od góry. Podobnie wieniec ścian fundamentowych. Pozdrawiam KaiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aveflorek 11.08.2005 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Moze cos o podkladkch dystansowych dla tych co chcieli by wiedziec wiecej (zeby nie bylo ze temat wyciagam ) oczekuje kolejnych przykladow wymyslow waszych fachowcow Podkladki dystansowe z tworzyw sztucznych http://i22.photobucket.com/albums/b311/aveflorek/podkladki/podkladkidystansoweztworzywsztuczny.jpg Podkladki dystansowe z modyfikowanej zaprawy cementowej http://i22.photobucket.com/albums/b311/aveflorek/podkladki/2.jpg Rozmieszczenie elementow dystansowych a.) belki b.) słupy http://i22.photobucket.com/albums/b311/aveflorek/podkladki/3.jpg Rozmieszczenie podkladek dystansowych i podparc w plytach a.) podparcie lokalne b.) podparcie liniowe http://i22.photobucket.com/albums/b311/aveflorek/podkladki/4.jpg Scany z ksiazki prof Włodzimierza Starosolskiego "Konstrukcje żelbetowe" tom 1 Ooopsss małe nieporozumienie z tym silnikiem (mialo trafic na inne forum ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 12.08.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 U mnie kompletnie bez fantazji - gotowe podkładki z modyfikowanej zaprawy cementowej - na fotografii w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rimsky 22.08.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 u Was tez widac wnetrze samochodu zamiast skanów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxy 22.08.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 u Was tez widac wnetrze samochodu zamiast skanów? tak, ale wyswietla mi sie tylko jedno zdjęcie ( wyglada to mi na kawałek inst. gazowej ) aveflorek zmniejszenie rodzielczosci zdjęcia nic nie kosztuje. format 800x600 jest naprawdę wystarczający. A duże zdjęcia jedynie "rozwalają" czytanie forum, co moze być szczególnie bolesne dla tych co mają monitory mniejsz niz 17cali ( mnie nie dotyczy ) Ps: z czego piszesz inżynierkę ? ( jesli można wiedzieć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aveflorek 23.08.2005 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Juz wszystko OK, mały zonk z tym zdjeciem nie trafilo tam gdzie mialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 23.08.2005 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 A ja zrobiłem z rury kanalizacyjnej 110 mm. pocieto pierścienie o wymaganej wysokości na pile tarczowej, w czasie zalewania stropu sprawdziło się super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 08.10.2005 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 A ja stosowałem takie o to podkładki dystansowe z bloczków betonowych: http://wakmen.w.interia.pl/index_files/photos/rsz_13.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 09.10.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 u nas majster zaginał kawałki prętów pozostałe po przygotowaniu zbrojeniea wciskał je pod zasadnicze zbrojenie - ale był chudziak! w sumie zbrojenie w góre 0 2,5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 09.10.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 u nas majster zaginał kawałki prętów pozostałe po przygotowaniu zbrojeniea wciskał je pod zasadnicze zbrojenie - ale był chudziak! w sumie zbrojenie w góre 0 2,5cm Powinno być 4 cm ale w sumie w domku to wielkiego znaczenia nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts