z_i_k_u 10.08.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Witam wszystkich serdecznie,Mam taki problem. Mam schody wewnętrzne lane betonowe tak skopsane, że pierwszy i ostatni schodek są mniejsze niż wszystkie pozostałe.Ekipa od wykończeniówki namawia mnie na przeróbkę tych schodó, a ja sam nie wiem. Już się nawet do tego przyzwyczaiłem i nie wiem czy jest sens przerabiać. Czy to przeszkadza w codziennym życiu?Czy ktoś tak ma.........? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 10.08.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 mialem u siebie perwszy stopien nizszy - szalu mozna bylo dostac a nowi co do chalupy przychodzi to na drugim stopniu zawsze sie potykali - wyrownalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 10.08.2005 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 A co to znaczy mniejsze podstopnice niższe? trepy węższe? trzeba by nieco sprecyzować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaskaa 10.08.2005 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Wszystkie stopnie na schodach (po wykończeniu) powinny być takiej samej wysokości. W przeciwnym wypadku są "niebezpieczne" - przynajmniej dla osoby, która wchodzi po nich pierwszy raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z_i_k_u 10.08.2005 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 podstopnica jest niższa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkus 10.08.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 równiez uwazam jak przedmówcy że powinno sie wyrównać... własciciel moze sie i przyzwyczaj, ale kazdy kto pierwszy raz będzie tamtędy schodzil będzie przeklinał własciciela (przynajmniej w myślach) .Zreszta to naprawe może byc "niebezpieczne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 10.08.2005 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Jejciu, czy nikt na tym świecie nie jest w stanie odczytać z projektu poziomu posadzki? Może mam takie szczęście ale prawie na każdej budowie, którą widziałem są takie problemy. Na projekcie powinno być dobrze (chyba że to baardzo tani projekt ) - z reguły chrzani wykonawca. No i zdarza się to także w budowie "na żywioł" : majster: -A jaka tu ma być posadzka? inwestor: - A zobaczymy.... A potem kładzie się styropian, szlichtę, płytki i z całego stopnia robi się pół..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 11.08.2005 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 podstopnica jest niższa.... Nadlać do wysokości pozostałych i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariuszż 11.08.2005 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Jak będziesz obkładał je drewnem to dobry stolarz zrobi tak że szystkie beda takie same. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 11.08.2005 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 U mnie jest tak że pierwszy stopień jest za wysoki a ostani za niski. Przy wykładaniu stopni drwnem zrobiliśmy jeszcze jeden stopień o wyskości połowy normalnego. Na górze też tak wyszło i jest OK. Nie wiem w jakim etapie prac jesteś Chodzi o docelowe wylewki, podłogi i dopiero wtedy będzie wiadomo. Osobiście bym tego nie ruszał. To następnie będzie widać przy wykończeniówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 11.08.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Jak będziesz obkładał je drewnem to dobry stolarz zrobi tak że szystkie beda takie same. Pozdrawiam Mnie też (właśnie dzisiaj) stolarz obkłada schody betonowe zabiegowe drewnem i też będzie niwelował różnice wysokości, jednak są to różnice rzędu ok 0,5 cm. Jeśli różnice są po kilka cm to lepiej nadlać schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts