tadzel 10.08.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Mam taki problem. Sciana na której ma być mocowany piec jest wykonana z bloczkow siporeksu o gr.12 cm. Uwzgledniajac ze piec z zasobnikiem wody bedzie wazyl ok 100 kg jest pytanie czy mocowanie na 4-ch kotwach bedzie wystarczajace, czy trzeba robic jakies wzmocnienie. I jeszcze do tego jest to piec z zamknieta komorą czyli pracuje w nim wentylator a z tym zwiazane sa zawsze jakies drgania. Prosze o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 10.08.2005 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 12cm siporexu to trochę mało, bo to nie jest ściana nośna, proponowałbym coś w stylu rusztu pod gk z wzmocnionych profili (nie alu ale z blach grubszych- stalowych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 11.08.2005 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Ja osobiście zamocowałbym kotwy na wylot zakończone gwintem i na drugiej stronie ściany nakręcił nakrętki. To pewne że taka kotwa nie wyleci. Można kupić takie wynalazaki w marketach. Ja mam tak zamontowane szafki wiszące w piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts