Gość gregmena 10.08.2005 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Prosze o podanie sposobów by murarze zrobili to równona razie mam cokół i znalazłem kilka nierówności może jakieś linki do stron z pokazaniem przykładowych sposobów robienia elewacji z cegły licowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mita 10.08.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Starannie, na trzeźwo i bez pośpiechu. Powinno wyjść równo A serio: przypilnuj murarzy i przyjrzyj się. Jeżeli powyższe warunki są spełnione i wciąż wychodzi krzywo, tzn., że partacze nie umieją zrobić równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 10.08.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 przy murowaniu klinkierem kupuje sie specjalne platykowe listwy dystansowe i nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 10.08.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 ...klinkier uklada sie na stalowych profilach 1x1 naprawde trudno jest ulozyc klinkier rowno gdyz z reguly sam klinkier jest nie rowny zrob maly test przyloz scianki klinkieru do siebie gdy beda sie stykaly to jest ok i mozna ulozyc prosto a gdy beda krzywe to trzeba juz dobrego fachmana oby to jakos oszukal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURMAN 11.08.2005 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 potwierdzam terorię Thazela sam też kupowałem dystansowe plastikowe listwy do równego murowania są różne szerokości Po związaniu zaprawy wysuwa się ją i używa dalej , szparka jest równiutka jak .......... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 14.08.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 a gdzie to kupić?? i jak kazac murarzowi to robić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 14.08.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 a gdzie to kupić?? i jak kazac murarzowi to robić?? Kupić, to pewnie w jakimś składzie budowlanym. Jak to jak kazać. Panie masz tu listwy bo ma być równo. Zrobisz bez krzywo, to nie zapłacę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 14.08.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 A ja gdy obklejełem komin płytkami klinkierowymi aby wyszło jako imitacja cegieł to naciąłem takie paski ze sklejki i na nich układałem płytki. To samo można zrobić w Twoim problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J_K_K 14.08.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 a gdzie to kupić?? i jak kazac murarzowi to robić?? Chyba w dowolnej hurtowni budowlanej ? Są to takie "rureczki" o przekroju np. prostokątnym, 8 x 10, o różnych długościach. U mnie, przy murowaniu końcówki komina, murarz sam (i to starej daty) sam wystąpił z tematem i powiedział jakie długości kupić. W "moim" składzie wogóle nie byli zdziwieni. Pzdr JKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 14.08.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Końcówki kominów murowałem na prętach 8mm - wyszło ekstra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrekg 15.08.2005 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 U mnie murarze elewację murują na gładkich prętach 10 mm (około 3 m długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts