Lukins 02.03.2004 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 No dobrze, jestem uspokojony. Faktycznie, pokój zamiast garażu do ciekawe rozwiązanie powiększenia metrażu bez specjalnych nakładów. Ciekawe czy duża ilość przeróbek była konieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.03.2004 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Przeróbek było sporo to fakt. Raz, że zrobienie kanalizacji ( super projektant nie przewidział jej w garażu, była tylko woda bez odpływu ) a my chcieliśmy mieć tam pokój z osobnym wejściem i łazienką (metraż 36m2) Następnie podniesienie poziomu podłogi do poziomu jaki jest w domu. No i oczywiście wyposażenie łazienki i nowego pokoju. Tak więc koszty były spore, ale wg mnie było warto. Nie licząc oczywiście wybudowania oddzielnego garażu. Szkoda, że wcześniej nikt nam nie poradził i nie przedstawił + i - . No ale człowiek nie raz i nie dwa traci tak wieć cóż zrobić. W naszym przypadku garaż w domu nie sprawdził się w ogóle. Fakt, że budowaliśmy się 6 lat temu (rodzice) i teraz są może lepsze bramy, drzwi, materiały etc. i można wygłuszyć hałas i zniwelować smród. Jednak w swoim nowo budowanym domu garaż umieszczę osobno. Lukins najważniejsze, żeby człowiek czuł się dobrze w swoim domku. Czego Tobie i sobie życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 09.03.2004 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Myślę, że warto mieć garaż i to najlepiej w bryle budynku. Może to drobiask ale inny jest podatek (dużo większy) od garażu wolnostojącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaTad 04.04.2004 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2004 My budujemy siedlisko, wiec musimy miec pomieszczenie gospodarcze (czytaj garaz) osobno, ale... mamy jednoczesnie jednostanowiskowy garaz w bryle, bo wiem z doswiadczenia jak niekomfortowe jest przejscie z garazu do domu z malenkim dzieckiem na rekach i zakupami, szczegolnie jak pogoda jest "pod psem". Dlatego ja bede parkowac w "domu" a moja Polowka w garazu, hmmm... i to nam najbardziej odpowiadalo, tymbardziej ze moje Kochanie chcialo miec wlasne krolestwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszszczecin 20.03.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 Witam Wszystkich! Po przestudiowaniu kilku tysięcy projektów gotowych dochodzę do wniosku, że garaże dwustanowiskowe zarezerwowane są wyłącznie dla dużych domów (ponad 200m2). Jest to o tyle dziwne, że większość osób buduje się poza miastem i jeśli nie od razu to na pewno w przyszłości stanie się posiadaczem co najmniej dwóch samochodów Tym bardziej, że w chwili obecnej dwa samochody w rodzinie to żaden luksus. Będą one po prostu niezbędne do normalnego funkcjonowania. Dochodzi do tego również innny bardzo ważny aspekt. Roczny podatek od garażu znajdującego się w bryle budynku jest niższy!!! Jeżeli ktoś z Was zgadza się ze mną, proszę o przyłączenie się do apelu skierowanego do projektantów: Więcej projektów małych domów z garazami dwustanowiskowymi!!! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rosomaki 20.03.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 Popieram!!my również otrzymaliśmy od architekta propozycję z jednym garażem (gdy zaczynaliśmy z nim rozmowy jeszcze się wahaliśmy). nie sugerował nam dwustanowiskowego, natomiast zdecydowanie tak radzą nam znajomi i przyszli sąsiedzi. zarówno ci, którzy mają mniejsze i większe garaże.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 20.03.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 http://www.apa-domy.com.pl/main.php?sh=864 Tutaj jest kilka projektów małych domów z podwójnym garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justa555 20.03.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 Dołączamy się do apelu. Może redakcja Muratora też mogłaby wziąć to pod uwagę!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
balba 20.03.2005 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 (edytowane) Witam.. podoba mi sie apel i dołączam się sama równiez jestem zainteresowana domem z podwójnym garażem. Jeden znalazlam który mi się podoba, zwie się Plejada 2g z pracownii Domus. Dla zainteresowanych podaje linka na projekty z podwojnym garażem ( mają ich tam dość sporo i to wcale nie dużych : http://domus.wroc.pl/projekty/kategorie/12 pozdrawiam Edytowane 22 Kwietnia 2013 przez balba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 21.03.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Nas interesowały tylko projekty z podwójnym garażem i całkowicie się zgadzam, że jest ich o wiele za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 21.03.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 popatrz na stronęhttp://www.archon.pltam niektóre projekty maja opcjępodwójnego garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 21.03.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Podpisuję się pod apelem! Garaż powinien być dwustanowiskowy zdecydowanie! Szukając projektu dużego domu zauważyłam, że nawet domy o pow. powyżej 200 m. z 5 - 6 sypialniami mają małe garaże. Czy projektanci myślą, że kilkuosobowa rodzina na codzień jeżdzi wspólnym busem?? Zresztą na busa pojedynczy standardowy garaż jest za mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 24.03.2005 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Temat bliski memu sercu . Znalazłam trzy podobne projekty niedużych bungalowów z poddaszem i podwójnym garażem: http://www.wm.com.pl/katalog/domy/W05.html http://www.wm.com.pl/katalog/domy/W07.html http://www.wm.com.pl/katalog/domy/W08.html Widziałam je też w kolekcji projektów Muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Ko***y 24.03.2005 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Witam Wszystkich! Dochodzi do tego również innny bardzo ważny aspekt. Roczny podatek od garażu znajdującego się w bryle budynku jest niższy!! Więcej projektów małych domów z garazami dwustanowiskowymi!!! Tylko pamiętaj że musi mieć przejście do domu.W przeciwnym razie zamiast max.0,52 PLN zapłacisz 5,82 PLN za 1m2. Jest to już sumka przy dużym garażu na parę browarów.ŁADNA PARA!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 25.03.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 Zobacz np. projekt APS 101 z Archi-Projektu. A jeszce mniejszy to "Dom w daliach" z aneksem z Archonu (ma wtedy garaż dwustanowiskowy) a powierzchnia zabudowy mniej jak 130m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 25.03.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 W domu takim jak na zdjęciu nie ma kłopotów zrobienia garażu nawet na trzy samochody. Ja niestety tylko poszerzyłem garaż o 90 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 25.03.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 No tak, ale garaż dwystanowiskowy wymaga szerszej działki .Nasza ma 23 m. szerokości i musieliśmy wybierać-albo parterówka z pojedyńcym garażem albo poddasze użytkowe z podwójnym garażem. W naszym przypadku podwójny garaż i tak nie załatwił sprawy bo mamy trzy samochody, za rok młodszy syn też pewnie pomyśli o zmotoryzowaniu się się więc wybraliśmy naszą Plejadkę .Garaż będzie tylko dla mojego auta Reszta na dworze jak do tej pory - żeden kłopot. Garaż wg mnie to bardziej miejsce na rózne akcesoria samochodowe, ogrodowe a miejsce na auto to tak bardziej przy okazji Nawet skrobanie zimą szyb jest sporadyczne bo zimy też sporadyczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.04.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 nie chce się nam i tak wjeżdzać do garażu,więc byłby w sumie zbędny,ale już tak wyszło,że bedzie z garażem - garaz na rowery,auto przed domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gurthg 09.04.2005 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Po przestudiowaniu kilku tysięcy projektów gotowych dochodzę do wniosku, że garaże .... Codzienne parkowanie zimą w ciepłym garażu to zabójstwo dla samochodu. Dużo lepsze są wiaty. Powód? Zamarzanie i rozmarzanie wody na wszystkich elementach narażonych na jej działanie. Wnioski wyciągnijcie sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Ko***y 09.04.2005 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Garaż nie musi być ciepły.I nie powinien! To wszyscy wiedzą że temperatura przyspiesza reakcje chemiczne.Tylko Ford carton,czyli Trabant mógł się wygrzewać(też nie całkiem) bezkarnie.Było jeszcze parę innych np.P70 ale to historia. Ale kto zabroni bogatemu robić sobie ogrzewane garaże na wszystkie swoje samochody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts