Ewa Hebda 10.04.2005 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 Oj zgadzam się , zgadzam się!!!! Więcej domków z duuuużymi garażami!1 I fakt, garaz raczej nie powinien mieć ogrzewania. To wiem nawet ja - baba za kierownicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13023209 11.04.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Więcej projektów małych domów z garazami dwustanowiskowymi!!! Podaję kilka propozycji małych domów parterowych z podwójnym garażem. Poza tym jest szereg domów, w których poszerzenie garażu o jedno stanowisko nie stanowi żadnego problemu.No chyba że nie chcecie ładowac się w żadne zmiany. GL110http://www.studioatrium.pl/atrium.php?p=po&pid=122 GL99http://www.studioatrium.pl/atrium.php?p=po&pid=111 GL259http://www.studioatrium.pl/atrium.php?p=po&pid=278 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 11.04.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 W garażu dobudowanym do domu to przede wszystkim zrobiłbym "ciepłą" ścianę między garażem a domem, a sam garaż powiniem być nieogrzewany wcale, lub ew. utrzymywana w nim temp. na poziomie max +5 stopni. Ja bym zamontowal jakiś grzejnik, albo chociaż rurki puścił, bo może sie przydać kiedyś, a przecież może być na codzień zakręcony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkus 11.04.2005 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Hmm i ja wciąż słyszę, że jak już garaż to nieogrzewany!!! bo to katastrofa dla samochodu .. hmm choć nie mam jeszcze domu to jednak garaż mam i to nie ogrzewany ale co z tego ...ten garaż jest wbudowany i praktycznie w czasie zimy utrzymuje sie w nim temp. powyżej 0 st. i rano widzę kałużę pod samochodem (na wszelki wypadek uprzedzam ze to nie woda z układu chłodzenia silnika czy nawet z spryskiwacza ) wychodzi na to, że nie ma sil i tak następuje rozmarzanie a jak wyjadę to zamarzanie. Cos mi się zdaje ze nie ma siły na te cykle, na jakie narażone jest nasze auto w zimie… nawet, jeżeli przyjąć ze nie parkowalibyśmy w garażu tylko trzymali na zew. to tez nie unikniemy tego...widać to po naszych drogach, których nikt nie chowa na zime do ciepłych garaży;) a wiosną widzimy jakie one są .... to może jednak jest jakaś zaleta ogrzewanych garaży Oczywiście zakładając, że dzięki takiemu garażowi rano będzie samochód suchy bez śladu kropli, która mogłaby ponownie sie zamrozić, kiedy my siedzimy w pracy a nasz samochód na mrozie czeka na nas ... Co o tym sądzicie???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 12.04.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Mały dom i garaż na 2 samochody? Mały dom to pewnie pon. 100m2. A garaż na 2 samochody? Co najmniej 35 m2. Ponad 1/3 powierzchni domu. Bardziej cenicie swoje samochody niż siebie??? zamiast większego salonu lub dodatkowego pokoju dla dzieci/do pracy czy tez wypoczynku wolicie GARAŻ? Ja tego nie kumam. I pewnie architekci też nie i dlatego mały dom - mały garaż, duży dom - duzy garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszszczecin 12.04.2005 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Witam Marcinie! Odpowiadam na twoje wątpliwości.Po pierwsze małe domy to te, których powierzchnia użytkowa nie przekracza 150m2, a po drugie garażu nie wlicza się do powierzchni użytkowej domu. Poza tym, jeżeli kogoś stać na wybudowanie domu, który (nawet najmniejszy) musi kosztować min. 250 tys., to nie wyobrażam sobie rezygnacji z garażu.Codzienny widok parkujących przed domem samochodów po prostu psuje estetykę domu, ogrodu etc. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 12.04.2005 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 To wszystko zależy od tego jaką brykę zaparkujesz i przed jaką chatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elabieta 10.08.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Witam! Czy ktos może mi podpowiedziec czy budować dom z garażem czy bez. Mam wystarczająco dużą działke aby postawic garaz osobno. Co bardziej się opłaca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniamania 10.08.2005 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Ja wybrałam dom bez garazu.Przeprojektowalam tak,ze zamiast garazu mam na parterze dodatkowy pokoj.Osobny garaz to wieksze koszty ale ja wolę miec dodatkowy pokoj a garaz narazie bedzie blaszak .Moj sąsiad ma fajny garaz z drewna otynkowany tak jak dom .Dach na tym garazu ma z blachy w kolorze dachowki .Kosztowalo go to w sumie 11 tys a wyglada całkiem jak murowany garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PITU 11.08.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Na pewno bardziej się opłaca razem z domem. A poza tym wygodniej jest zwłaszcza jak z garażu mamy przejście do części mieszkalnej...to trochę głupio najpierw przemierzyć "na sucho" całe miasto a na końcu ubrudzić lakierki na własnej działce;) nosząc zakupy z bagażnika przy kiepskiej pogodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkus 11.08.2005 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Noi jeszcze ta kwestia płacenia wiekszych podatków za garaż wolnostojacy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 22.08.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 właśnie dowiedziałam się dziś że podatek za garaż wynosi 5 zł a właśnie miałm takowy postawić więc się załamałam bo miałam budować na 2 autka nie da się tego podatku jakoś ominąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 23.08.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 5zł, a właściwie niecałe 6 to maksymalna na dziś stawka za garaż wolnostojący. Ale gminy decydują, u mnie jest obecnie 2,90 jakieś. Co daje rocznie dla garażu który chciałbym postawić niecałe 150zł. Na rok to nie tragedia, ale fakt, 3x więcej niż za cały dom Ominąć się da w ten sposób, że dobudowujesz ten garaż do domu, no ale wtedy to on już nie jest wolnostojący... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 23.08.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 A co do zmoknięcia to bym nie dramatyzował. To naprawdę pozorny problem. Zresztą i tak nie zrobiłbym pzrejścia z garażu do domu, więc i tak mógłbym zmoknąć nawet w dobudowanym. Jak dla mnie garaż wolnostojący ma same zalety (poza opłatą i pod warunkiem że jest min. 2-stanowiskowy) i właśnie też rozważam czy nie wybudować takiego. Oceniam, że za podobny koszt moge mieć dobudowany do domu garaż 1-stanowiskowy lub 2-stan wolnostojący (ściany z "byle materiału", na dachu blachodachówka, bez poddasza, mało okien, i jakieś tanie do tego). Bo taki garaż musi wyglądam pasować do domu, żeby było ładnie, ale nie musi być dobrze ocieplony i z porządnych materiałów, bo to tylko garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rainbow 26.09.2005 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 jestem na etapie wyboru projektu.Poradźcie: dom z garażem?czy bez?Proszę o poradyPozdrawiamRobert W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 26.09.2005 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Jeżeli Cię stać to jak najbardziej tak - duzo plusów - przede wszystkim miło się wsiada w zimę do w miarę ciepłego autka bez potrzeby skrobania szyb,poza tym zawsze jest kawałem miejsca do majsterkowania.Z drugiej jednak strony - tak jak ktoś już tutaj pisał - budować dom z garażem żeby samochód miał największy z nas wszystkich pokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 26.09.2005 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Weź pod uwagę, że za za samodzielny garaż zapłacisz podatek jak za cały dom (albo i więcej...). Jeżeli można zrobić w piwnicy - nie zastanawiaj się!Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 26.09.2005 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Ja mam garaz w bryle budynku, ale wejście tylko z zewnątrz, nie mam wejścia do garazu z domu tak bezpieczniej. Polecam z garazem w bryle. Jak najwiekszy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dpassent 26.09.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Garaż w bryle na 2 bryki bez wejścia do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaco 26.09.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 oczywiście, że ''z'' i oczywiście nie w piwnicy (podjazd zimą jawi się ciekawie). Ja mam garaż w bryle z przejściem do domu (może i bez przejścia jest bezpiecznie, ale za to mniej wygodnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts