Darpiot 11.08.2005 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Ile czasu po zdjęciu szalunków ściany fundamentowe można malować dysperbitem i kłaść folię kubełkową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 11.08.2005 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 musisz odczekac co najmniej 3 minuty tyle minimum potrzeba aby wypic piwko, ktore slusznie ci sie nalezy po sciagnieciu deskowania moja zona smarowala sciany dysperbitem , jak tylko muraz sie wystarczajaco odsuwal i jechal dalej z murowaniem sciany oslonowej fundamentowej przeciez dysperbit miesza sie z woda przy pierwszym malowaniu aby zagruntowac, wiec wilgoc ( o to chyba ci chodzi ) mu nie szkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzio 11.08.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 nie jestem ekspertem ale moim zdaniem jak malujesz rozcieńczonym dysperbitem suchą powierzchnie to wiecej go wciągnie sam beton. Mokry moim zdaniem nie pozwoli mu przeniknąć głębiej. Ale może się mylę więc poczekaj na argumenty ekspertów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 11.08.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 jak chcesz zeby wiecej wciagnelo to namaczaj prozniowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzio 11.08.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 nie zależy ci na wchłonięciu przez beton (co się wiąze tez z przyleganiem powłoki) to po co rozcięczać szybciej zrobisz nie rozcięczając dysperbitu. A najlepiej przeczytaj na stronie producenta na pewno piszą jak go stosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzio 11.08.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Oczywiście nie ma co przesadzać z tą suchością pewnie wystarczy zeby nie był namoczony jak gąbka np w wyniku pielegnacji. Ale jak już pisałem nie jestem ekspertem, po prostu tez chcem niedlugo posmarować tym mazidlem a wiem ze na pewno nie powinno się tego robić w deszczową pogodę a ostatnio ciągle pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts