mackre 11.08.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 dom ma mieć 140 m kw pow. użytkowej. Jaki kocioł kupić .Jaka moc i czy z zasobnikiem czy bez. Domek parterowy. Ma ogrzewać dom i grzać wodę Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 11.08.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 dom ma mieć 140 m kw pow. użytkowej. Jaki kocioł kupić .Jaka moc i czy z zasobnikiem czy bez. Domek parterowy. Ma ogrzewać dom i grzać wodę Pzdr Użyj "szukaj" jest tego sporo. Na pewno nie 2F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 11.08.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Ja bedę miał 2 funkcyjny dom parterowy 120m2 z garażem.1 łazienka i kuchnia, sądzę że w dla mnie wystarczy natomiast w przypadku 2 łazienek dąłbym już 1 f + zasobnik.Mój 2 f będzie miał 24 kW Vaillant z funkcją ciepłego startu z zamkniętą komora spalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 11.08.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Mialem kociol dwufunkcyjny Turbo Potterton Myson Puma (angielski). Dla jednej lazienki z prysznicem wystarczal. teraz rozbudowuje dom i kupilem i zamontowalem Vaillanta Turbo Max 242-5 z zasobnikiem 120L VIH-CQ i sterowaniem pogodowym 410. Na dwie lazieni wystarcza a wode mam goraca. Przy dwufunkcyjnym przy dwoch zrodlach poboru wody cisnienie cieplej wody bylo slabe a przy mocniejszym woda chlodniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 11.08.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Maciek jakiej mocy miałeś kociołek 2f i jakie maiłeś te dwa źródła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 11.08.2005 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Maciek jakiej mocy miałeś kociołek 2f i jakie maiłeś te dwa źródła? 24kW. Na przyklad kapiel i zmywanie naczyn pod biezaca goraca woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 11.08.2005 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Viessmann wypuścił teraz Vitopenda 222 - dwufunkcyją zabawkę z zasobnikiem gorącej wody. W momencie odkręcenia kranu woda leci gorąca(z zasobnika) ,a jednocześnie jest podgrzewana na bieżąco podwyższoną mocą kotła (30kW) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.08.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 tez sie wacham ale chybadwufunkcyjny Vailant vuw Atmomax 200-5 albo junkers Eurostar lazienkem mam w centralnym punkcie domu i wszedzie blisko bedzie miala woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 12.08.2005 04:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Pablo 1979Na zdjęciu widziałem Twoje ogrzewanie podłogowe.Rury bezpośrednio na styropianie bez izolacji z foli. Duży błąd czy przeoczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinR1975 12.08.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 polecam kociol Viessman Vitodens 222 zasobnik ma 90 litrow ale jest to zupelnie wystarczajaca ilosc poniewaz kociol ma duzy wydatek goracej wody.Do tego mam sterowanie pogodowe i wszystko gra jak w szwajcarskim zegareczku. dom ma 160 metrow z czego caly dol i gorna lazienka to podlogowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.08.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 VPS: rury bezposrednio na styropianie folia pod styropianem czemu błąd?? fachowcy to robili, powinni sie znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 13.08.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 VPS ma rację. Z całym szacunkiem ,ale do fachowców maja oni jeszcze trochę,trochę... Na pewno mogą Ci zagwarantowac zimne i ciepłe strefy na podłodze. poza tym kładzenie pustaków na rurkach i tak rzadkie wpinanie takerów...ja bym na to na pewno nie dał gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.08.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Maly gwarancji na co?? ze woda bedzie płyneła czy ze styropian nie bedzie izolował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 13.08.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Maly gwarancji na co?? ze woda bedzie płyneła czy ze styropian nie bedzie izolował Na wykonaną usługę ,a także materiały (robię na Rehau i to właśnie Rehau daje gwarancję na materiał). Taki ostry pustak może narobic nieco szkód a skuwanie posadzek nie należy do przyjemnych rzeczy... Co do styropianu to folia alu jest elementem ekranującym i kładzenie jej pod niego jest bez sensu (w końcu jest on izolatorem). A woda ? W wężu ogrodowym tez popłynie... A takery...no cóż ale tak szczerze gdyby nie te pustaki to sądzę że ruraż by co nieco "podskoczył" nie? a tak byc nie powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.08.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Mały: pustaki kładlem ja na moment i delikatnie bo mam troche wyobrazniZreszta to nie pustak wcale.Nie kładlem folii aluminiowej pod styropian tylko folie izolacyjna cala instalacja byla pod woda w momencie zalewania, zrestszta jest zalana do dzis i nic sie nie dzieje bo sprawdzam co kilka dni, od miesiaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 14.08.2005 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Mały: pustaki kładlem ja na moment i delikatnie bo mam troche wyobrazni Zreszta to nie pustak wcale. Nie kładlem folii aluminiowej pod styropian tylko folie izolacyjna cala instalacja byla pod woda w momencie zalewania, zrestszta jest zalana do dzis i nic sie nie dzieje bo sprawdzam co kilka dni, od miesiaca Zaraz , zaraz wcześniej mówiłes cos o fachowcach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.08.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 zdjecie bylo robione z dnia na dzien w czasie pracy hydraulika przytrzymywal sobie cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 15.08.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 dom ma mieć 140 m kw pow. użytkowej. Jaki kocioł kupić .Jaka moc i czy z zasobnikiem czy bez. Domek parterowy. Ma ogrzewać dom i grzać wodę Pzdr vaillant o symbolu 2-funkcyjny VUI bardzo dobra wydajnosc na c.w.u polecam cena troche wyzsza niz 2-f ale nizsza niz kotła z zasobniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 15.08.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Pablo 1979 Na zdjęciu widziałem Twoje ogrzewanie podłogowe. Rury bezpośrednio na styropianie bez izolacji z foli. Duży błąd czy przeoczenie ? jeszcze jedno dodam ze przy tym systemie rozkładania podłogówki jest nierówny rozkład temperatór w pomieszczeniu,lepszym systemem jest rozłozenie w tzw. ślimaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.08.2005 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 a ja czytalem ze wazne sa odleglosci miedzy rurkami a nie system.Hepworth opisuje np 2 systemy. Zobaczymy jak bedzie w uzywaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts