Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

problem z kocim bandytą

Iskra

Recommended Posts

Mam w domu Kotkę, bardzo łagodną i strachliwą, od jakiegoś czasu, kiedy tylko wyjdzie na dwór gania ją wielki kocur- zwany przez nas ze względu na wzrost i wygląd kocim bandytą :D .

Do tego stopnia ją dręczy, ze ostatnio miała rozhartaną łapę, nie wiem czy przez bójkę czy rozwaliła sobie podczas ucieczki.

Kotka wychodzi tylko kiedy my jesteśmy w domu, otwieramy jej drzwi na taras- ostatnio koci bandyta ganiał ją po naszym salonie.

I teraz co z tym zrobić?? Walczyć z kocim bandytą?? Jak- nie chcę mu zrobic krzywdy- bo to zwierze :) nie reagować??? No ale mam w domu cięzko przestraszonego kota, który boi się wyjśc. Kotka jest wysterylizowana, więc amory nie wchodzą w grę.

Czy ktoś maił podobne problemy??

Iskra

był kiedyś wątek jak odstraszyć koty... ja przegoniłam kota z ogrodu wodą. Koty bardzo nie lubią być zmoczone a ja gościa potraktowałam dzbankiem zimnej wody :lol: zmykał aż się kurzyło i więcej do mojego ogrodu nie wrócił :D

oczywiście nie rzuciłam dzbankiem :D tylko wylałam wodę z dzbanka na kota :lol:

No nie wiem ,czy to zasługa... Takie bydlę krzywdę może zrobić kotu (człowiekowi-bandycie może jak najbardziej :D )

Polewanie wodą jest the best. Koty tego nie lubią okropnie. A najlepszy byłby na bandytę własny kocur, pilnujący terytorium. Tyle, ze na początku bitwy murowane, więc to raczej dla entuzjastów.

Problem z kocim bandytą rozwiązany :D i to bez użycia siły.

Otóż zaglądam wczoraj na podwórko a tam bawią się dwa koty :-) mój i koci bandyta :D

Widocznie ustaliły strefy wpływów i walki się skończyły.

Nie wiem czy koci bandydata ma właściciela- wygląda na niezależnego króla kociej okolicy :-).

Dzięki za wszystkie odpowiedzi, kamień mi spadł z serca, że moja kotka sobie jednak radzi,

Iskra

A ja myślałam, ze sterylizacja powoduje, że kocury nie są zainteresowane...hm

A propos kociego bandyty, mam już drugiego kota i jest nim..... koci bandyta :)

Śpi u nas w garażu i zachowuje się generalnie jak u sibie więc zostaje.

Ma co prawda wstrętny charakter, ale był pierwszym lokatorem tego rewiru :) .

Iskra

• 2 weeks później...