pattaya 11.08.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Wieniec na ściance kolankowej ma 28cm szerokości.Na nim leży centralnie murłata o szer.14cm.Czyli z każdej strony do krawędzi wieńca jest ok.6-7cm.Przy okazji ocieplania elewacji chciałbym "postawić" na wieńcu dodatkowo 5cm styropianu aby lepiej ochronić to dosyć newralgiczne miejsce.Pytanie brzmi: -Jak przyczepić styropian do wieńca(dół) lub/i murłaty (bok)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 11.08.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Można gwoździem, a pod łepek daj blaszkę o średnicy 3cm. Jeśli wogóle jest potrzebne jakieś mocowanie, będziesz to przecież jeszcze czymś zakrywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 11.08.2005 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Od zewnątrz jeszcze 15cm styropianu+kleje,tynki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 11.08.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Ja przy garażu przybijałęm gwożdziami przez duuużą podkładkę. Na to poszła siatka z klejem i po kłopocie. Mija rok - nic nie pęka. Wyciągnąłem styropian do końca krokwi i dotyka on deskowania. Na to przyjdzie tynk. (ODnoszę wrażenie, że temat już kiedyś był poruszany - chyba nawet w tym roku, ale nie mogę go za nic znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 11.08.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 rafałek, masz może zdjęcia szczegółów? Ja też będę musiał to robić lada dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 11.08.2005 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Zdjęcia niestety nie mam.Wyglądało to tak:Dobrałem grubość styropianu tak by powierzchnia styropianu licowałą się z murem. Wycinałem płyty na wysokość górnej krawędzi krokwie. Dzięki temu po nabiciu deskowania ewentualnie pozostawała szczelina ok 1 cm. Takie płyty przybijałem gwoździami przez duże podkładki (z 4-5 cm średnicy). Na to nałożyłem klej w który wtopiłem siatkę. Ot i wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 12.08.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Czyli standarcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts