cichy1410 11.08.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Mieszkam w bloku i chcialbym wymienić grzejniki, jednak mam dylemat które z nich będą najkorzystnie dla mnie (konwektorowe czy płytowe) biorąc pod uwage to, że mam na kaloryferach zamontowane podzielniki ciepła. Najlepsze byłyby takie, które jak najmnij ciepła przekazały by podzielnikowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleklu 15.08.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 o zmianie grzejników musisz poinformować spółdzielnie--tzn dział techniczny musi wydać zgodę na spuszczenie wody z instalacji i faktycznie dobór grzejników to chyba w porozumieniu z nimi .praktycznie możesz wybrać każdy grzejnik.ale te podzielniki!. umnie spółdzielnia miała jakieś przeliczniki do kaloryferów kilku typów. wybito mi z głowy inne z poza listypo roku po okresie rozliczeniowym miałem prawie taką samą nadpłatę za co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniz 19.09.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 U mnie w teraz będą spuszczać wodę z grzejników i chcę powiedzieć, że kosztuje to 100 zł. Niby nic, ale jednak to sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleklu 19.09.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 to jest warszawa ceny! kosmiczne u nas to tylko 30 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 22.09.2005 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 to nie warszawa, to zalezy od spoldzielni, pewnie licza sobie za wode. jesli na przyklad w pionie jest 6 mieszkan, a wymienia sie grzejniki na 1 pietrze, trzeba spuszczac wode z calego pionu i to jest drozsze od spuszczania wody z szostego pietra. tak mi przynajmniej w mojej administracji tlumaczono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 26.11.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Każdy grzejnik powinien mieć swój przelicznik do systemu opomiarowania. Tak więc nici z "oszczedności". Jeżeli go nie ma ... to spółdzielnia nie powinna go dopuscić do użycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts