Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czym przymocować 2 warstwe wełny w poddaszu która jest między profilami metalowymi .

Wykonawca chce dać na krokwie łaty żeby między nimi mógł zasznurować drugą warstwe wełny i przymocować folie i dopiero na te łaty profile metalowe do zamocowania regipsów, bo mówi że mu wełna

będzie lecieć i nie ma jej jak zamocować oraz folii.

Pokazałem rysunek z muratora , to powiedział żeby mu kupić płyty z wełny a nie wełne z rolki. :evil:

https://forum.murator.pl/topic/38545-czym-przymocowa%C4%87-2-g%C4%85-warstwe-we%C5%82ny-w-poddaszu/

Witam!

I dobrze mówił. Najlepiej (a właściwie jedynym wyjściem) jest wkładanie między profile metalowe płyt z twardej wełny, wtedy trzyma się sama. Ja tak robiłem i nie miałem żadnych problemów. Nie wyobrażam sobie jak wełna z rolki o grubości 5 cm. może trzymać się sama między rusztem do płyt g-k :-?

Witam!

Nie wyobrażam sobie jak wełna z rolki o grubości 5 cm. może trzymać się sama między rusztem do płyt g-k :-?

No popatrz - a u mnie się trzyma sama z siebie ;-)

Natomiast 10 cm była "sznurowana" - papiaki na krokwiach + 2 km sznurka do pras :-)

Profile - na ES-ach przykręconych do krokwi (chyba, że się chce mieć pęknięcia - to profile prosto na drewno :-( )

Folia - na taśmie dwustronnej na profilach.

W "mojej" hurtowni jest nawet taki model jakiegoś producenta.

Pzdr

JKK

Witam!

Nie wyobrażam sobie jak wełna z rolki o grubości 5 cm. może trzymać się sama między rusztem do płyt g-k :-?

No popatrz - a u mnie się trzyma sama z siebie ;-)

Natomiast 10 cm była "sznurowana" - papiaki na krokwiach + 2 km sznurka do pras :-)

Profile - na ES-ach przykręconych do krokwi (chyba, że się chce mieć pęknięcia - to profile prosto na drewno :-( )

Folia - na taśmie dwustronnej na profilach.

W "mojej" hurtowni jest nawet taki model jakiegoś producenta.

Pzdr

JKK

Dzięki. Właśnie tak zrobię.