Wakmen 11.08.2005 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 A teraz pytanie do tych co mają lub planują podłogówkę a nie mają piwnic. Czy planujecie możliwość opróżniania instalacji CO z wody? Jak to rozwiązujecie? Czy jest to wogóle możliwe?Mam kilka pomysłów ale chciałbym posłuchać tych co to już przerobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 11.08.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 To proste jak moja teściowa. Z rozdzielacza masz wylot i powrót. Jak odkręcisz oba, to bedziesz mogł wydmuchać wode, a zresztą część sama wyleci. Nie wiem tylko po co to robic - nie planuje takich manewrów. Jak walnie w wylewce, to i tak trzeba rozkuc podłoge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 11.08.2005 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 O takim przedmuchaniu już też myślałem.Dlaczego takie pytanie? A bo z takiego powodu, że teraz na jesień będę robił CO, CWU, ZWU i ... nietety nie wprowadzę się jeszcze przed zimą do domku. Więc jak przyjdą mrozy to wolałbym opróżnić instalację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 11.08.2005 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 A wysysałeś kiedyś paliwo ze zbiornika? Wystarczy pod powrót podłączyć kawał węża i zassać/dmuchnąć(zależy z której strony). Drugą końcówkę umieszczasz niżej gruntu(na zewnątrz- bo nie wierzę iż dom będzie poniżej poziomu gruntu) i czekasz aż zleci. Może nie do końca wszystko ,ale prawie - resztę możesz wydmuchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 11.08.2005 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 W pomieszczeniu gospodarczym umieściłem rurę kanalizacyjną około 10 cm pod przyszłą podłogówką myślałem aby w jakiś sposób ją wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 11.08.2005 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Zostaw miejsce na wpuszczenie "szlaucha" do owej rurki(np trójnik i zaślepka) .A potem(jakby co) tak jak napisałem.Wylatująca woda wytworzy podciśnienie i wyssa wode z układu podłogówki.Ale raczej będziesz musiał odssysac każdy obiego osobno ,bo razem może sie za szybko zapowietrzyć i przesac lecieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL35 11.08.2005 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Witam.Jeśli rurki są ułożone poziomo, a za zwyczaj są, to nie wyssasz wszystkiej wody, bo w górnej części zrobi się szczelina powietrzna i będzie ciągło powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 11.08.2005 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Witam. Jeśli rurki są ułożone poziomo, a za zwyczaj są, to nie wyssasz wszystkiej wody, bo w górnej części zrobi się szczelina powietrzna i będzie ciągło powietrze. Nie do końca - jeśli rurka odprowadzająca będzie miała odpowiednią średnicę (większą niż rurka do podłogówki).Oczywiscie nie mówie że jest to 100% sposób,ale pozostałość można wydmuchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts