Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moskwa - a więc wojna?

ckwadrat

Recommended Posts

W zasadzie zawsze miałem awersję do tych zza Buga, ale teraz to już przechodzi wszelkie granice, nie tylko tę jedną. Czwarty przypadek pobicia to już na pewno zorganizowana, i to dobrze, akcja. Za dużo tego też aby to mogła być akcja jakichś nacjonalistów, czy kogoś nie związanego z władzą na Kremlu. Wygląda więc zatem na to, że Moskale po raz kolejny prowadzą z nami wojnę. W końcu bicie to środek wojenny.

• Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jaki czwarty??? Ja słyszałam o dwóch???

Też mam wrażenie, że od dłuższego czasu wyraźnie szukali zaczepki... a teraz testują jak daleko mogą się posunąć. No i oni też nas nie lubią. Boję się myśleć nawet co z takiego czegoś może wyniknąć i nie zazdroszczę naszym specom od polityki zagranicznej i takich tam dyplomatycznych rzeczy, bo ja nie wiem jak należy zareagować.

Jaki czwarty??? Ja słyszałam o dwóch???

1. kierowca z ambasady

2. łącznościowiec z ambasady

3. II sekretarz z ambasady

4. korespondent Rzeczpospolitej (dziś)

Wszystko w Moskwie. Białoruś to pikuś przy Moskwie. Tam przynajmniej zachowują pozory i mydlą oczy łamaniem "prawa". Rusek wali od razu między oczy.

ckwadrat - a dlaczego nie lubisz "ruskow"?

Bo zawsze nas traktowali jako swoją sferę wpływów i dążyli do podoprządkowania Polski swoim wielkomocarstowym zapędom, bez względu, czy był to carat, komunizm, czy jak widać i teraz, gdzie niby jest tam demokracja. I nie jest to nietsety li tylko dążenie elit władzy..

Whisper, moze i nie za Bugiem, ale polacy litwinow nie mysle, ze daza goraca miloscia sasiedzka :lol:

Kaka, śmiesz wątpić, że pałamy do Was naprawdę gorącą miłością? Chyba opal i ja na spotkaniu przy piwku w Muratorze daliśmy Ci tego wyraz :lol: A tak na serio to akurat dobra kondycja Litwy (niepodległość, silna gospodarka) leży w żywotnym interesie Polski. I vice versa. Podobnie jak niepodległość i pełnia neizależność Ukrainy, Białorusi, Estoni i Łotwy. Chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego. Jak również - prawdziwa demokracja w Rosji!

Moze tylko mała prosba żeby nie nazywac tego wojną.

A niby dlaczego? Zachowują się jak na wojnie - biją naszych :evil:

No choćby dlatego, że najpierw my pobiliśmy ich.

Poza tym nie eskalujmy konfliktu, mam nadzieję, że dali sobie tylko po mordzie i na tym się skończy.

Wojna to najstraszniejsze co może nas spotkac.

Mam nadzieję, że sprawa rozejdzie się po kościach, potrzeba nam tylko rozważnych i spokojnych polityków.

wiem jedno, nasza szansa tylko w Amerykanach, bo za nim nasi psełdo sojusznicy Francja i Niemcy by się zebrali, aby nam pomóc, to już by Polski na mapie nie było, miedzy czasie by się pokłócili o sposób interwencji.

Dlatego uważam iż wspieranie USA jest w naszym interesie narodowym, gdyż Amerykanie może nie są wylewni wyjątkowo, ale pamiętają o zasługach Polski

Moze tylko mała prosba żeby nie nazywac tego wojną.

A niby dlaczego? Zachowują się jak na wojnie - biją naszych :evil:

No choćby dlatego, że najpierw my pobiliśmy ich.

Poza tym nie eskalujmy konfliktu, mam nadzieję, że dali sobie tylko po mordzie i na tym się skończy.

.

Jest mała różnica - dzieciaki pobili huligani, pracowników ambasady.............. :evil:

no tak Majka, w zasadzie to nie wiadomo kto pobił ich dzieciaki, ani kto pobił POlaków w Moskwie, bo sprawa jest jeszcze na etapie zarzutów, prawda?

Chcę tylko powiedzieć, że moim zdaniem nie powinniśmy eskalować sprawy ani tymbardziej używać słowa wojna, bo to naprawdę coś najokropniejszego, o czym nawet nie chciałabym głośno mówić.

...najpierw my pobiliśmy ich.

Poza tym nie eskalujmy konfliktu....

Jest mała różnica - dzieciaki pobili huligani, pracowników ambasady.............. :evil:

No właśnie, to jest zasadnicza róznica. Napad na ich nastolatków to był typowy napad chuligański, z kradzieżą komórek, dokumentów, pieniędzy. A podczas napadów na naszych dyplomatów i dziennikarza nic im nie zabrano. To "podpis" służb specjalnych, jak to dzisiaj usłyszałem od jedngo z komentatorów w radiu.

no tak Majka, w zasadzie to nie wiadomo kto pobił ich dzieciaki, ani kto pobił POlaków w Moskwie, bo sprawa jest jeszcze na etapie zarzutów, prawda?

Niezupełnie, polska policja dotarła już do paserów (siedzą w wiezieniu), przy których znaleziono należące do nastolatków komórki. A to już dużo.