Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki ZESTAW PODTYNKOWY

cygnus_a

Recommended Posts

Modernizuję (własnoręcznie) ubikacje w swoim domu. Na piętrze zainstalowałem kompakt PREZYDENT z Cersanitu. Na parterze chcę spłuczkę zabudować w ścienie. Z przodu będzie płyta kartonowo-gipsowa z płytkami glazury.

Mam do wyboru:

1. ZESTAW PODTYNKOWY za 439 zeta w OBI, składa się ze stelaża stalowego, spłuczki podtynkowej, przycisku z tw, sztucznego, miski podwieszonej i deski twardej. Firma niby ze Szczecina ale to zapewne jakiś import pewnie z Chin.

2. Stelaż podtynkowy SANIT 399 zł + przycisk 60 + miska i deska - 330

3. Stelaż podtynkowy Geberit 449 zł + przycisk 119 lub 170 + miska i deska 330.

Jeszcze wiele opcji ale wszystkie dwa razy droższe od tego zestawu ze "Szczecina".

Co sądzicie o jakości liczonej NA LATA?

Prawdopodobnie oryginalne części spłuczki będą dla tego najtańszego zestawu niedostępne.

Forsy nie mam za wiele więc wolałbym nie kupować czegoś tylko dlatego dwa razy droższego że firma ma 100 lat tradycji

Aha, Geberit daje 10 lat gwarancji ale wolałbym sam nawet dopasować jakąś uszczelkę PO gwarancji niż po ośmiu latach wyrywać spłuczkę ze ściany żeby mi na gwarancji wymienili, tak więc ta gwarancja nie ma za wielkiego znaczenia!

No własnie sam bym kupił Geberit w tej cenie tylko jaki to zestaw duofix , unifix czy kombifix. Ale do rzeczy jak bym mial radzic to kup tylko markowa spłuczkę jak Geberit czy Grohe. Lepiej zapłacic troche więcej ale mieć pewność że masz produkt najwyższej jakości i niezawodny przez długie lata.

• 2 months później...
Brałbym jeszcze pod uwagę Valsira.

Dokładnie polecam.... w Castoramie był zestaw promocyjny zestaw podtynkowy do cięzkiej zabudowy Valsira, muszla prod portugalskiej.... podobno b. dobrej jakości... wierze bo musze, ni mam porównania. do tego deska, przycisk /taki sobie/

Zamontowałem i jestem zadowolony.... cena... chyba 476 zł....

Trzeba dokupic tylko ta podkładkę między sciana a kiblem... to tyle....

Spróbuj w Castowamie, może im zostało.... jeszcze....

• 8 years później...
witam ja również szykuje sie teraz do wykonczenia mojej toalety można powiedzieć mini toalety bo wymiary to 110 x90 myślałem nad zestawem z koło albo cersanitu tylko doradzili byście mi jak zrobić zabudowe ale żeby była możliwość zdemontowania ściany ponieważ nie mogę zabudować na stałe rury gazowej myślałem nad jakimiś magnesami alboo coś takiego znacie może jakieś rozwiązania