ada24 12.08.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 W końcu zdecydowaliśmy się na psiaka tej rasy. Podobno nie ma lepszego stróża, niż psy tej rasy, a przy tym są spokojne i mają sierść, która nie uczula. Jeżeli macie jakieś doświadczenia z psiakami tej rasy, to proszę napiszcie. http://img304.imageshack.us/img304/5391/blueeyestango26oct200245ql.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 12.08.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Doświadczeń nie mam,jedyne co to narazie odbyliśmy jedna rozmowę z hodowcą tej rasy poniewaz takze planujemy kupić pieska tej rasy{dokladnie sunie}i pytalismy tego hodowce czy to,ze posiadamy dobermanke nie bedzie jakos kolidowało z ta rasą{chodziło mi głównie o dominacje w stadzie} a pan powiedział,ze absolutnie nie ,ze jak najbardziej bedą mogły być razemi. Pan takze powiedział,ze sa to doskonałe stróże więc jak tylko bedziemy juz mogli to kupujemy Mastifa Tybetańskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mwanamke 12.08.2005 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 A jaką hodowlę namierzyliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 13.08.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 hodowla Mastifland w Podkowie Leśnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mwanamke 14.08.2005 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 14.08.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Czemu sie śmiejesz,znasz te hodowle?Dobra czy nie bardzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mwanamke 14.08.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Ja się nie śmieję, ja się uśmiecham:) Moje zdanie na temat tej hodowli jest jak najbardziej OK:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 14.08.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 To sie cieszę!!! Bo juz myslałam,ze cos z nią nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mwanamke 14.08.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Ja wiem jedno- hodowca ma wieeelkie serce do swoich psów a to jest najważniejsze:) A psa będziesz miała przepięknego. a kiedy on będzie juz z Wami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada24 16.08.2005 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Ja biorę szczeniaka z Będzina. Hodowla pozostawia wiele do życzenia, ale są blisko i mają 6-mieisęczne psiaki, a takiego właśnie chcieliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mwanamke 16.08.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 ?? Co masz na myśli pisząc "pozostawia wiele do życzenia"? Co jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada24 16.08.2005 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Czytałam o nich niepochlebne opinie na forum o molosach. Ale psy mają ładne, są sympatyczni i widać, że dla tych psiaków mają dużo serca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 16.08.2005 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Ada, jeżeli znaleźliście niekorzystne opinie o hodowli - wstrzymajacie się - może łatwiejsza będzie podroż do mastiflandu niż potem problemy z psem??Znam psy mastiflandu, po częsci (po matce) moja suka jest z tej hodowli. To wspaniali hodowcy i mają znakomite psy. Naprawde nie warto ryzykować.Co zaś do stróżowania i przyjaciela rodziny - nie ma jak fila:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada24 17.08.2005 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Już po fakcie, bo wczoraj wieczór przywieźliśmy "cielaka" do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 17.08.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 ada zrob mu zdjecie,proszę i wklej tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada24 17.08.2005 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Nie ma sprawy, ale w przyszłym tygodniu, bo na razie wszystkiego się boi i nie chcę go dodatkowo stresować. Ale jest piękny błękitny podpalany misiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 17.08.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Z pewnoscią jest cudowny,juz nie moge sie doczekac kiedy my bedziemy mieli swoją sunie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada24 22.08.2005 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Pies jest wspaniały i jeszcze bardzo wystraszony. Jest bardzo czyściutki, mimo, że nie uczony był nigdy jako takiej czystości. Od razu zaakceptował nas jako przywódców i mocno się przywiązał - łazi za nami krok w krok. Mamy jeszcze yorka, w którym zakochał się od pierwszego wejrzenia i 2-letniego synka, który dosłownie robi z nim co chce. Z dnia na dzień czuje się coraz pewniej i uczy się nowych rzeczy. Chodzi już dumnie po domu z podwiniętym do góry ogonem i sprawdza czy wszyscy są. Dośle zdjęcia, jak tylko ściągne z aparatu, bo mam już pierwszą serie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabi 7 22.08.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Ada 24Ja chyba czegoś nie rozumiem. Najpierw piszesz o tym jak bardzo jesteś zauroczona leonem i że jesteś już zdecydowana na jego zakup a za pare dni kupujesz mastifa tybetańskiego???????????????!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada24 22.08.2005 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 To prawda - w leonach nadal jestem zakochana i kiedyś sobie takiego kupię, jednak w chwili obecnej nie było mnie na takowego stać, bo kosztował 2 razy tyle co mastif, a przy tym był problem z pozostawieniem go samego w domu, a właściwie przed domem. Mastifa kupiliśmy 6-miesięcznego i po tygodniu spędzonym z nim wiem, że sam na ogrodzie sobie poradzi i nikt go nie ukradnie ani nie otruje, bo jest bardzo nieufny do obcych. Leona musilibyśmy wziąć 4-miesięcznego, bo takie akurat były w sprzedaży, i marne szanse na starszego. Poza tym leony są zbyt łagodne, żeby sam szczeniak mógł zostać na ogrodzie. W domu nie ma szans, bo alarm. No i wybraliśmy wariant: teraz mastif, bo sam sobie poradzi, a w przyszłości leon, bo będzie miał już obrońce, opiekuna i towarzysza (a tego przede wszystkim potrzebują) w czasie gdy nas nie ma, czyli ok. 9 godzin. Obie te rasy bardzo mnie fascynują, rozważałam jeszcze czernysza, ale z nim podobny problem jak z leonem, a zanim się usamodzielni, to miną jakieś 2 lata, a u mnie okolica nie pewna, próby włamania były, kilka drzewek też już zniknęło, a psa szczególnie byłoby szkoda. A w domu żal gadzinę trzymać tyle godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts