Amor 17.07.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 W Polsce uzywa sie nazwy Euronit a w Niemczech Eternit.Sama jestem jego posiadaczką i bardzo sobie chwalę. Podobnie jak inni uzytkownicy u których zaczęrpnęłam opinii przed kupnem dachówki. http://www.euronit.pl/o_firmie/historia/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 17.07.2007 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Być może w Olkuszu robia teraz na niemieckich maszynach lub formach bo Euronit jest spółka córką niemieckiej firmy Eternit. Swego czasu niektóre dachówki były robione w Niemczech (np. gąsiory -sam mam takie ) być może tak pozostało.Co do skojarzeń, no cóż możesz za to być pewien że to firma z dużym doświadczeniem w pokryciach dachowych a dachówki na pewno nie są zrobione z eternitu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 18.07.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 HEIDELBERG- to miasto w Niemczech !! gdzieś dalekie okolice Frankfurtu nad Menem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 18.07.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Dlaczego Eternit ? ano dlatego że niemiaszki lokując swoją fabrykę w Olkuszu, podarowali nam w spadku swoje stare formy od dachówki szczytowej ( bo to naród niezwykle oszczędny ) zamiast zamówić nowe dlatego napis Eternit Heidelberger, a dlaczego wymienili swoje formy to najlepiej wiedzą dekarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluton 06.12.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Czy ktoś może zastosował u siebie dachówkę cementową Euronit?Co o niej sądzicie?Jest obecnie w cenie blachy, więc się poważnie nad jej zakupem zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 06.12.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Dobra dachówka.Moim zdaniem jednak lepiej dołożyc kilka % i kupic Braasa Cisara - najgładsza powłoka wśród cementówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 06.12.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 były dyskusje na ten temat. poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 06.12.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 ja zalozylem w tym roku - wyglada okslyszalem i moze po czesci sie tym kierowalem bowiem cena na wiosne byla praktycznie blizniaczaze braas produkowany w polsce to juz nie ten co kiedys niemiecki a druga sprawa nawet sprzedawca euronita odradzal te super gladkie powierzchnieczy to na euronicie czy na braasie bowie nie jest to jeszcze sprawdzoneprzez dluzszy czas a poza tym jest troche reklamacji na nieale czy to prawda czy tylko takie gadanie to pozostawiam indywidualnej ocenieja wybralem euronita i jestem zadowolony - ale co mozna powiedziec po 3-4 miesiacachod polozenia dachu - tylko tyle ze gwarancja lepsza chyba w euronicie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 06.12.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Nie wiem jak w jakości ale w EURONICIE obsługa klienta bezpośrednio na budowie w jest kiepska...Przykładem niech będzie budowa 2 dachów w euronicie u moich kolegów ( woj. łódzkie ):- Oczekiwanie na wymiane stłuczonych dachówek 14 dni.- Oczekiwanie na brakujący dachówki krawędziowe 1,5 miesiąca !!!! Na mojej budowie IBF :- Oczekiwanie na wymiane stłuczonych dachówek 3 dni.- Oczekiwanie na brakujące gąsiory 1 dzień ( dostałem nawet 5 więcej ) PZD! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 06.12.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 w takim wypadku to chyba nie kwestia samej obslugi a raczej regionalizmu i dostepnoscisamego towarunie wiem jak w przypadku tych Twoich znajomych ale u nas wymiana nastepowala w hurtowniia nie bezposrednio u producenta potrzebowalem na gwalt wymienic 9 gosiorow to wzialem je do autka i po pol godzinybylem z powrotem z dobrymi ale pewnie jakby nie mieli na stanie to bylby problemtakze nie mozna tutaj mowic ze w jednej firmie to jest lepiej bo wymienilijak towaru brakowalo na rynku to i najlepszy producent najdrozszych dachowek ceramicznychnie bylby w stanie ich dac takze uwazam ze takie chwilowe braki nie sa wymierna ocena samej dachowki co nie znaczy ze IBF nie jest lepszy od Euronita czy Braasa czy jeszcze czegos innegoto raczej kwestia logistyki i wydajnosci fabryk ktora zawiodla w tym roku chyba wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 06.12.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 My wzielismy euronit na dwa budynki.Jestesmy zadowoleni.Tez nasz wystraszyly te problemy z reklamacja brasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotruspan 06.12.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 euronit produkuje dobre dachowki.która dachówka cementowa jest lepsza nie wiem. zakladam euronit grafit... bo mi sie podoba dach już prawie przykryty i jest ok.za 30 lat zobaczymy ktore lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 06.12.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Euronit ? czołówka kolorowego betonu, bodaj najlepsze dodatki systemowe (z włóknocementu) polecam szczerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 07.12.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Tez mam euronit a dokladni eternit Jest ok, domowienie brakujacy dachowek zwyklych i szczytowych - 2 dni oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluton 07.12.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Dziękuję za podpowiedzi. Już jestem zdecydowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 07.12.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Tez mam euronit a dokladni eternit Jest ok, domowienie brakujacy dachowek zwyklych i szczytowych - 2 dni oczekiwania. Ja też mam Eternit...czyli niemiecki Euronit. W PL zmienili nazwe bo się źle kojarzyła. Ale na części dachówek "kształtowych" pakowanych w PL także na odwrocie dachówki jest napis Eternit. Cena jak kupowałem była porównywalna z najtańszą ceramiką Robena. Większośc (wykonawca, dystrybutorzy, opinie z forum) była za Euronitem. Z domawianiem kształtek nie było problemu (były od ręki) natomiast to co zostało zabrał skład i oddali mi kasę. Dachówkę lezy od kilk mc na dachu...na razie więc nie ma się do czego przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 07.12.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 u mnie 2,5 roku na dachu , wygląda ładnie, nic się nie dzieje , dekarze nie narzekali, ogólnie jestem sadowolony , Euronit profil S , ciemny brąz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 07.12.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 moja znajoma ma polozony grafitowy euronit, bylem zaskoczony, bardzo ladnie wyglada .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 07.12.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 moja znajoma ma polozony grafitowy euronit, bylem zaskoczony, bardzo ladnie wyglada .... Ja też mam euronit 4 lata jest ok. Ciekawi mnie fakt iż obok mojego domu położona w tym samym czasie Euronit czerwona i zaczyna robić się zielona, na mojej czarnej jeszcze nie ma, przyglądałem się dokładnie ciekawe czyż nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 07.12.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 moja znajoma ma polozony grafitowy euronit, bylem zaskoczony, bardzo ladnie wyglada .... Ja też mam euronit 4 lata jest ok. Ciekawi mnie fakt iż obok mojego domu położona w tym samym czasie Euronit czerwona i zaczyna robić się zielona, na mojej czarnej jeszcze nie ma, przyglądałem się dokładnie ciekawe czyż nie! nie tak do konca. Czarna dachowka bardziej nagrzewa sie latem i zimia - vide mniej wilgoci - a mniej wilgoci to i gorsze warunki do rozwoju porostow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts