pati25 04.02.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Brązowy. Leży drugi rok. Nie blaknie, nie pęka, nie odlatuje jak wieje. No jest i tyle. Więcej nie mogę powiedzieć. U nas dokładnie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 04.02.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 To "mszenie" jest dość indywidualnym problemem - ja mam wkoło drzewa i teren generalnie wilgotny, u Ciebie może Euronit będzie sobie radził lepiej. Porównuję jednak do ceramiki bo obok mam domy z taką dachówką i w tych samych warunkach oraz również po 4.5 roku, ceramiczna dachówka jest ledwie przykurzona, powiedzmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof BB 04.02.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Ja jestem zadowolony.Trzecia zima dla dachu i pękniętych dachówek 0.Mchu nie ma ale też nie mam w pobliżu domu jakichś drzew innych niż tuje i orzechy.Płynie mały potoczek który w deszczowe dni przybiera potem opada.Być może jest to kwestia kształtu dachu i jego oświetlenia?U mnie praktycznie każda połać łapie słońce (4 spadowy)Kolor grafit polecam - jest też praktyczny nie znać brudu.Przy kalkulacji cen dachówki uwzględnij koszt dodatków - półdachówki, skrajne, gąsiory i kominki wentylacyjne.Sama dachówka podstawowa to "Pan Pikuś". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 04.02.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Euronit S kolor czerwony, położony kwiecień 2007, 35m od lasu (rzut beretem ), zero zielonego, stan bardzo dobry, kolor nadal żywy, dekarze nie mieli z nim najmniejszych problemów. Polecam z czystym sumieniem. A cena była ładna.... (1,75 brutto za podstawową) historia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 04.02.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Tinek widze, że jestes z moich okolic Znasz jakąś dobrą ekipę która zakłada Euronit Pozdrawiam W Miałem ekipę z Sieradza, według mnie solidna ekipa pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 04.02.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 A ja chcialam sobie oblozyc kominy grafitowym struktonitem. Z tej samej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 06.02.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 A ja chcialam sobie oblozyc kominy grafitowym struktonitem. Z tej samej firmy. no to sobie obłóż , w czym problem ? będziesz miała szczelny i ładny komin na bardzo wiele lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 11.02.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Obloze, obloze, ale czekam na wiosne, bo teraz nikt mi na dach nie wlezie.Kilku sasiadow ma wykonczone kominy i bardzo mi sie to podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 12.02.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Dzieki ellaj, o kominie zapomniałem ale wiem już czym obłoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalz2x 29.05.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Witam. Czy posiadacie moze pokryty dach ktoras z tych dachowek? Niestety nigdzie nie moge odnalezc zdjec dachow w tym kolorze. Czy na kopertowke lepsza bedzie EXTRA czy PROFIL S (podwojne S)? Dzieki za pomoc. Pozdr. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 29.05.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Podwójne S. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalz2x 29.05.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Podwójne S. Pozdrawiam. Witam. Dzieki za odp. Konkretnie chodzi taki dom: http://projekty.muratordom.pl/pliki/dom_1090_20.jpg Jaka inna dachowa bylaby odpowiednia do takiej formy budynku? Pozdr. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.05.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Oczywiście karpiówka lub dachówka renesansowa albo Achat RuppCeramika. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalz2x 30.05.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Witam. Bardzo prosze o informacje czy posiadacie moze fotki tej dachowki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalz2x 30.05.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Oczywiście karpiówka lub dachówka renesansowa albo Achat RuppCeramika. Pozdrawiam. Witam. Bardzo dziekuje za odp. Zapewne zdecydujemy sie na EURONIT (finanse). Czy kolor ciemnoszary bylby odpowiedni dla takiego budynku? Wiem, ze to kwestia gustu, jednak byc moze istnieja jakies zasady doboru elewacji (tzn ciemny dach, jasne okna ... odpowiednie kominy) Dzieki z gory za pomoc. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 31.05.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Znawcą takich zasad jest architekt. Mnie dobrze się komponują z szarym (grafitowym) dachem biele , szarości, jasne beże, odcienie łososia i brzoskwini. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 31.05.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Posiadamy, link w stopce - Euronit Extra (ceglasty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_białystok 27.03.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 witam wszystkich!mam do Was pytanie o dach - czy ktoś z Was zastosował lub słyszał opinie o dachówce cementowej płaskiej z Euronitu - Kapstadt?http://www.euronit.pl/typo3temp/pics/kap_2_a253adea70.jpg zdjęcie ze strony producenta.... wiele się mówi, że Tegalit Braasa po jakimś czasie staje się "brzydki" - Domino z Creatona jak i inne podobne ceramiczne są dość drogie - a o tym Kapstadzie jest bardzo mało informacji.... a cenowo porównywalna jest z płaską blachą na rąbek... macie jakieś doświadczenie lub zasłyszane informacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiokysio 03.04.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Ja też jestem posiadaczem Euronit Extra tyle że grafit , kładłem ją sam (nie jestem dekarzem) na dwu spadowym dachu 170m2 z dwoma facjatkami i wygląda super ,dachówka wytrzymła, można po niej chodzić nie telepie nie pęka. Ja zwróciłem uwagę na to że mech widoczny jest głównie właśnie na kolorach ceglastych itp. nie wiem może dlatego że ciemne dachówki się bardziej nagrzewają i dla mchu to gorsze podłoże. Oglądałem dom na którym grafitowy Euronit jest już ok 10 lat i z ulicy śladu mchu nie widać. Polecam tą dachówkę. Nie polecam natomiast sprzedawcy "APK Sp z o.o." łodź ul. brzeźińska, mimo iż przed zakupem deklarują zwrot nadwyżki to nadwyżka leży na budowie u mnie od września. Zresztą przeczytajcie meila jakiego napisałem jakoś na jesieni. From: Sent: Thursday, November 10, 2011 9:51 AM To: '[email protected]'; '[email protected]'; '[email protected]'; '[email protected]'; '[email protected]'; '[email protected]' Cc: '[email protected]' Subject: Witam, Bardzo zależy mi na tym abym mógł polecać zakup materiałów na dach w Państwa Firmie, dlatego chcę zwrócić Państwa uwagę na mój problem. Otóż w połowie września prawie zakończyłem inwestycję związaną z pokryciem dachu (zabrakło mi jednej dachówki skrajnej) Zgłosiłem się do Państwa firmy w celu dokupienia tej dachówki i jednocześnie nawiązując do oferty chciałem zwrócić nadwyżkę materiału. Nadwyżkę chciałem dostarczyć do Państwa sam jednakże po poinformowani Państwa pracownika, że zostało mi się kilka całych paczek materiału (opakowania po 40 szt) i aby je przywieźć do Państwa będę musiał te paczki otworzyć, dostałem zapewnienie, że sami Państwo odbiorą tą nadwyżkę i umówiliśmy się, że tak w ciągu około tygodnia przy okazji odbiorą Państwo tą nadwyżkę i podrzucą mi to brakującą dachówkę. - po ok. dwóch tygodniach zadzwoniłem się przypomnieć w odpowiedzi umówiliśmy się na konkretny dzień (piątek) - następnie dzwoniłem w sobotę niestety nie można było nic zrobić ani zaplanować, Państwa pracownik zapewnił mnie, że oddzwoni w poniedziałek. - po kilku dniach dzwoniłem żeby znowu się przypomnieć (pracownik nie oddzwonił, bo miał inwentaryzację) i dostałem i informację, że na dniach będą Państwo dostarczać materiał do tej samej miejscowości - po kolejnych kilku dniach chciałem się umówić żeby odebrać przynajmniej tą brakującą dachówkę. Pracownik miał oddzwonić, kiedy będzie można odebrać - po kolejnych kilku dniach próbując się dodzwonić(pracownik nie odbiera) dostałem sms-a że dachówka na 100% do odebrania w poniedziałek - stawiam się we wtorek popołudniu dachówka ma niby przyjechać z magazynu jeszcze tego dnia ale dopiero koło 18 niestety nie mogłem czekać. Ale na 100% dnia kolejnego materiał będzie odebrany i brakująca dachówka dostarczona (przy okazji kursu do budomatiku) - dzwonie po kilku dniach, aby się przypomnieć. Pracownik informuje mnie że ma tą dachówkę do odebrania jeszcze dziś w grodachu i jak będzie ją miał to oddzwoni. - dzwonie następnego dnia, niestety dachówki nadal brak ale ok. 18 będzie ją mieć umawiamy się na odbiór w Andrespolu . - dzwonie po 18 pracownik jeszcze jest w pracy, ale oddzwoni do mnie jak będzie w Andrespolu abym mógł ją odebrać. - dzwonie po kilku dniach, nadal nie ma dachówki, ale mogę ją odebrać w Grodachu. Niestety pracuję do 16:30 i nie zdążę dojechać do Aleksandrowa przed 17 więc mówię że poczekam jeszcze trochę . - w ostatni piątek przez godzinę próbuję się dodzwonić niestety moje połączenia są albo odrzucane albo w ogóle nie odbierane lub telefon jest zajęty(próbowałem ze 20 razy) dzwonię by powiedzieć, że muszę mieć tą dachówkę jeszcze dziś i że mam okienko w pracy i mogę sam odebrać z grodachu tylko potrzebuję dokładny namiar „do kogo, jak i gdzie” niestety nie udaje mi się dodzwonić. Dostaje sms-a że dachówka będzie do odebrania w poniedziałek co minie w ogóle nie urządza. Udaje mi się znaleźć namiar bezpośrednio do Grodachu – dachówkę mam w ciągu godziny. Nadal pozostaje kwesta nadwyżki materiału. Delikatnie mówiąc jestem zirytowany cała tą sytuacją. Prawie dwa miesiące czekałem na jedną dachówkę blokując rusztowania nie wspominając już o rozgrzebanej robocie a wystarczyło powiedzieć od razu sorry, ale już nie mamy tego na stanie. Proszę Państwa bardzo o ustosunkowanie się do powyższej sytuacji i informację czy deklarowany odbiór nadwyżki materiału jest wogóle możliwy. Jeśli tak to proszę o podanie prawdziwego terminu. Pozdrawiam, -------------------------------------------------------------------------------- From: biuro [mailto:[email protected]] Sent: Thursday, November 10, 2011 9:55 AM To: Subject: Re: Skrajna leży na Brzezińskiej Jakub Szklarek 512-225-474 Apk Sp. z o.o. 92-103 Łódź ul. Brzezińska 18 NIP 728-264-90-33 tel. 42-656-33-66 fax. 42-656-33-76 http://www.apk.com.pl -------------------------------------------------------------------------------- Sent: Tuesday, November 15, 2011 10:49 AM To: 'biuro'; '[email protected]'; '[email protected]'; '[email protected]'; '[email protected]'; '[email protected]' Cc: '[email protected]' Subject: RE: Witam, Ponawiam pytanie: „czy deklarowany odbiór nadwyżki materiału jest wogóle możliwy. Jeśli tak to proszę o podanie prawdziwego terminu.” Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek_80 13.10.2014 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 witam wszystkich! mam do Was pytanie o dach - czy ktoś z Was zastosował lub słyszał opinie o dachówce cementowej płaskiej z Euronitu - Kapstadt? http://www.euronit.pl/typo3temp/pics/kap_2_a253adea70.jpg zdjęcie ze strony producenta.... wiele się mówi, że Tegalit Braasa po jakimś czasie staje się "brzydki" - Domino z Creatona jak i inne podobne ceramiczne są dość drogie - a o tym Kapstadzie jest bardzo mało informacji.... a cenowo porównywalna jest z płaską blachą na rąbek... macie jakieś doświadczenie lub zasłyszane informacje? 2,5 roku minęło i ja stoję przed wyborem pokrycia. Czy spotkał się jakiś dekarz lub ktoś ma położony dach płaską dachówką betonową Euronit Kapstadt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts