Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DACHÓWKA EURONIT - wątek zbiorczy: opinie, uwagi, modele, zdjęcia, dyskusja

irek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 314
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sprawdź też cenę w Dachluksie (też na Puławskiej w stronę Piaseczna, ale po lewej stronie, przed McDonaldem).

Dwa lata temu byli najtańsi (dają ponadnormatywne rabaty do 20%, jak ich się dobrze przyciśnie ofertą konkurencji)

Też mam Euronit (brązowy) - żadnych zastrzeżeń. I faktycznie przyjęli wszystkie stłuczki transportowe, nawet te zauważone po kilku tygodniach. Przyjęli też zpowrotem towar niewykorzystany.

może to i dobra firma tylko czemu się ukrywa???

Na ich stronach internetowych jest zero informacji gdzie mieści sie firma, żadnego telefonu kontaktowego, żadnego adresu email gdzie można uzyskać jakieś dodatkowe wyjaśnienia. Informacja o produktach też żałosna, jest tylko cennik ale nie ma już dostępnych kolorów, przykładów jak wygląda dom z określoną dachówką itp. Wygląda na firmę krzak, gdyby nie to, że ma dobre opinie to dałbym sobie z nimi spokój.

Widziałem ich dachówki i wyglądaja naprawdę nieźle, tyle tylko, że mają w ofercie tylko 3 kolory, a jak chce sie inne to trzeba już słono płacić i czekać miesiącami.

Dali mi 17% na podstawową,15% na te inne.

I nie chcą więcej.

Już mam dosyć tych firm od dachów.Robią wszystko,żeby ich oferta była najniższa.Ten nie wpisał blachy płaskiej(ok.2tys) ,tamten folii paroprzepuszczalnej,inny jeszcze "zapomniał" o dachówkach wentylacyjnych,rurach spustowych i dachówkach skrajnych.A jeden to dał mi tylko kartkę bez wyszczególnienia czegokolwiek z napisem "Pański dach kosztuje tyle i tyle".

Jajo można znieść. :evil:

Kto mi tanio sprzeda Euronit Ekstra lub Braas staroniemiecka w kolorze grafit????

może to i dobra firma tylko czemu się ukrywa???

Na ich stronach internetowych jest zero informacji gdzie mieści sie firma, żadnego telefonu kontaktowego, żadnego adresu email gdzie można uzyskać jakieś dodatkowe wyjaśnienia. Informacja o produktach też żałosna, jest tylko cennik ale nie ma już dostępnych kolorów, przykładów jak wygląda dom z określoną dachówką itp. Wygląda na firmę krzak, gdyby nie to, że ma dobre opinie to dałbym sobie z nimi spokój.

Widziałem ich dachówki i wyglądaja naprawdę nieźle, tyle tylko, że mają w ofercie tylko 3 kolory, a jak chce sie inne to trzeba już słono płacić i czekać miesiącami.

firma mieści się w Olkuszu ( śląskie albo małopolskie ) a więc drugi koniec Polski patrząc z 3City :wink:

Na południ wydaje się być lepiej niż opisujesz.

Poniżej dane teleadresowe ( nie wiem czy nadal aktualne, ale mam spisane jakby co ! )

EURONIT Sp. z o.o.

Ul. Wspólna 6

32-300 Olkusz

tel. 032 641 33 63

faks 032 641 25 57

a,

z tą firmą mam tyle wspólnego, że mam ich dachówkę na dachu

i nie jest to reklama, tylko pomoc fomurowiczom.

Jeśli kogoś to drażni to wykasuję ten post.

Cz.

Pattaya napisal:

Już mam dosyć tych firm od dachów.Robią wszystko,żeby ich oferta była najniższa.Ten nie wpisał blachy płaskiej(ok.2tys) ,tamten folii paroprzepuszczalnej,inny jeszcze "zapomniał" o dachówkach wentylacyjnych,rurach spustowych i dachówkach skrajnych.A jeden to dał mi tylko kartkę bez wyszczególnienia czegokolwiek z napisem "Pański dach kosztuje tyle i tyle".

Tez mam na takich metode juz - bierzesz wycene, w ktorej jest wszystko kompleksowo policzone i odbijasz to tak, ze masz po prostu ilosc materialow.

Cosik takiego zanosisz do hurtowni i masz czarno na bialym, sam wlasnie tak zamierzam zrobic, to chyba jedyna metoda na to, zeby oferty mozna bylo porownywac ze soba, bo tak, to kazdy wpisze mniej, a, jak przyjdzie co do czego, to transzy nie wystarczy, kredyt bedziesz musial dodatkowy wziac, albo pol dachu zrobisz, a tam, gdzie zabraklo, to basen wykopiesz.... :wink: :D

Trzmajmy sie razem przeciw takim wycenom

Ja oferty okienne najczesciej takie dostaje, ze nie wiem wlasciwie czy szyby zwykle, czy p-23 (od agenta), a okucia to z drutu, czy model Alcatraz, a rozrzut spory :o :evil:

Tymczasem,

a ..., ja tez euronit bede mial na 99%

Pattaya napisal:

Tez mam na takich metode juz - bierzesz wycene, w ktorej jest wszystko kompleksowo policzone i odbijasz to tak, ze masz po prostu ilosc materialow.

Cosik takiego zanosisz do hurtowni i masz czarno na bialym, sam wlasnie tak zamierzam zrobic, to chyba jedyna metoda na to, zeby oferty mozna bylo porownywac ze soba, bo tak, to kazdy wpisze mniej, a, jak przyjdzie co do czego, to transzy nie wystarczy, kredyt bedziesz musial dodatkowy wziac, albo pol dachu zrobisz, a tam, gdzie zabraklo, to basen wykopiesz.... :wink: :D

Trzmajmy sie razem przeciw takim wycenomi

Ja oferty okienne najczesciej takie dostaje, ze nie wiem wlasciwie czy szyby zwykle, czy p-23 (od agenta), a okucia to z drutu, czy model Alcatraz, a rozrzut spory :o :evil:

Tymczasem,

a ..., ja tez euronit bede mial na 99%

osobiście zrobiłem tak,

poprosiłem o wycenę w jednej hurtowni na braasa, w drugiej na euronit, w trzeciej ... itd.

Oczywiście w każdej bez wyjątku o czymś zapomnieli.

następnie popracowałem troszkę, wrzuciłem już wszystko do arkusza .xls , wydrukowałem puste rubryczki i jeszcze raz poprosiłem o wycenę według mojego zestawienia.

No i wyszło szydło z worka :wink:

Wszystko było jasne, a sprzedawcy jak zobaczyli, że ja tak na poważnie to i opusty były dobre.

Z drugiekj strony, nie wszystko można policzyć co do sztuki i cm2 a niektóre elementy dokupywali już wykonawcy, innych było ciut za dużo ale większość mogłem zwrócić.

Cz.

Dali mi 17% na podstawową,15% na te inne.

I nie chcą więcej.

Jajo można znieść. :evil:

Kto mi tanio sprzeda Euronit Ekstra lub Braas staroniemiecka w kolorze grafit????

dachlux w Józefowie (są też w innych miejscach) dał mi 20% rabatu na euronit (dachówki i gąsiory) i 15% na brassa

czy kolega piotr.o da więcej? :)

ogłaszam przetarg :lol: :D :lol:

dachu mam 326m2 i sporo kalenic

• 7 months później...

Witam !!!

Dostałem wycenę dachu . oglądał ją mój "dachowiec" i powiedział że na wszystko dostałem dobrą cenę . Np. dachówka profil "S" po 2,20 brutto za sztukę . mam pytanie do forumowiczów - czy ta dachówka to dobry wybór i czy cena jest przyzwoita . dodam że zależy mi na niezłej jakości i dobrej cenie ale bez szaleństw .

pozdro D.RZ

Cementowa? dlaczego, Euronit ? dlaczego

Masz fajne promocje na ceramiczne Roben , cementowego Braasa

:wink:

Witam !!!!

Napisałem na wstępie ze dostałem bardzo dobrą cenę na dachówkę cementową Euronit i akcesoria -dlatego pytam czy jest to przyzwoity wybór . Przecież wiadomo ze ceramika jest droższa i między innymi dlatego interesuje mnie cementówka . Braas jest droższy i to sporo . Przynajmniej w Lublinie .

pozdro D.RZ