mirek_gdynia 11.09.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Np. dachówka profil "S" po 2,20 brutto za sztukę . mam pytanie do forumowiczów - czy ta dachówka to dobry wybór i czy cena jest przyzwoita . dodam że zależy mi na niezłej jakości i dobrej cenie ale bez szaleństw . pozdro D.RZ To nie cena dachówki "podstawowej" robi cenę dachu tylko dachówki "specjalistyczne" i elementy obróbki blacharskiej. Jedna dachówka wentylacyjna może kosztować tyle co 4-5 m2 dachówki podstawowej. I na to zwracaj uwagę przy wycenie. A przede wszystkim kupuj to co Ci się podoba i na co cię stać.Wszystkie dachówki na rynku są dobre, a to co kupujemy jest wypadkową naszych gustów, nachalności reklamy i zasobności portfela. Sam jestem posiadaczem dachówki Euronit, profil S, kolor grafit, do wglądu w moim albumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.09.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 My mamy brązowy Euronit, do wglądu w albumie "Bolero...". Prezentuje się ładnie, z tym, że dachówkę firma reklamuje jako barwioną w masie a okazuje się, że po rozcięciu zamiast brązowej w środku jest szara. Tylko po co ta reklama? Unibet też chyba tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redrum 11.09.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Całkiem niezła cena popatrz tutaj: (dodam że nie mam nic wspólnego z tą aukcją)http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62315714pozdr ol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 11.09.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 U mnie wyszło tak za całkowite pokrycie wraz ze wszystkimi możliwymi "elementami": Dachówka Euronit grafit beton =X Dachówka Braas Celtycka beton =X+1500zł Dachówka Roben miedziana ceram = X+3000zł. Od dekarza dowiedziałem się,że dachówki Euronitu to bardzo przyzwoity produkt.Zdecydowłem się jednak na ceramiczną,przy kwocie ca. 200tys zł na dom te 3tys nie stanowią jakiegoś większego procentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 11.09.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Np. dachówka profil "S" po 2,20 brutto za sztukę . mam pytanie do forumowiczów - czy ta dachówka to dobry wybór i czy cena jest przyzwoita . dodam że zależy mi na niezłej jakości i dobrej cenie ale bez szaleństw . pozdro D.RZ To nie cena dachówki "podstawowej" robi cenę dachu tylko dachówki "specjalistyczne" i elementy obróbki blacharskiej. Jedna dachówka wentylacyjna może kosztować tyle co 4-5 m2 dachówki podstawowej. I na to zwracaj uwagę przy wycenie. A przede wszystkim kupuj to co Ci się podoba i na co cię stać.Wszystkie dachówki na rynku są dobre, a to co kupujemy jest wypadkową naszych gustów, nachalności reklamy i zasobności portfela. Sam jestem posiadaczem dachówki Euronit, profil S, kolor grafit, do wglądu w moim albumie. Witam !!! Czytaj dokładnie wszystkie odpowiedzi - napisałem przeciez " na przykład cena dachówki 2.20 zł za sztuke . w mojej kolejnej odpowiedzi napisałem że dlatego zastanawiam się nad Euronitem iż dostałem dobrą cenę na dachówkę I WSZYSTKIE DODATKOWE AKCESORIA . rozpatrując ofertu różnych hurtowni dostaję przecież kosztorys na cały dach a nie na samą dachówkę . pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 11.09.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Darku, my mamy od roku Euronit brązowy, profil S. Gdy robiliśmy wyceny Euronit wyszedł 2 tys tańszy od Braasa, a o połowę bez mała od najtańszej ceramicznej. Wybór poparrty lekturą forum i opinią dekarzy. Ci twierdzili, że układa się lepiej niż Braas i jest też od niego wytrzymalsza (kilka dachówek sfrunęło nam z dachu, gdy jeszcze nie był ocieplony i nie było podbitki, a wiatry to u nas wieją straszelne) i ostały się w jednym kawałku.Po roku napisac mogę jeno, że dach koloru nie zmienił, podoba mi się nieustannie i dziś podjęłabym tę samą dyskusję.Jeśli w wyszukiwarkę wklepiesz "Euronit", to zapewne wyskoczy Ci kilka starszych wątków.Acha - ceny nie pamiętam już. PozdrowieniaAgnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 11.09.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 ..oczywiśnie nie dyskusję bym podjęła a decyzję. W międzyczasie wygrzebałam fakturę z ub. roku. Za podstawową płaciliśmy 2,58 netto (w sierpniu). Tak więc Twoja cena 2,2 brutto za szt. wydaje się być naprawdę, bardzo naprawdę, ok. A tu widać troszkę więcej: http://foto.onet.pl/upload/23/12/_513922_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/25/50/_514480_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 12.09.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Mamy Euronit S, ceglasta. Leży na dachu już półtora roku. Bez zastrzeżen.Nie zauważyłem zmian w wyglądzie przez ten czas, zima była śnieżna, a w tym roku zahaczyła o nas nawałnica która wyrządziła duże straty w okolicach Wrocławia. Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pereł 12.09.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 dekarze układający u sąsiada euronit ceglasty S narzekali na niego - twierdzili że jest bardziej kruchy od Brassa.Aczkolwiek z innego żródła słyszałem odwrotna opinię .Sam mam od tygodnia Euronit i jest ok.Próbowałem z uszkodzoną dachówka robić crash testy - i wypadły pomyslnie.Cenowo na pewno troche taniej niż braas - ale zależy od akcesori dodatkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 12.09.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Ja również po kilku wycenach zdecydowałem się na Euronit, ceglasty profil S. Jako jednolita powierzchnia bardzo mi się podoba - wzór jest delikatny, na czym mi zależało. Myślę że Brass i Euronit to praktycznie taka sama dachówa - dwa domy obok siebie od tych dwóch producentów są praktycznie nie do odróżnienia. Gwarancja taka sama... Trzeba brać po prostu to, na co dostaniesz lepszy rabat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 12.09.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 dach układałam latem 2003. mam euronit podwójna s, ceglasty. wybór padł w oparciu o opinie innych i atrakcyjną cenę. do chwili obecnej dachówki są bez zarzutu. nie pospadały, nie popękały, nie obrosły nalotem mchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 13.11.2005 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Kto z Was ma dachówkę EURONIT i mógłby napisać coś na jej temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 14.11.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Kto z Was ma dachówkę EURONIT i mógłby napisać coś na jej temat? Ja mam. Leży na dachu już półtora roku. Jest w porządku, koloru nie zmienia, nie cieknie. Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 14.11.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Ja również mam dachówkę cementowa Euronit, typ Profil-S, czerwona. Wygląda bardzo dobrze, mam nadzieję, że trwałością i jakością będę mógł się chwalić przez długie lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 14.11.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 tez mam, od niecałego miesiąca , brazowa profil "S" , dekarze byli zadowoleni , ja tez , dachówka ładzie wygląda na dachu , jak wygląda mozna zobaczyć w moim dzienniku, link poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL35 14.11.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Mam Euronit grafitowy. Leży na dachu 3 lata - bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 14.11.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Mam brązowy profil S od roku. Krótką mówiąc jest OK. Teraz też bym taką kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaskaa 14.11.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Też mam eruronit (profil s). Dekarze nie narzekają. Wadą tej dachówki są dachówki wentylacyjne (do zakupu których zniechęcił mnie sprzedawca) mające taki kształt wentylacji, że jest duża szansa, że będzie gromadziła się tam woda i śnieg (sprzedawca twierdził, że miał już takie reklamacje). Jeszcze jedno - dachówki kszłałtowe (wywietrznik - taki mały kominek, antenowa i inne) są z plastiku i jak się okazało po przyłożeniu są odrobinę krótsze niż te podstawowe ceramiczne. Nie wiem jak to wykonają dekarze , ale nie ma wyjścia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 14.11.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2006 21.10.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Trafiłem na uwagi o Braasie a w mojej okolicy jest b.dużo dachów z Euronitu,znajomi też go mają.Ciekawa i inna jest Verona - bardzo ładnie wygląda dach. Napiszcie co sądzicie o niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts