Kamil1967 22.10.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Kupiłem Euronit profil S w kolorze ciemnobrązowym i jestem b. zadowolny. Pierwotnie miał być Braas ale Euronit ma bardziej moim zdaniem nasycony kolor. Jakość jest OK. Można zobaczyć w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.10.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Trafiłem na uwagi o Braasie a w mojej okolicy jest b.dużo dachów z Euronitu,znajomi też go mają.Ciekawa i inna jest Verona - bardzo ładnie wygląda dach. Napiszcie co sądzicie o niej. mam euronita s brazowa i jest oki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 23.10.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Ja także Euronit Profil S brąz. Leży 2 lata - jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 23.10.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Mam Euronit Profil S ceglasty. Jestem zadowolony. Z ciekawostek: Euronit Polska produkuje jedynie dachówki podstawowe. Dachówki skrajne, kształki (gąsiory, stopery śnieżne, dachówki wentylacyjne, dachówki z uchwytami na stopnie/ławki kominiarskie, itp) są produkowane w Niemczech, co ma niestety wpływ na ich cenę. Dachówka skrajna np kosztuje blisko 20 zł /szt... Co do kształtu Verona to w całości ten typ dachówki jest produkowany w Niemczech. Także dachówka podstawowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 23.10.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 My równiez mamy zamówiony Euronit ceglasta podwójna-S. Jednak przed kupnem pojechaliśmy na osiedle domków i porozmawialiśmy z paroma właścicielami dachów z dachówek. Żaden z tych, który ma Euronit nie miał żadnych zastrzeżeń. Widziałam Euronit kilkuletni i nadal był bardzo reprezentacyjny. PzdrAmor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benyś 23.10.2006 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Beton jak beton ale bardzo przyzwoita firma śmiało brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 23.10.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 U mnie na dachu leży Euronit Ekstra brązowa. Z wyglądu jestem bardzo zadowolony. Z ceny też (ok. 20 zł/m2 dachówki podstawowej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 24.10.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Też mam Euronit (extra brąz). Alternatywą był Braas. Zdecydowałem się na Euronit bo:1. krążyło dużo pochlebnych opinii na temat dachówek Euronit i trochę niepochlebnych na temat Braasa (niby słabiej wyprofilowane mocowanie od spodu).2. cena - miałem wyceniany Braas i Euronit - z korzyścią dla tego drugiego (nie pamiętam, ale na pewno na mój dach wyszło ponad 1000zł taniej).3. barwa - szukałem jak najbardziej ciemnego brązu i ten z Euronita był wyraźnie ciemniejszy niż z Braasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pada 24.10.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Chciałabym w tym miejscu zdementować ciekawostkę podaną przez miwol. Dachówki kształtowe cementowe firmy Euronit są produkowane w Polsce w Olkuszu. Nie wiem skąd miwol miał te informacje. Na stronie internetowej Euronitu można przeczytać, że parę lat temu uruchomili linię do produkcji dachówek skrajnych i gąsiorów.A wracając do tematu- Euronit to naprawdę dobra jakość i warto ją wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 24.10.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Na moich dachówkach skrajnych są wytłoczone od spodu napisy po niemiecku. Na dachówkach podstawowych - po polsku. A dekle gąsiorów to już na pewno są produkowane w Niemczech - jak miałem robiony dach, okazało się, że jeden dekiel jest stłuczony, czekałem na wymianę prawie miesiąc, sprzedawca mówił, że sprowadzają z Niemiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 25.10.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Może to zależy od regionu Polski i dla nas na zachodzie bardziej im się opłaca zciągać kształtówki z Niemiec.... Wszystkie moje dachówki poza podstawowymi miały właśnie niemieckie napisy od spodu - nie ma to pewnie jakiegoś znaczenia, stąd podane jako ciekawostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinka83 28.10.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Miwol, zamieść proszę fotkę dachu.Podoba mi się ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2006 28.10.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Kasinko jak wkroczysz na stronę Euronitu to sobie wszystko zobaczysz nawet można poszaleć z kolorami. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinka83 29.10.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 dzięki serdeczne 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 30.10.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 No i cały czas nam się zmienia...teraz zastanawiamy się nad dachówką cementową Euronit. Widzieliśmy ją na kilku dachach i wygląda naprawde ładnie. No i ta różnica w cenie...dzwoniłam do hurtowni. Cena metra 18,90 za dachówkę podstawową. Chyba niezła cena, nie? I to bez negocjacji, pierwsza cena "telefoniczna"...chyba, że się mylę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 30.10.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 IMHO dobra. Najtaniej widziałem podstawową za 1,97 PLN brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 30.10.2006 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Bardzo dobra. Ja kupiłem z rabatem w marcu (czyli jeszcze przed sezonem) za 19.90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sm_wilk 02.11.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 My również wybraliśmy EURONIT ze względu na lepszą cenę oraz fachową obsługę. Miły pan wszystko sam policzył i zabrał to co nam zostało po położeniu dachu - oczywiście zwracając koszty (firma z Myszkowa). Tak wygląda na gotowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sm_wilk 02.11.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 http://img522.imageshack.us/img522/185/euronitrv3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 03.11.2006 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 własnie dostałem ofertę cenową na mój niewielki domek z doklejonym garażem Typ Dachówki:Euronit Ekstra powiem szczerze że spodziewałem się większej kwoty.Całość bez okien dachowych 9 552,05 zł .Może nie bedzie takie straszne te budowanie .pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts