Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WARSZAWA - wypożyczalnia sprzętu ogrodniczego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 year później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 9 months później...

Witajcie

Mam problem jak w temacie. Czy tylko ja?

Jest dużo wypożyczalni sprzętu budowlanego. Natomiast czasami człowiek ma problem, że w ogrodzie chciałby coś zrobić, do czego są specjalizowane maszyny, ale jest to zdarzenie jednostkowe i nie za bardzo opłaca się kupować ten sprzęt. Np. spalinowa glebogryzarka czy coś podobnego - użyję raz, może dwa razy - a kosztuje kilka złotych. Jednym z rozwiązań byłoby wypożyczenie na dzień, dwa. Pytanie tylko - skąd?

Witajcie

Mam problem jak w temacie. Czy tylko ja?

Jest dużo wypożyczalni sprzętu budowlanego. Natomiast czasami człowiek ma problem, że w ogrodzie chciałby coś zrobić, do czego są specjalizowane maszyny, ale jest to zdarzenie jednostkowe i nie za bardzo opłaca się kupować ten sprzęt. Np. spalinowa glebogryzarka czy coś podobnego - użyję raz, może dwa razy - a kosztuje kilka złotych. Jednym z rozwiązań byłoby wypożyczenie na dzień, dwa. Pytanie tylko - skąd?

Ja wypożyczałem w sklepe ogrodniczym Horturus walec i siewnik być może maja tez bardziej skomplikowane narzedzia.

http://www.hortorus.com.pl/kontakt.phtml

A może zatrudnij kogoś posiadającego taki sprzęt do wykonania prac, może się okazać niewiele drożej? Ja u siebie brałem człowieka na codzień pracującego przy pielęgnacji zieleni miejskiej w Grodzisku, miał walec, miał kosiarkę, czy glebogryzarkę nie wiem. Namiar mogę przesłać na priv.

Ja "wpożyczyłam" sprzęt z obsługą tzn. sąsiada ze wsi . Sprzęt ma na miejscu , potrafi obsłuzyć i cena do przyjęcia . Najpierw zaorał działkę , potem bronawał , teraz ma wjechać z glbogryzałką a na końcu jeszcze posieje . Za cześć prac gotówka za część przyczepa drewna ( pozostałości po budowie ) .

Też tak zrobiłem z większością działki. Ale pozostał jeszcze jeden fragment. Na moje lenistwo za duży do skopania a z drugiej strony z bardzo odpowiedzialny (np. oczyszczalnia) by dużymi maszynami jeździć. Optymalna byłaby taka mała ogrodnicza maszynka. Stąd jej poszukiwania.

bogus - wysłałem Ci info na priv

Pozdrawiam sąsiada...;)

Niedawno kupiłam działkę miedzy Pruszkowem a Grodziskiem. Czy możecie polecić mi kogoś do jej uprzatnięcia? Jeste w opłakanym stanie...

Od 5 lat nikt nic na niej nie robił. Są już wycięte krzaki i wywozony jest gruz ( kiedyś był tam dom). Po wycince ( głównie dzikie bzy ) jest dużo kilkunastocentymetrowych "kikutów". Trzeba je usunąć, wyrównać teren. Bardzo proszę o informacje.

A

Niedawno kupiłam działkę miedzy Pruszkowem a Grodziskiem. Czy możecie polecić mi kogoś do jej uprzatnięcia? Jeste w opłakanym stanie...

Od 5 lat nikt nic na niej nie robił. Są już wycięte krzaki i wywozony jest gruz ( kiedyś był tam dom). Po wycince ( głównie dzikie bzy ) jest dużo kilkunastocentymetrowych "kikutów". Trzeba je usunąć, wyrównać teren. Bardzo proszę o informacje.

A

• 1 month później...