tomek81 12.08.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Witam forumowiczów, mamy do pomalowania ok. 550-600 m kw. ścian. Wykonawca tynków gipsowych złożył mi ofertę na malowanie natryskowe w cenie 6 PLN / m kw. Nie obchodzi mnie nic, zapewnia mi w tej cenie poprawki na ścianach szpachlą (sprawdzanie halogenem), gruntowanie, farbę podkładową w odpowiedniej ilości warstw oraz farbę finish. Kalkulowana jest farba finish w cenie 5,- PLN/litr. Jesli chcę droższą, to będzie dopłata. Rodzinka moja natomiast jest chętna do malowania tradycyjnego, nie jest to chyba żadna filozofia, ale musiałbym kupić wałki, grunt, farby itd. Nie wiem ile na to wydam, ile warstw farby będzie trzeba położyć itd. Czy ktoś z Was przeliczał całkowity koszt malowania sposobem tradycyjnym za m kw.? Będę wdzięczny za informacje. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lanetagf 29.09.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Ile obecnie płacicie za malowanie? I jak liczą Wasi fachowcy? Mój liczy każdą rzecz, czyli położenie akrylu wokół płyt kg na sufitach, gruntowanie, poprawki-szpachlowanie tynków tam gdzie są ubytki bądź niedociągnięcia, i dwukrotne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 29.09.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 2 zł za warstwe-pierwsza warstwa to gruntowanie farbą podkładową i następne dwie włąciwe.Bez doliczeń.W zamieszkałym domu doliczenia za oklejanie,zabezpieczanie folią podłog,wynoszenie mebli itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts