Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Admin jest fajny!? - kto tak uważa rączka w górę...

lafcadio

Recommended Posts

Dzięki Leon

a co do tego podwójnego opodatkowania to dałeś trochę mało danych ale przez łykend zajrzę do przepisów jak znajdę troszku czasu pomiędzy łykaniem :wink:

A co z adminem myślisz że fajny on jest ten admin?

byloby fajnie gdybys sie przyjrzal temu zagadnieniu bo frapuje ono nie tylko mnie selim tez sie interesuje....

jakie szczegoly jeszcze moge dorzeucic?

place normalnie podatki od 2000 roku w niemczech tu normalnie zarabiam w polsce jeszcze nigdy nei pracowalem i nie widze jakos powodu dla ktorego mialbym sie z plskim fiskusem rozliczac z moich zarobkow niemieckich

a problem w tym ze co jeden to co innego gada

i sa dwie mozliwosci

1. albo mam czyste sumienie bo rozliczylem sie w niemczech, a polska ma

jakas tam umowe ze rozliczam sie tylko w jednym panstwie

2. rozliczanie w niemczech rozliczaniem, ale pomimo wszystkiego bede musial rozliczyc sie z moich dochodow w polsce i jesli wyjdzie ze tu musialbym zaplacic wyzszy podatek to kaza mi placic roznice...

pytanie ktory wariant bedzie mnie dotyczyc jesli powiedzmy za pol roku zawinalbym do polszy i chcial budowac dom i tak nagle zagadnalby mnie jakis podatkowy wampir

co do admina - super gosciu- zawsze tak cierpliwie mnie traktowal

ja bym chwasta dawno wyrwal ;)