tomek_2 12.08.2005 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Płytkarze (ktorzy wykonuja tez inne prace remontowo-bud.) stwierdzili, ze jakosc gladzi zrobionej przez poprzednia ekipe jest do bani, z powodu ogromnej ilosci rys i rysek pozostalych po paperze sciernym. Niby powierzchnia jest gladka, ale jest mocno porysowana, ryski male i srednie, powiedzmy, bez jakichs super wzerow . Gipsiarze moi stosowali papier (nie siatke) 100 i 120. Glazurnicy stwierdzili, ze nie ma szans, zeby pokryla to jakakolwiek farba, nawet akrylowa czy lateksowa i radza zaciagniecie wszystkich scian akryl-putzem. Czy faktycznie tak jest, ze kladac 2-3 (czasem 4) warstwy farby akrylowej czy lateksowej na sciane, nie przykryje ona rysek pozostalych po szlifowaniu gipsu? Jestem juz z lekka wykonczony nieustanna papranina ze scianami i wolalbym od razu malowac, ale jesli faktycznie wszystkie ryski maja spod farby powychodzic, to moze nie ma rady? A moze plytkarze troche sciemniaja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL35 12.08.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Zrób na kawałku próbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 12.08.2005 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Po prostu wykonaj próbę malowania. I wszystko będzie jasne. Ja tak robiłem. Co prawda nie z powodu rys tylko doboru odpowiedniej faktury powierzchni farby. Mnie podoba sie malowanie nie na gładko tylko na chropowato taki baranek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 12.08.2005 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Na pewno zrobie, chcialem tylko zapytac bardziej doswiadczonych o to, czy farba przy kilku warstwach kryje drobniejsze ryski na gipsie (Cekol C-45) czy zazwyczaj nie i gips musi byc jak lustro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasas 12.08.2005 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Nie pokryje napewno nie od tego jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kret 13.08.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 nie pokryje napewno - miałem tak samo u mnie zaciągali jeszcze raz acryl-putzem gotowym z wiaderka (jest gładszy niż ten z worka) i jechali papierem 180 i na koniec 240 najlepiej umów się z fachmanami że po 1 warstqwei farby (gruncie) przychodzą i naprawiają ryski których nie zauważyli i dopiero dostają resztę kasy - inaczej nie da rady, zawsze coś "przeoczą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 13.08.2005 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Czyli jednak trzeba to poprawiac. No coz, gipsiarze beda mieli co robic. Aha - a czy przy tej okazji mozecie polecic jakies dobrze kryjace farby akrylowe i lateksowe? Wiem, ze sa wynalazki typu ONCE do 1-krotnego malowania, ale w watku o frabach czytalem, ze robi sie "wosk" po umyciu takiej powierzchni.Cos ze sredniej polki cenowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYSZARD 13.08.2005 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Nie pokryje na pewno. Malowałem już takie coś i to naprawdę super farbami i zawsze było widać. Nawet najmniejsze rysy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobsonA 14.08.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 WitamMoim zdaniem to nie są ryski tylko spieprzone gipsowanie jaka ekipa taka robota. Moim zdaniem wszystkie farby pokrywają ryski po slifowaniu Ryski a ryski to też róznica i czy to napewno są ryski po ślifowaniu czy tylko rozwarstwiony gips.Nie które gipsy mają tendencje do rozwarstwiania nie bedę pisał tu które Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 21.08.2005 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Będzie widać szczególnie na lateksówkach. Im gorsza farba, tym powinna lepiej wypełniać rysy (dużo wypełniacza, mało spoiwa, wysokie zużycie). Zrób próbę. Polecam farby lateksowe Huma. Bardzo umiarkowana cena, rewelacyjny towar. Info na stronie www - towar dowożą. Kolorów według dowolnego wzornika - parę tysięcy barw, w tym wszystkie konkurencji. Powierzchnia lokalu 125 m2 (podlogi) - na stare farby zużyłem - nieco ponad wiaderka po 12,5 l ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 21.08.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 a jaka to strona www, bo nie mogę znależć? ciekawa jestem czy można ją dostać w Krakowie szukam w googlu i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 21.08.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 u mnie jeszcze wiekszy problem równiez mam rysy i slady po pacy tyle ze na gładzi wapiennej najgorsze jest to , że po szlifowaniu się strasznie sypie i dalej widać rysy co zrobić? zagruntować i dać na to gładż gipsowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 22.08.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Zgudi,może ten wątek choć trochę Ci pomoże: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=772928&highlight=#772928 A ja dalej czekam na informację: gdzie w Krakowie kupię farby Huma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 22.08.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 A może te rysy powstały na wskutek używania zbyt grubego papieru ściernego przez ekipę aby szybciej skończyć robotę.Można zrobić próbę z docieraniem papierem drobnoziarnistym na kawałku ściany.Farby nie pokrywają rys a na gładzi gipsowej będzie je widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 22.08.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 http://www.humafarby.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts