Peteros 12.08.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Czy nadmuch z sufitu musi być realizowany za pomocą anemostatów? Nie mogą być to kratki z żaluzją? Czytałem gdzieś, że anomostaty wytwarzają poduszkę ciepłego powietrza przy suficie... A poza tym niezbyt nam sie podobają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 12.08.2005 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Czy nadmuch z sufitu musi być realizowany za pomocą anemostatów? Nie mogą być to kratki z żaluzją? Czytałem gdzieś, że anomostaty wytwarzają poduszkę ciepłego powietrza przy suficie... A poza tym niezbyt nam sie podobają... Ale dają możliwość regulacji wielkości strumienia powietrza, a to dość ważne przy różnej odległości od źródła ciepła. Samymi tłumikami się chyba tego nie załatwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peteros 12.08.2005 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Tak, jest możliwość regulacji natężenia strumienia (od zamknięcia do zupełnego otwarcia - sterowane cięgnem z pomieszczenia), co pozwala zestroić system. Chodziło mi o to, że anemostat rozprasza strumień w specyficzny sposób, a kratka już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 13.08.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Witam , Strumień gorącego powietrza na wylocie może spowodować odkształcenie kratki lub jakiegokolwiek innego"wynalazku", natomiast anemostat jest wytrzymały na wys. temp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał ... 13.08.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Oczywiście, że możesz użyć kratek, są znacznie estetyczniejsze niż anemostaty. Pamiętaj jednak aby były to kratki przystosowane do przesyłu ciepłego powietrza ( czytaj: nie plastikowe ). Mogą być np. takie: http://www.gamber.pnet.ws/obrazy/41.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peteros 13.08.2005 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Jasna sprawa - metalowe!Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
legar 13.08.2005 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Jasna sprawa - metalowe! Dzięki! zajrzyj tutaj moze cos wybierzesz ....pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peteros 13.08.2005 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 legar, dzięki - znam to miejsce.Zakupiłem tam ostatnio trochę klamotów, ale nie mają niestety okrągłych kratek z żaluzją/szybrem. Widziałem takie w Castoramie (młotkowy brązik), ale zabijaja ceną - 70+ zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 16.08.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Jak mam u siebie anemostaty kątowe. Zastosowałem je po to, by skierowac strumień ciepłego powietrza na środek pomieszczenia.Anemostaty są dość blisko ścian i obawiałem się, że ze zwykłego, ciepłe powietrze szybko by te ściany zabrudziło. Jestem przed sezonem grzewczym, więc nie mogę ich jeszcze ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts