redrum 13.08.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Wiem że temat już był poruszany kilkakrotnie - ale nie wiem co robić.Sytuacja jest taka łazienka nad łazienką -podejście na dole z kuchni(ok 3,5m) do łazienki , jeden pion kanalizacyjny.I czy zastosować wentylacje ponad dach zakończoną dachówką wentylacyjna(kominkiem).Czy zastosować na poddaszu nieużytkowym zawór napowietrzający.Jak zrobiliście u siebie i czy jesteście zadowoleni z wyboru metody.pozdr ol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 13.08.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Pamietaj ,że zawór napowietrzający jest urządzeniem i ma prawo się zawiesić / zaciąć.Ja sam mam takie rozwiązanie (jeszcze) ,ale juz wypuściłem rurę na strych i teraz czekam tylko na lepszą pogodę żeby wyrzycic na dach wywiewkę. Przy wyciąganiu szamba zdarzało się wyciąganie wody z syfonów (w automacie jest duzo mniejszy otwór niż w wywiewce). Tak że jeśli masz możliwość wypuszczenia rury na dach to tak zrób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redrum 13.08.2005 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 a dodam jeszcze że ścieki będę odprowadzał do sieci miejskiej.pozdr ol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 13.08.2005 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 A jak ta wywiewke prowadzicie, zewnetrznie po scianie, czy od głównego pionu kanalizacyjnego, przez poddasze na dach. prosze wyjasnijcie to laikowi.Chyba potrzebny bedzie u mnie przepust przez strop na dach? Strop zelbetowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 13.08.2005 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 A jak ta wywiewke prowadzicie, zewnetrznie po scianie, czy od głównego pionu kanalizacyjnego, przez poddasze na dach. prosze wyjasnijcie to laikowi. Chyba potrzebny bedzie u mnie przepust przez strop na dach? Strop zelbetowy. Ja przewidziałem w kominie dodatkkowy przepust 14x14, którym zostanie poprowadzona kanalizacja i jednocześnie odpowietrzona, czyli wyprowadzona ponad dach. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 13.08.2005 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Ja mam dwa kominki na pionach, a na końcu (zlewozmywak w kuchni) będzie montowany zawór napowietrzający, Wszytsko zrobione na etapie układania kanalizy. Koszt znikomy a za to zero ryzyka awarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts