Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KU PRZESTRODZE!!!!

poszkodowana

Recommended Posts

Opiszę moją historię, która niestety nie jest dla mnie miła i wiele nerwów mnie kosztowała.

Umieszczę ją w „Wymianie doświadczeń”, aby wielu z Was ja przeczytało, być może szybciej zniknie z pomocą Admina niż ktoś ją zobaczy, ale czas pokaże.

Redakcja Muratora zaproponowała forumowiczom nowy minikonkurs pt. „Minikonkurs kubkowy: ring wolny”.

Zaskocz nas czymś ciekawym, miłym, dziwnym, a wygrasz kultowy kubek "Muratora". Cenzura obyczajowa oczywiście obowiązuje.

No więc?

W związku z tym iż od dawna walczę o uzyskanie jakiejś nagrody postanowiłam zaskoczyć Redakcję czymś dziwnym tak, aby rzeczywiście mieć szansę na kubek.

Napisałam więc żartobliwy Nekrolog dla Forum Muratora i oczywiście zaskoczyłam Redakcję, ale moją nagrodą było usunięcie mnie z Forum bez żadnego logicznego wytłumaczenia. Nasza korespondencja z Redakcją była mało wyjaśniająca i brzydko mówiąc spławiająca mnie. Zresztą przytoczę ją bo najlepiej odda sens wszystkiego.

Ja: 11 sierpnia 2005 14:54 do [email protected]

Mam nadzieję, że zablokowanie mojego loginu AGA444 i wejścia na forum muratora jest żartem takim jakim ja Wam zrobiłam.

Pozdrawiam AGA444

Odpowiedź: 11 sierpnia 2005 14:55 od [email protected]

Coś rzeczywiście dzisaj umarło...

Ja: 12 sierpnia 2005 13:09 do [email protected]

Sami dajecie propozycje uczestniczenia w waszych minikonkursach:

Redakcja Moderator Forum Dołączył: 29 Maj 2001 Posty: 774 Wysłany : Czw, 11 Sierpień 2005 12:37 Temat postu : Minikonkurs kubkowy: ring wolny

Zaskocz nas czymś ciekawym, miłym, dziwnym, a wygrasz kultowy kubek "Muratora". Cenzura obyczajowa oczywiście obowiązuje. No więc?

Jeżeli się nie spodobało i wywołało to Wasze zgorszenie - wystarczyło mnie upomnieć

i nakazać wykasować ten post - a nie od razu blokować!!!

Tym bardziej, że jest to moje pierwsze przewinienie, nie skierowane w żaden sposób do jakiejś osoby, ale dla żartu miało być dziwnie i było - nie spodobało się trudno.

Do tej pory próbowałam w jakiś sposób zdobyć jakąś nagrodę, więc zrobiłam bardziej "makabrycznie" bez obrazy dla żadnego człowieka.

Będąc Forumowiczem starałam się ułatwić pracę innym np. poprzez stworzenie pełnej listy dla początkujących budujących:

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=47424&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

i z tego tytułu proszę o przywrócenie mnie w moich postach

i PRZEPRASZAM za to, że uraziłam Redakcję!!!

Odpowiedź: 12 sierpnia 2005 13:11 od [email protected]

Proszę ponownie zarejestrować się pod tym samym nickiem. Nic więcej nie da się zrobić.

Ja: 12 sierpnia 2005 13:09 do [email protected]

Proszę w takim razie odpowiedzieć mi na pytanie z jakiego powodu zostałam usunięta z FORUM? Jaki punkt złamałam?

Regulamin

1. FORUM dyskusyjne MURATORA i Czat służą do wymiany poglądów, opinii i doświadczeń internautów na tematy budowy domów oraz na tematy ogólne, nie odbiegające jednak od spraw życiowych.

2. Wydawnictwo MURATOR sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za merytoryczną wartość i treść wypowiedzi uczestników FORUM. Osoby wypowiadające się mają obowiązek rejestracji i logowania, potwierdzając tym samym akceptację regulaminu.

3. Nicki nowych użytkowników nie mogą być komercyjne; reklamowe, wskazujące na działalność handlową są niedozwolone i będą usuwane.

3. Wydawnictwo MURATOR sp. z o.o. nie redaguje wypowiedzi prezentowanych na Forum i Czacie, ale zastrzega sobie prawo do usuwania wypowiedzi lub zablokowania dostępu do Forum oraz Czatu użytkownikowi w przypadkach, gdy:

*- wypowiedzi naruszają prawo prasowe,

*- wypowiedzi naruszają dobra osobiste, dobre obyczaje, są w formie obraźliwej lub wulgarnej; atakują osobę a nie poglądy!

*- temat wątku jest niemerytoryczny, zaśmiecający FORUM,

*- uczestnik FORUM zamieszcza reklamy bądź inne materiały lub ogłoszenia o charakterze komercyjnym; jedno (!) ogłoszenie można zamieścić wyłącznie w dziale: "Ogłoszenia drobne" na FORUM,

*- uczestnik FORUM wykorzystuje je do agitacji politycznej, religijnej lub innej niezgodnej z tematyką MURATORA i duchem FORUM,

*- uczestnik FORUM (Czatu) notorycznie narusza regulamin, swą postawą zniechęcając innych użytkowników do korzystania z FORUM, a prośby moderatora o przestrzeganie regulaminu nie odnoszą skutku.

4. Uczestnik FORUM jest zobowiązany do przestrzegania prawa autorskiego, a w szczególności do nie zamieszczania pod swoim nazwiskiem wypowiedzi osób trzecich, które dysponują prawami autorskimi do nich.

5. Wydawnictwo MURATOR zastrzega sobie prawo do publikowania wybranych wypowiedzi uczestników FORUM na łamach pism Wydawnictwa w celu wymiany poglądów na tematy budowlane, ogólne i dotyczące życia FORUM.

6. Za zamieszczenie publikacji, wypowiedzi jej autorowi nie przysługuje wynagrodzenie.

7. Wydawnictwo MURATOR zastrzega sobie prawo do podawania na stronie FORUM numeru IP uczestnika.

8. Podawanie danych osobowych jest dobrowolne. Podanie danych osobowych przez uczestnika FORUM oznacza zgodę na umieszczenie ich w zbiorze danych Wydawnictwa MURATOR sp. z o.o., 00-570 Warszawa, al. Wyzwolenia 14. Zapewniamy prawo wglądu do tych danych oraz ich poprawiania, a także zgłoszenia w dowolnym momencie żądania zaprzestania przetwarzania danych.

Odpowiedź: 12 sierpnia 2005 14:04 od [email protected]

Tak makabrycznych żartów regulamin nie przewidział. Proszę się ponownie zarejestrować. Pozdrawiamy

Ja: 12 sierpnia 2005 14:25 do [email protected]

STOSUJĘ SIĘ DO REGULAMINU, KTÓRY JEST JASNO SPRECYZOWANY!!!

Więc skoro regulamin nie przewidział makabrycznych żartów (wg. mnie nie był on w żaden sposób makabryczny) więc było to zgodne z regulaminem i nie było prawa usuwać mnie z Forum. Żądam więc przywrócenia mnie na Forum w związku z tym, że nie naruszyłam żadnego z punktów regulaminu.

P.S.

Za dużo czasu poświęciłam forum i wiele pracy włożyłam w to, aby pomóc innym, aby mnie w ten sposób traktować!!!

Chcę nadal mieć swój nick z tą ilością postów co już napisałam oraz aby przy moich już napisanych postach był mój nick, a nie Gość!!!

BRAK ODPOWIEDZI I WYKASOWANIE TEGO MINIKONKURSU Z LISTY TEMATÓW

Piszę to ku przestrodze, uważajcie co piszecie bo może się to skończyć jak w moim przypadku.

Pozdrawiam forumowiczów AGA444. :( :(

• Odpowiedzi 103
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aga, administratorzy tego forum- bez komentarza.

Mój maż napisał wiersze w dziiale Stowarzyszenie...

Po 5 dniach tak po prostu zniknęły :roll:

Po liscie do redakcji, okazało sie, że nas jednym słowe olała! :o

Bez Komentarza :roll:

Poszkodowana rozumiem twoje rozgoryczenie dla mnie to naprawde Fajny post reklamowy szkoda ze ci we frakach nie umieli tego zintepretowac tak jak nalezy każdy dzisiaj oszczedza jak mozę:) nawet na kubeczkach spodobałś mi się ze względu na swoją konsekwencję należała Ci się przynajmniej nagroda pocieszenia w formie no tu daje wolne pole redakcji ,ale zaraz ban to cała ta nerwowa Polska przed wyborami , każdego ponosi kiedyś ,olej to dopisz sobie w nicku zbanowana ilość postów itp i zacznij odnowa Olej Redakcje Bądź Poprostu Sobą Taki jest internet:) stety czy nie :(

Poszkodowana myslałem ze to ja byłem przyczyną odwołania konkursu

zglosiłem swoją kandydature :wink: i wątek wcieło ...no jako "perełka"

admina moglem se tak pomysleć :lol:

BRAK POCZUCIA HUMORU NIE ZAWSZE JEST DOWODEM POWAGI !!!

ps. morał jest taki admin potrzebuje roboty - jakby co to ja do usług jestem :wink: ...albo urlopu ...i to takiego fachowego !

a czego wy chcecie ?

to nie jest jakieś forum "państwowe", tylko własność prywatnej gazety (czasopisma) i wszystko co tutaj się znajduje łącznie z waszą tożsamością (login) jest własnością firmy (wydawnictwa murator).

Można założyć swoje własne forum i pisać co się chce i to też nie do końca bo, prawo polskie nie pozwala na pewne rzeczy.

Murator ponosi pewne koszty „utrzymując” te forum, ale jeszcze większe zyski czerpie, gdyż te forum jest doskonałym dostarczycielem tematów dla miesięcznika.

To jest czysty biznes i nie ma tu pełnej demokracji i dobrze, bo Polacy w demokracji robią rozpierdche, na co dowody dostarczała nam historia.

Trzeba też mieć swój honor jak nas wyganiają to pa…..pa, nie ma co się błaźnić.

Ewentualnie zróbmy strajk ostrzegawczy w dniu XX.08.2005, strajkujemy, blokujemy forum, wypisujemy głupoty, nabijamy się z czego da, itd... Może to pomoże, górnikom się udało, na Heatrow chyba też, czas na nas :D . Ja przeskoczę przez ten płot :D

a czego wy chcecie ?

to nie jest jakieś forum "państwowe", tylko własność prywatnej gazety (czasopisma) i wszystko co tutaj się znajduje łącznie z waszą tożsamością (login) jest własnością firmy (wydawnictwa murator).

Można założyć swoje własne forum i pisać co się chce i to też nie do końca bo, prawo polskie nie pozwala na pewne rzeczy.

Murator ponosi pewne koszty „utrzymując” te forum, ale jeszcze większe zyski czerpie, gdyż te forum jest doskonałym dostarczycielem tematów dla miesięcznika.

To jest czysty biznes i nie ma tu pełnej demokracji i dobrze, bo Polacy w demokracji robią rozpierdche, na co dowody dostarczała nam historia.

Trzeba też mieć swój honor jak nas wyganiają to pa…..pa, nie ma co się błaźnić.

Ewentualnie zróbmy strajk ostrzegawczy w dniu XX.08.2005, strajkujemy, blokujemy forum, wypisujemy głupoty, nabijamy się z czego da, itd... Może to pomoże, górnikom się udało, na Heatrow chyba też, czas na nas :D . Ja przeskoczę przez ten płot :D

Skomentuje b.krotko jezeli ktos myli pojecia prywaty z pojeciem ludzkiego podejscia do danego tematu, jest wlasnie Polakiem ktory z Demokracji robi jeden wielki b...el.

Do reszty to takie dzieciece ble ble ble.

Skomentuje b.krotko jezeli ktos myli pojecia prywaty z pojeciem ludzkiego podejscia do danego tematu..............

nie będe zbytnio komentował, ale tyle lat socjalizmu widać robiło swoje i pamiętaj nie myl Socjal Demokracji z Demokracja

W latach 1969 wyjechali moi rodzice z tego kraju(Gdansk mialem wtedy 2 latka) z pewnych powodow ktore dzialy sie w kraju i ty bedziesz ostatnim ktoremu pozwole na tego typu bzdury.Zastanow sie co piszesz i do kogo jezel nie znasz czlowieka !

Jezeli chcesz wiedziec to socjalizm czy komunizm znam z opowiadan!

W latach 1969 wyjechali moi rodzice z tego kraju(Gdansk mialem wtedy 2 latka) z pewnych powodow ktore dzialy sie w kraju i ty bedziesz ostatnim

byli jeszcze tacy rodzice co nie zwieli i nie bali się swoich poglądów i za to cierpieli, a nasza sprzeczka jest bez sensu, zróbmy zawieszenie broni, bo ja coś tam napiszę , Ty coś napiszesz poobrażamy się na wzajem, a to jest przykład polskiego warcholstwa i bez sensu "na język też nie choruje". Proponuje zejść z siebie, póki jeszcze jest czas.

Pozdrawiam

W latach 1969 wyjechali moi rodzice z tego kraju(Gdansk mialem wtedy 2 latka) z pewnych powodow ktore dzialy sie w kraju i ty bedziesz ostatnim

byli jeszcze tacy rodzice co nie zwieli i nie bali się swoich poglądów i za to cierpieli, a nasza sprzeczka jest bez sensu, zróbmy zawieszenie broni, bo ja coś tam napiszę , Ty coś napiszesz poobrażamy się na wzajem, a to jest przykład polskiego warcholstwa i bez sensu "na język też nie choruje". Proponuje zejść z siebie, póki jeszcze jest czas.

Pozdrawiam

Powiedzmy ze byla to wymiana pogladow,gdyby wszystkie tak sie konczyly.......... :wink:

Pozdrawiam