kze 26.08.2005 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Ślimak Maciek Kolego, kupuję przeterminowany towar. To co mam płacić tyle samo? A jak kupujesz produkt FMCG blisko terminu to też kupujesz ze zniżką.. I co wtedy też okradasz sprzedawcę? A jak jest wyprzedaż RTV i czegoś tam to co? Jakby nowy numer był sprzedawany za połowe ceny to kradzież... Nie przesadzaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 26.08.2005 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Majka - kradzieżą nazwałem pozbawianie wydawców należnego im zysku. Jeśli sami/za pośrednictwem kolportera gratis rozsyłają stare numery w ramach popularyzacji - nie ma mowy o niczym nielegalnym. Uczestniczymy w okradaniu tylko wtedy, gdy płacimy za towar złodziejowi, a nie jego sprzedawcy/producentowi. To nie wydawcy zaopatrują stoliki z tanią prasą. Płacąc złodziejowi, uzasadniamy celowość jego działania.kze - nie płacisz producentowi za towar przeterminowany, lecz złodziejowi za wykradziony towar producenta wycofany z rynku. Ale nie o tym jest ten wątek, więc proponuję skończyć temat. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 26.08.2005 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Majka - kradzieżą nazwałem pozbawianie wydawców należnego im zysku. Jeśli sami/za pośrednictwem kolportera gratis rozsyłają stare numery w ramach popularyzacji - nie ma mowy o niczym nielegalnym. Uczestniczymy w okradaniu tylko wtedy, gdy płacimy za towar złodziejowi, a nie jego sprzedawcy/producentowi. To nie wydawcy zaopatrują stoliki z tanią prasą. Płacąc złodziejowi, uzasadniamy celowość jego działania. kze - nie płacisz producentowi za towar przeterminowany, lecz złodziejowi za wykradziony towar producenta wycofany z rynku. Ale nie o tym jest ten wątek, więc proponuję skończyć temat. Pozdrawiam, Maciek OK. Ale i tak nie zgadzam się z Tobą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 29.08.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Uczestniczymy w okradaniu tylko wtedy, gdy płacimy za towar złodziejowi Maciek, teoretycznie prawda. Tylko że co, jak kupuję cokolwiek, czy to mercedesa, czy paczkę zapałek to mam żądać od sprzedawcy certyfikatu legalności pochodzenia ?... Przecież nie mogę zakładać, że wszystko, co tanie, czy "ze stolika", to towar kradziony - popadłbym w paranoję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts