Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KU PRZESTRODZE!!!!

poszkodowana

Recommended Posts

Ślimak Maciek

Kolego, kupuję przeterminowany towar. To co mam płacić tyle samo? A jak kupujesz produkt FMCG blisko terminu to też kupujesz ze zniżką.. I co wtedy też okradasz sprzedawcę? A jak jest wyprzedaż RTV i czegoś tam to co? Jakby nowy numer był sprzedawany za połowe ceny to kradzież... Nie przesadzaj.... :roll:

• Odpowiedzi 103
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Majka - kradzieżą nazwałem pozbawianie wydawców należnego im zysku. Jeśli sami/za pośrednictwem kolportera gratis rozsyłają stare numery w ramach popularyzacji - nie ma mowy o niczym nielegalnym.

Uczestniczymy w okradaniu tylko wtedy, gdy płacimy za towar złodziejowi, a nie jego sprzedawcy/producentowi. To nie wydawcy zaopatrują stoliki z tanią prasą. Płacąc złodziejowi, uzasadniamy celowość jego działania.

kze - nie płacisz producentowi za towar przeterminowany, lecz złodziejowi za wykradziony towar producenta wycofany z rynku.

Ale nie o tym jest ten wątek, więc proponuję skończyć temat.

Pozdrawiam,

Maciek

Majka - kradzieżą nazwałem pozbawianie wydawców należnego im zysku. Jeśli sami/za pośrednictwem kolportera gratis rozsyłają stare numery w ramach popularyzacji - nie ma mowy o niczym nielegalnym.

Uczestniczymy w okradaniu tylko wtedy, gdy płacimy za towar złodziejowi, a nie jego sprzedawcy/producentowi. To nie wydawcy zaopatrują stoliki z tanią prasą. Płacąc złodziejowi, uzasadniamy celowość jego działania.

kze - nie płacisz producentowi za towar przeterminowany, lecz złodziejowi za wykradziony towar producenta wycofany z rynku.

Ale nie o tym jest ten wątek, więc proponuję skończyć temat.

Pozdrawiam,

Maciek

OK. Ale i tak nie zgadzam się z Tobą...

Uczestniczymy w okradaniu tylko wtedy, gdy płacimy za towar złodziejowi

Maciek, teoretycznie prawda. Tylko że co, jak kupuję cokolwiek, czy to mercedesa, czy paczkę zapałek to mam żądać od sprzedawcy certyfikatu legalności pochodzenia ?... Przecież nie mogę zakładać, że wszystko, co tanie, czy "ze stolika", to towar kradziony - popadłbym w paranoję !