nucline 25.08.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Nie wydaje mi się, zapytaj u kogoś innego i zobaczysz ile Ci powie.pozdro U mnie tez byla rozkopana droga , odleglosc ok 40m , wydalem ponad 100 zl.Chodzi mi o podlaczenie wody. Rozmawiałam z kolejnym wykonawcą, nie podał mi jeszcze ceny, ale powiedział, że bardzo podraża koszt zdjęcie asfaltu: za 1 m2 ok. 100 zł, wstrzymanie ruchu na odcinku robót na 3 tyg. ok. 2000 zł i największy koszt to wypompowywanie wody gruntowej, która zalega tam dość płytko.Czy może wiecie coś o jakimś dofinansowaniu na takie przyłącze? Przecież to jest kolosalna kwota, a bez kanalizy nie da się mieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raru1 31.08.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Witam. Ja płace 1500 za ok 10 mb z materiałami tzn. licznik ,zasuwy ,rura i co tam jeszcze.Facet brał tyle samo od sąsiada 2 lata temu.GEODETA przed zasypaniem płatne oddzielnie 100.- . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 25.10.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Czy cena za 1mb przyłącza kanalizacji (rury + te wszystkie studzienki i inne konieczne ustrojstwa oraz wcinki i inwentaryzacje) materiał + robocizna wynieść może ok. 100 zł + VAT? Ktoś budował kanalizację ostatnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Art 31.10.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Czy cena za 1mb przyłącza kanalizacji (rury + te wszystkie studzienki i inne konieczne ustrojstwa oraz wcinki i inwentaryzacje) materiał + robocizna wynieść może ok. 100 zł + VAT? Ktoś budował kanalizację ostatnio? No właśnie - a co z projektem - trzeba chyba zrobic projekt, kto powinien za to płacić? a propos opład wnoszonych do gminy za podłączenie się do kanalizacji - u mnie (gmina Michałowice) wynoszą ok 4500zł i jeszcze trzeba samemu ta kanalize zrobić, bo gmina nie ma w planach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 01.11.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Czy cena za 1mb przyłącza kanalizacji (rury + te wszystkie studzienki i inne konieczne ustrojstwa oraz wcinki i inwentaryzacje) materiał + robocizna wynieść może ok. 100 zł + VAT? Ktoś budował kanalizację ostatnio? No właśnie - a co z projektem - trzeba chyba zrobic projekt, kto powinien za to płacić? a propos opład wnoszonych do gminy za podłączenie się do kanalizacji - u mnie (gmina Michałowice) wynoszą ok 4500zł i jeszcze trzeba samemu ta kanalize zrobić, bo gmina nie ma w planach! Czyli zapłacić trzeba: 4500 - za zgodę na przyłączenie kilka stówek - za projekt oraz 100? 200? za metr rurociągu i innych urządzeń? to zgroza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Art 01.11.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Czy cena za 1mb przyłącza kanalizacji (rury + te wszystkie studzienki i inne konieczne ustrojstwa oraz wcinki i inwentaryzacje) materiał + robocizna wynieść może ok. 100 zł + VAT? Ktoś budował kanalizację ostatnio? No właśnie - a co z projektem - trzeba chyba zrobic projekt, kto powinien za to płacić? a propos opład wnoszonych do gminy za podłączenie się do kanalizacji - u mnie (gmina Michałowice) wynoszą ok 4500zł i jeszcze trzeba samemu ta kanalize zrobić, bo gmina nie ma w planach! Czyli zapłacić trzeba: 4500 - za zgodę na przyłączenie kilka stówek - za projekt oraz 100? 200? za metr rurociągu i innych urządzeń? to zgroza. de facto za płyłączenie a nie za zgodę - inny paradoks jest taki, że działkę mam na granicy gmin i przyłączam się do gminy pruszkowskiej ale to Michałowice kasują opłatę. Na szczescie zblizaja sie wybory - moze zmieni sie tam kadra i z nowymi bedzie mozna normalnie porozmawiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia82 03.11.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 a ja mam zamiar kupowac działkę w sumie jest wśród domów a w wodociągach mi wyliczyli ok 2o tys koszt projektu i wodociągu... ;-( sama nie wiem co o tym mysleć, podobno tam nie można sie dopiąć gdzie mają ludzie... co myślicie? Niki*!! Wyliczyli ci że masz zapłacić 20 tys?? to przecież chore. Ja też jestem z wrocka ale jeszcze nie dowiadywałam sie ile to mnie bedzie kosztowało. Ale mnie powaliłas!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 04.11.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 20tys? bardzo możliwe.Do naszej działki wode i kanalizacje ciągnęliśmy 80m, w gminie załatwienia wyglądały w ten sposób że część projektową robiła gmina a wykonanie jakakolwiek firma uprawniona. Więc za te 80m rozbiezność cen była od 12-22tys zl. Zapłacilismy ok 14tys... chore kwoty.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RP 26.11.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Muszę wykonać podłączenie wody i kanalizacji. Rury są w drodze. W obu przypadkach trzeba więc przekopać po parę metrów (dla kanalizacji z 10m a dla wody z 7) i założyć studzienki - do kanalizacji 400 mm plastikowa a do wody normalna betonowa, chyba 1100. Wykonawca zaproponował po 3000 zł za każde przyłącze, czyli razem 6000 zł - czy to dużo czy mało? Dodam, że droga ma nawierzchnię z utwardzonego odpadu asfaltowego - wysypanego na piach i przejechanego walcem. Uzgodniony projekt już jest. Cena obejmuje całość prac z geodetą i odbiorem. Czy ktoś potrafi wycenić materiały? Pozdrawiam, rpoz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 09.12.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Właśnie skończyłem przeliczaś swoja przyłącza - woda 30 metrów - kanalizacja 66 metrów (3 studzienki po drodze). Projekt przyłączy - 988 z FVWykopy - 1100 bez FVRobota speca od wod-kan 1100 bez FVMateriały - 2800 z FV Łącznie 5988 + 2 dni urlopu bo musiałem naginać za pomocnika dla hydraulika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik_Programista 06.04.2008 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Ja we Wręczycy Wielkiej k/ Częstochowy zapłaciłem 3700pln z VAT za przyłącze wody i kanalizacji + 600pln z VAT za projekt wod-kan. Wszystko już jest z wpisami w gminie itp.Woda i kanalizacja w ulicy. Odległość domu od ulicy to 12m. Do tego jedna studzienka do kanalizacji.Czy to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugazi1719502289 06.04.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Ja we Wręczycy Wielkiej k/ Częstochowy zapłaciłem 3700pln z VAT za przyłącze wody i kanalizacji + 600pln z VAT za projekt wod-kan. Wszystko już jest z wpisami w gminie itp. Woda i kanalizacja w ulicy. Odległość domu od ulicy to 12m. Do tego jedna studzienka do kanalizacji. Czy to dużo? chyba standard, u mnie ma wyjsc podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daga75 06.04.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 okolice wawy . przylacze wody ze studzienki 45 zl mb Poproszę o namiary. Pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawilon79 10.04.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 1600 zł mapka geodezyjan dla celów wodociagowych. najblizszy punkt to około 250 m. po lini beda budowac sie inni. około 8 osób. prywatna firma chce za to 16 tys za wode, 16 tys za kanalize. materiał osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 10.04.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Witam 1200 kompletny projekt 2000 całkowite wykonanie z materiałem (8 mb przyłącza) gdzie ? 1600 mb od W-wy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 16.04.2008 03:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Witam,mam do zrobienia 140m przyłącza wodociagowego w tym 100m rozbudowa wodociągu o średnicy 110mm, czy ktoś wie jaki jest koszt 1mb takiej rury? gdzie ewentualnie taka kupywaliście?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_sid 16.04.2008 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Cena za przyłącze wody ok 12 m w tym przepust pod droga gminną droga ok 2,6 m jedna studzienka wodomierzowa ok 5 tys. w tym sam przepust 3 tys zastanawiam się nad samodzielnym przekopem pod droga zastanawiam mnie cena przepustu, od czego jest uzależniona (specjalistyczny sprzęt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 23.04.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Cena za przyłącze wody ok 12 m w tym przepust pod droga gminną droga ok 2,6 m jedna studzienka wodomierzowa ok 5 tys. w tym sam przepust 3 tys zastanawiam się nad samodzielnym przekopem pod droga zastanawiam mnie cena przepustu, od czego jest uzależniona (specjalistyczny sprzęt) Co to jest ten przepust? Przejście pod drogą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_sid 24.04.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Przepust to inaczej mówiąc przecisk (przewiert)pod ulicą do przyłącza np. wodnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 24.04.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Czyli jeżeli u mnie rura z gazem jest w drodze, a droga tylko posypana kamyczkami i można ją potraktować jak kawałek mojej działki i rozkopać (mało uczęszczana i możliwy dojazd z drugiej strony), to takich kosztów przepustu nie powinno być. Czy dobrze kombinuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts