g_sid 24.04.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Czyli jeżeli u mnie rura z gazem jest w drodze, a droga tylko posypana kamyczkami i można ją potraktować jak kawałek mojej działki i rozkopać (mało uczęszczana i możliwy dojazd z drugiej strony), to takich kosztów przepustu nie powinno być. Czy dobrze kombinuję? W zasadzie tak jeśl na drodze nie ma wylanego asfaltu to nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 24.04.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Czyli jeżeli u mnie rura z gazem jest w drodze, a droga tylko posypana kamyczkami i można ją potraktować jak kawałek mojej działki i rozkopać (mało uczęszczana i możliwy dojazd z drugiej strony), to takich kosztów przepustu nie powinno być. Czy dobrze kombinuję? W zasadzie tak jeśl na drodze nie ma wylanego asfaltu to nie ma problemu. Ok. Oczywiście miałem na myśli przyłącze wod-kan, bo tego dotyczy temat, ale rozumiem, że to nie ma znaczenia w kontekście przepustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinez44 11.08.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 A odemnie chcą za przyłącze dł 125m łącznie z wpięciem 51 tys. zł. Rura wodna 63mm kanaliza fi 200 (przyłącze może posłuzyć do zasilania innych budynków w przyszłości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek2010 08.01.2009 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 A odemnie chcą za przyłącze dł 125m łącznie z wpięciem 51 tys. zł. Rura wodna 63mm kanaliza fi 200 (przyłącze może posłuzyć do zasilania innych budynków w przyszłości). Ja dostałem aktualnie wycene od jednego specjalisty w zakresie przyłączeń wodnych, za proejkt przyłaczam, mapy, uzgodnienie i wykonanie od drogi do studzienki - około 5m życzy sobie 8 000 Pln - rejon Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorg 08.01.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 50 mb kanalizacji i 25 mb wody z wpieciem do studni i do kotłowni. Listopad 2009 robocizna z wszystkimi materiałami 8000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.06.2010 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 podnoszę temat, jakie są aktualne ceny przyłącza kanalizacji ,mam do wykonania 3 mb do granicy działki z czego 1,5 mb pod drogą osiedlową i 4 metry na działce, jeden fachman zaśpiewał 4,5 tyś, bez geodety i map, mam wrażenie,ze to mocno naciągnięta w górę kwota, a może się mylę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor33.33 09.07.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 przecisk, bardzo atrakcyjne ceny firma ''GREBET'' z Lublina, tel.502278306, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor33.33 09.07.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 podnoszę temat, jakie są aktualne ceny przyłącza kanalizacji ,mam do wykonania 3 mb do granicy działki z czego 1,5 mb pod drogą osiedlową i 4 metry na działce, jeden fachman zaśpiewał 4,5 tyś, bez geodety i map, mam wrażenie,ze to mocno naciągnięta w górę kwota, a może się mylę ? bardzo mocno naciągnięta myślę że w 1tyś. powinieneś się zmieścić, zadzwoń na 502-278-306 mają atrakcyjne ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.07.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 podnoszę temat, jakie są aktualne ceny przyłącza kanalizacji ,mam do wykonania 3 mb do granicy działki z czego 1,5 mb pod drogą osiedlową i 4 metry na działce, jeden fachman zaśpiewał 4,5 tyś, bez geodety i map, mam wrażenie,ze to mocno naciągnięta w górę kwota, a może się mylę ? bardzo mocno naciągnięta myślę że w 1tyś. powinieneś się zmieścić, zadzwoń na 502-278-306 mają atrakcyjne ceny a z jakich okolic Ci fachmani ? ps. jestem malka, i nick to nie ściema,określa płeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz092 07.08.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Ja chciał bym się dowiedzieć jak to z opłatami jest teraz bo u mnie kończą zakładać wodę i kanalizacje w drodze no i gmina żąda 3000 zł niby za przyłącze do płotu (tak mówią nie znam się na tym może i jest taka opłata ), za projekt do domu projektant chce 700 zł i firma od płotu do domu ok 20m z przebiciem się przez jedna ścianę chce około 4000 zł. Czy ceny są takie wysokie czy poszukać może innej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts