Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przyłącz woda i kanaliza ile płaciliście?

Darpiot

Recommended Posts

Czyli jeżeli u mnie rura z gazem jest w drodze, a droga tylko posypana kamyczkami i można ją potraktować jak kawałek mojej działki i rozkopać (mało uczęszczana i możliwy dojazd z drugiej strony), to takich kosztów przepustu nie powinno być. Czy dobrze kombinuję?

W zasadzie tak jeśl na drodze nie ma wylanego asfaltu to nie ma problemu.

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czyli jeżeli u mnie rura z gazem jest w drodze, a droga tylko posypana kamyczkami i można ją potraktować jak kawałek mojej działki i rozkopać (mało uczęszczana i możliwy dojazd z drugiej strony), to takich kosztów przepustu nie powinno być. Czy dobrze kombinuję?

W zasadzie tak jeśl na drodze nie ma wylanego asfaltu to nie ma problemu.

Ok. Oczywiście miałem na myśli przyłącze wod-kan, bo tego dotyczy temat, ale rozumiem, że to nie ma znaczenia w kontekście przepustu.

• 3 months później...
  • 4 months później...
A odemnie chcą za przyłącze dł 125m łącznie z wpięciem 51 tys. zł. Rura wodna 63mm kanaliza fi 200 (przyłącze może posłuzyć do zasilania innych budynków w przyszłości). :cry:

Ja dostałem aktualnie wycene od jednego specjalisty w zakresie przyłączeń wodnych, za proejkt przyłaczam, mapy, uzgodnienie i wykonanie od drogi do studzienki - około 5m życzy sobie 8 000 Pln - rejon Warszawy

• 1 year później...
podnoszę temat, jakie są aktualne ceny przyłącza kanalizacji ,mam do wykonania 3 mb do granicy działki z czego 1,5 mb pod drogą osiedlową i 4 metry na działce, jeden fachman zaśpiewał 4,5 tyś, bez geodety i map, mam wrażenie,ze to mocno naciągnięta w górę kwota, a może się mylę ? :(

• 2 weeks później...
podnoszę temat, jakie są aktualne ceny przyłącza kanalizacji ,mam do wykonania 3 mb do granicy działki z czego 1,5 mb pod drogą osiedlową i 4 metry na działce, jeden fachman zaśpiewał 4,5 tyś, bez geodety i map, mam wrażenie,ze to mocno naciągnięta w górę kwota, a może się mylę ?

bardzo mocno naciągnięta myślę że w 1tyś. powinieneś się zmieścić, zadzwoń na 502-278-306 mają atrakcyjne ceny

podnoszę temat, jakie są aktualne ceny przyłącza kanalizacji ,mam do wykonania 3 mb do granicy działki z czego 1,5 mb pod drogą osiedlową i 4 metry na działce, jeden fachman zaśpiewał 4,5 tyś, bez geodety i map, mam wrażenie,ze to mocno naciągnięta w górę kwota, a może się mylę ?

bardzo mocno naciągnięta myślę że w 1tyś. powinieneś się zmieścić, zadzwoń na 502-278-306 mają atrakcyjne ceny

a z jakich okolic Ci fachmani ?

ps. jestem malka, i nick to nie ściema,określa płeć :)

• 4 weeks później...
Ja chciał bym się dowiedzieć jak to z opłatami jest teraz bo u mnie kończą zakładać wodę i kanalizacje w drodze no i gmina żąda 3000 zł niby za przyłącze do płotu (tak mówią nie znam się na tym może i jest taka opłata ), za projekt do domu projektant chce 700 zł i firma od płotu do domu ok 20m z przebiciem się przez jedna ścianę chce około 4000 zł. Czy ceny są takie wysokie czy poszukać może innej firmy.