Krzysiek M 13.08.2005 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Witam wszystkich. Na sam początek mam takie pytanie- jestem na etapie uzyskania zgody na budowę, i chce ogrzewać dom kominkiem( jedyne źródło ciepła- DGP). I tu mam pytanie czy dostanę zgodę na budowę, mając tylko ogrzewanie kominkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 14.08.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Nie. Nikt nie broni na skazanie się na przyjemność palenia tylko w kominku, ale niestety, musisz mieć ogrzewanie np. elektryczne, olejowe czy inne. Było o tym wiele na forum - poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 14.08.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 A ja dostałem. Ogrzewać będę kominkiem z płaszczem wodnym oraz podłączę jeszcze do tego kolektory słoneczne z dwoma zasobnikami po 250l i w jednym będzie podłączona grzałka elektryczna ale będę ją wykorzystywał tylko awaryjnie do CWU i tylko latem. To wszystko jest opisane w projekcie.Za kilka naście lat mam zamiar kupić jekiś lepszejszy piec kondensacyjny ale to tylko plany. Kiedy dokładnie to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek M 14.08.2005 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Czyli wynika z tego ze można ogrzewać samym kominkiem. Mój dom będzie bardzo mały zaledwie 70 m², projekt GL 152 z StudioAtrium, tak więc myślę ze DGP w zupełności wystarczy tylko kwestia otrzymania zgody na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 14.08.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Mój projekt jest niewiele większy: pow. uż. tylko 94m2 zaś całkowita prawie 146m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek M 14.08.2005 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Długo się zastanawiałem nad projektem, ale w końcu wybrałem parter. A co do kominka to powiedz czy zgodę otrzymałeś bez problemu i jaki wkład będziesz miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 14.08.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Warunki zabudowy i pozwolenie na budowę oraz adaptacja projektu do pozwolenia zajęła mi ... 12 dni.Istny rekord na Forum.Wkład: myślałem o Lechma albo Merkury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franz 14.08.2005 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 jam tez dostal ... tylko kominek z rozprowadzeniem powietrza ... zadnych innych zrodel tyle w pozwoleniu, ale jakos na etapie budowy na wszelki wypadek zatopilismy kabelki elektryczne w wylewce coby sie dogrzac )) dodatkowy koszt ok 4500 domek 7x13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek M 14.08.2005 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 A liczyłeś ile wyjdzie ci cała instalacja DGP z kominkiem, i gdzie załatwiałeś projekt i czy musi być dokładny (chodzi o uzysk. zezwolenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 15.08.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 To chyba tylko świadczy o tym, że nikt niczego nie sprawdza i nie czyta Pewnie tak jak z odbiorem - aby papier był :) I słusznie zresztą - w końcu to nie urzędnik będzie tam mieszkał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 15.08.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Nie. Nikt nie broni na skazanie się na przyjemność palenia tylko w kominku, ale niestety, musisz mieć ogrzewanie np. elektryczne, olejowe czy inne. Było o tym wiele na forum - poszukaj. popieram przedmówce palenie w kominku to jest i ma być przyjemność a dla ciebie będzie udręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts