maaty 13.08.2005 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Witam!Mam podłogę z surowych (oczyszczonych, wycyklinowanych z farby) desek sosnowych, i nie chciałbym żeby ściemniały po lakierowaniu, jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 14.08.2005 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Z tego co się orientuję , to przed lakierowaniem powieneś położyć warstwę podkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaty 15.08.2005 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 A bardziej konkretnie?(rodzaj, firma?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekska 16.08.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Podkład to np. Capon, na to dobry (twardy) lakier np. Domalux super, lakier wybieraj naprawdę twardy sosna to dość miękkie drzewo.Generalnie pod różne lakiery stosuje się różne podkłady, ale niestety nie jestem tu specem, więc poczekaj na komentarze innych alebo popytaj w specjalistycznych sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 16.08.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Podkład to np. Capon, na to dobry (twardy) lakier np. Domalux super, lakier wybieraj naprawdę twardy sosna to dość miękkie drzewo. Generalnie pod różne lakiery stosuje się różne podkłady, ale niestety nie jestem tu specem, więc poczekaj na komentarze innych alebo popytaj w specjalistycznych sklepach. Dokładnie popieram przedmówcę. Sam malowałem najpierw caponem i to minimum 2 razy i potem domaluxem 3. TWU smród z tego okropny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaty 17.08.2005 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 A co sądzicie o lakierze nobilesa "superalux"?, jest dwa razy tańszy, a jest matowy, co bardziej mi odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 17.08.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Nie wiem co to jest, ale nie eksperymentowałbym. O ile wiem domalux półmat też jest dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaty 17.08.2005 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Okej, a jakiś zamiennik dla capona, który nie capi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts